TAIP PAT SKAITYKITE: Aštri sriuba: 10 receptų
1. Cukiniją, papriką, sūrį supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite krabus. Prikaistuvyje ant nedidelės ugnies svieste pakepinkite cukiniją ir saldžiąją papriką. Tada supilkite pieną, suberkite miltus, smulkintus svogūnų laiškus, paskaninkite druska, pipirais ir žolelių mišiniu.
2. Maišydama virkite ant vidutinės ugnies, kol sriuba pradės tirštėti. Sudėkite varškės sūrį ir maišydama virkite tol, kol sūris išsilydys. Sukrėskite krabų mėsą, suberkite čiobrelius ir dar truputį pavirkite.
Šaltinis: 15min.lt
- Sumaišykite krabo mėsą arba lašišą su svogūnais, sūriu, kepsnių padažu ir česnaku.
- Padėkite ant lakštinio pusę šaukšto šio mišinio.
- Perlenkite lakštinį pusiau taip, kad suformuotumėte trikampį.
- Centrą patepkite kiaušiniu, suglauskite priešingus trikampio kampus.
- Įkaitinkite aliejų. Kepkite kol paruduos – vos kelias minutes.
- Kietai išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį.
- Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sūdytą lašišą, sutarkuokite virtą kiaušinį, sukrėskite majonezą, pagardinkite kapotais krapais arba petražolėmis ir atsargiai išmaišykite.
- Paklokite ant stalo lavašo lakštą, ištepkite įdaru, susukite į ritinėlį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir bent porą valandų palaikykite šaltai.
- Supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir patiekite kaip užkandį.
- Kietai išvirtus kiaušinius susmulkinkite.
- Taip pat susmulkinkite krabų lazdeles, sutarkuokite sūrį, išspauskite česnaką.
- Inde sumaišykite tarkuotą sūrį, smulkintus kietai virtus kiaušinius, išspauskite česnaku, prieskoniais ir majonezu.
- Iš gautos masės formuokite rutuliukus, į jų vidurį įdėkite riešuto puselę ir apvoliokite smulkintose krabų lazdelėse.
- Pagamintus krabų lazdelių kukulius, prieš patiekdami, 1–2 val palaikykite šaldytuve. Skanaus!
Receptą atsiuntė Lina M.
1. Pakepinkite svogūną ir morką, sudėkite plonais griežinėliais pjaustytus pievagrybius.
2. Ištirpinkite sultinį (nebūtinai grybų) stiklinėje karšto vandens ir pilkite ant daržovių.
3. Porą minučių patroškinkite uždengę dangčiu, tada suberkite konservuotus kukurūzus ir supjaustytas krabų lazdeles. Gerai sumaišykite, dar 5 min. troškinkite. Troškinį tiekite su virtais ryžiais.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Indrė Makauskaitė
1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, tada supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
2. Krabų lazdeles susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, tada pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir išdėliokite į kelias stiklines taures.
3. Paruoškite varškės kremą: riebią varškę gerai ištrinkite su grietine, ryžių actu, prieskoniais ir nutarkuota citrinų žievele, tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
4. Kremo krėskite ant salotų, puoškite petražolių šakele.
5. Salotas tiekite su skrudintos baltos duonos riekelėmis.
- Sūrį su česnaku sutarkuokite smulkia trintuve, įkrėskite majonezą, turi gautis lipni masė.
- Išvyniokite krabų lazdeles, o kumpio riekeles perpjaukite per pusę. Ant išvyniotos krabų lazdelės dėkite kumpio puselę ir atsargiai sviestiniu peiliu užtepkite paruoštą sūrio, česnako ir majonezo masę.
- Pirštų galiukais suvyniokite krabą į suktinuką, pavoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į įkaitintą aliejumi keptuvę.
- Pakepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
Receptą atsiuntė Indrė R.
1. Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje, pagardintame kariu.
2. Į keptuvę berkite sutarkuotą morką ir susmulkintą česnako skiltelę. Kepkite su trupučiu aliejaus, kol morkos taps minkštos. Tada į keptuvę ant morkų suberkite išvirtus ryžius, pagardinkite prieskoniais. Išmaišykite ir dar šiek tiek pakepkite.
3. Į karščiui atsparų indą suberkite troškintus ryžius su morkomis. Viršų užtepkite majonezu, sudėkite pjaustytas krabų lazdeles ir alyvuoges, užtarkuokite sūrio ir 20 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Greipfrutą ir apelsiną nulupkite, baltąją odelės dalį pašalinkite, minkštimą supjaustykite.
2. Kivius nulupkite, susmulkinkite.
3. Granatų sėklytes atskirkite nuo odelės.
4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vaisius, gerai nuvarvintą krabų mėsą ir salotų lapelius.
5. Tada salotas užpilkite iš nurodytų ingredientų paruoštu padažu ir bent pusvalandį palikite pastovėti.
6. Iš salotų formuokite apvalius bokštelius, juos papuoškite salotų lapeliais, šalia berkite po kelias granatų sėklytes.
7. Užkandėlę tiekite su baltos duonos skrebučiu.
Kulinaro patarimas. Salotas tinka gardinti ir smulkintomis krabų lazdelėmis arba lukštentomis krevetėmis.
1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Vieną tešlos lapelį supjaustykite 0,5 cm pločio juostelėmis. Išdėliokite ant likusios tešlos kraštų – suformuokite aukštesnius kraštelius.
2. Tešlos pagrindą subadykite šakute. Susmulkinkite krabų lazdeles. Dubenyje sumaišykite varškės sūrelį, citrinų sultis bei druską su pipirais. Sūrio mase aptepkite tešlos pagrindą. Ant aptepto sūrio išdėliokite smulkintas krabų lazdeles. Pabarstykite petražolėmis.
3. Šaukite į orkaitę ir kepkite 12–15 minučių, kol tešla gražiai apskrus.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip sūris gali padėti išvengti svorio augimo ir apsaugoti jūsų širdį