Publikuota: 2013 liepos 18d. 11:00
Žurnalas „JI“

Kaip pasigaminti lydytą sūrelį?

Lydytus sūrelius mėgsta ir maži, ir dideli: su priedais ar be jų, šiuos gaminius tepame ant duonos trapučio pusryčiams, verdame iš jų sočias trintas sriubas, gardiname padažus, kartais ir salotas...
Duona su lydytu sūreliu
Fotolia nuotr. / Duona su lydytu sūreliu

Greičiausiai pirkdama šį pieno produktą niekada nepagalvojate, kad jo galite pasigaminti. Tereikia į varškę įmaišyti šiek tiek sodos, truputį pakaitinti ir pagal skonį pagardinti norimais prieskoniais. Tik nepadauginkite sodos, nes gaminamas produktas gali apkarsti.

Procesas vyksta taip: į nedidelį, karščiui atsparų puodelį krėskite pakelį varškės, berkite nubrauktą šaukštelį sodos, viską gerai išmaišykite, apie pusvalandį palikite. Tada statykite indą ant mažos ugnies ir kruopščiai maišydama, kad gaminys neprisviltų, virkite, kol varškė ims lydytis ir taps vientisa. Paruoštą masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite norimais prieskoniais ir atvėsinkite, kad sūrelis sukietėtų. Jeigu norite minkštesnio sūrelio, įmaišykite kelis šaukštus grietinės arba natūralaus jogurto.

Skaityti visus komentarus 13
Komentuoti straipsnį
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Pranešti klaidą
Pažymėkite klaidą tekste, pele paspaudę kairijį pelės klavišą
Užpildykite klaidos formą ir išsiųskite
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Skaityti visus komentarus 13
Komentarų nėra
Į viršų

Kitos naujienos

Patarimai šeimininkėms

13 netikėtų idėjų, kaip panaudoti svogūnus buityje

Sutikite, ši puiki prieskoninė šakninė daržovė visuomet po ranka ir suteikia nepakartojamo skonio patiekalams. Tačiau svogūną galite panaudoti ir kitiems buitiems darbams. Kokiems? Atsakymai jau laukia jūsų!
Patarimai šeimininkėms

Ruoškimės Velykoms: kiaušinių rūšys ir jų ypatybės

Velykos jau ant nosies. Per Kristaus prisikėlimo šventę mūsų stalai lūš nuo įvairiausių ir įmantriausių kiaušinių patiekalų, nepaprasto grožio velykinių margučių. Gal šiais metais pasielgsite kiek kitaip ir išmėginsite kitų rūšių kiaušinių? Pasidomėkite, kokių jų būna ir kuo kiekviena rūšis išskirtinė.
Patarimai šeimininkėms

Kiek tiksliai laiko reikia virti daržoves?

Šviežiai virtos daržovės – skanu ir sveika. Bet ar tikrai sveika, jei jos pernelyg ilgai verdamos? Juk kas tuomet nutinka – išnyksta didžioji dalis vitaminų. O tokių daržovių vertė, žinia, nedidelė.
Patarimai šeimininkėms

Gydytoja dietologė: kokį aliejų rinktis gaminant maistą? 14 

Vilniaus gatvėse atlikta apklausa parodė, kad moterys nežino, jog skirtingi maistiniai aliejai turi skirtingas paskirtis. Komentuodama rezultatus, gydytoja dietologė Lina Viniarskaitė atkreipė dėmesį, kad Lietuvoje vis dar mažai apie tai kalbama, o aliejaus pasirinkimą formuoja įpročiai ar mada, kas ne visada yra teisinga.
Patarimai šeimininkėms

Kokius patiekalus gardinti aitriosiomis paprikomis?

Dažniausiai virtuvėje naudojami prieskoniai – pipirai ir druska – kartais įgrysta iki gyvo kaulo. Jeigu norisi kvapnios ir šiluma alsuojančios egzotikos, išbandykite aitriąsias paprikas. Tačiau kokiems patiekalams jos tinka labiausiai?
Patarimai šeimininkėms

Kaip iškepti sveikesnius blynus?

Užgavėnės – viena žaismingiausių tradicinių mūsų švenčių. Seni žmonės sakydavo – turi sočiai tądien prisivalgyti, kad visus metus būtum sotus ir patenkintas. Kas ruošiatės per Užgavėnes prikimšti savo skrandžius, valgydami 7–9 kartus per dieną?
Žymės:Blynai
Patarimai šeimininkėms

Šeimininkių burtai: kuo pakeisti retesnius ingredientus

Gamindamos kartais neapsižiūrime ir įpusėjus gardaus patiekalo gaminimo procesui pamatome, kad trūksta vieno ar kito ingrediento. Tačiau negi viską metusios skubėsime į parduotuvę? Žinoma, jeigu nėra kitos išeities ir sudėtinės dalys tokios nepakeičiamos, nieko nepadarysi, tačiau kartais suveikia ir elementarūs triukai. Aišku, patiekalo skonis gali nustebinti, tačiau, kas žino, – gal atrasite naujų potyrių?
Patarimai šeimininkėms

Prieskonių sąrašas skirtingiems patiekalams. Kas su kuo dera?

Kad ir kokius eksperimentus atliktumėte virtuvėje, greičiausiai šeima kreivai pažiūrėtų į lašinių kamuoliukus, glaistytus šokoladu. Taip ir su prieskoniais – privalu žinoti pagrindus. Kai juos perprasite, tuomet ateis metas ir improvizacijai!
Patarimai šeimininkėms

Kaip išvirti kiaušinius, kad lukštas liktų sveikas? 17 

Kiaušiniai – tikrai vertingas produktas, turintis beveik visų būtiniausių maisto medžiagų. Ką dar reikėtų apie juos žinoti?
Žymės:Kiaušiniai
Patarimai šeimininkėms

Kaip paruošti viščiukų sparnelius, kad būtų traškūs?

Kuo mums patinka toks patiekalas? Dėl paruošimo paprastumo, greitumo ir receptų įvairovės. Taigi pažeriame keletą patarimų, kaip išsikepti tokių sparnelių, kad suvalgius jų, tikrai norėtųsi skristi.