-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Patiekalai, kurių nederėtų šildyti mikrobangų krosnelėje

Kartais taupant laiką, taip norisi įsimesti į mikrobangų krosnelę vakarykštę vakarienę. Vis dėlto, jei nenorite, kad ji taptų guminė ar prarastų visą skonį, derėtų atkreipti dėmesį į tai, kokių produktų geriau nešildyti mikrobangų krosnelėje. Juos vardija portalas foodnetwork.com.
Mikrobangų krosnelė
Mikrobangų krosnelė / „Fotolia“ nuotr.

Troškinys

Kad troškinys neprarastų skonio ir neperdžiūtų, jį geriau reikėtų šildyti orkaitėje. Sudėkite troškinį į karščiui atsparų indą, įpilkite į jį šiek tiek vandens (jis palaikys drėgmę, kad šildomas troškinys neperdžiūtų), indą uždenkite folija ir dėkite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Indą išimkite iš orkaitės kuomet troškinys bus sušilęs.

Traški vištiena

Jei nenorite, kad vištiena prarastų traškumą, jos taip pat nederėtų šildyti mikrobangų krosnelėje. Vietoje jos verčiau jau rinkitės orkaitę. Sudėkite vištieną ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir uždenkite ją folija, šaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę dešimčiai minučių, tuomet foliją nuimkite ir vištieną dar keletą minučių pakepinkite orkaitėje, kol ji visiškai sušils ir apskrus.

Pica

Norite pasišildyti keletą picos gabalėlių? Šildykite juos iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys, o krašteliai apskrus. Jei šildote vos vieną ar du picos gabalėlius – tai padaryti galite ir keptuvėje. Picos gabalėlius sudėkite į sausą keptuvę (aliejaus nepilkite) ir uždenkite juos folija, šildykite ant vidutinės ugnies, kol picos krašteliai apskrus.

Makaronai

Virtus makaronus be jokio padažo pasišildyti galite puode vandens. Priklausomai nuo makaronų rūšies, pakaks pavirti juos maždaug iki minutės.

Jei keptuvėje šildotės makaronus, kurie buvo gaminti su kreminiu, aliejiniu padažu ar gardinti sūriu, pasistenkite nešildyti jų ant itin didelės ugnies, kitaip visas patiekalas taps itin riebus. Geriausia tokį patiekalą būtų šildyti ant žemos ar vidutinės ugnies, nuolat jį maišant.

Kur kas paprasčiau pasišildysite su pomidorų padažu gamintus makaronus – tai darykite keptuvėje ant žemos ugnies, o jei makaronai kiek kieti, šildant užpilkite ant jų šiek tiek vandens.

Kepsnys

Kad gardus vakarykštis kepsnys netaptų guminis, jį verčiau jau šildykite ant vidutinės ugnies įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, prieš tai supjaustę lygiais gabalėliais. Kepinkite, kol mėsos šonai kiek paruduos ir apskrus.

Skrudintos bulvytės

Pasišildyti jas taip, kad neprarastų skonio ir tekstūros, gali būti kiek sudėtinga. Vis tik geriausio rezultato sulauksite bulvytes iš pradžių kiek pašildydami įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir tik tada jas vėl apskrudindami aliejuje. Iš keptuvės ištrauktas bulvytes sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus, ir pagardinkite mėgstamais prieskoniais ar druska.

Būkite kūrybiški

Kartais išties puiki idėja maisto likučius ne šildyti, o panaudoti juos naujam patiekalui. Iš maisto likučių visuomet galima paruošti ką nors dar vieniems pietums ar vakarienei – ne tik kažką valgomo, bet ir skanaus, maistingo, šilto. Juk ir vakarykštė kepta mėsa, šiandien gali tapti puikiu salotų priedu, o kur dar įvairūs troškiniai ar apkepai, kuriuos taip pat galite pasigaminti iš maisto likučių...

Štai keletas Ji24 idėjų: Sunaudok maisto likučius: 3 patiekalai iš bulvių, ryžių ir makaronų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius