Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Popietės desertui – gardžiausi prancūziški skanėstai

Ar kada buvote Prancūzijoje? Jeigu taip, tikriausiai ragavote ne vieną gardų ir tiesiog burnoje tirpstantį šios šalies virtuvės desertą.
Prancūziški pyragaičiai „Cannelés de Bordeaux“
Prancūziški pyragaičiai „Cannelés de Bordeaux“ / A. Černės nuotr.

Traškūs raguoliai, įvairiaspalviai sausainėliai „Macarons“, išskirtinio skonio pyragaičiai „Cannelés“ ar burnoje tirpstantys šokoladiniai putėsiai, o kur dar gardžiųjų blynelių įvairovė...

Taip pat skaitykite: PASAULIO SKONIAI: „Cannelés de Bordeaux“ (Prancūzija)

Prancūzijos virtuvė tikrai turi ką pasiūlyti, jei savo šeimą nusprendėte nudžiuginti dar neragautu ar neįprastu desertu. Juk net nebūtina vykti į šią šalį, mat pačius skaniausius jos desertus pasigaminti galite ir namuose.

Susikurkite jaukų ir romantišką vakarą mėgaudamiesi nuostabiais namuose paruoštais skanėstais ir užsimerkę įsivaizduokite, kad atsidūrėte meile ir romantika alsuojančiame  Paryžiuje.

Gardžios ir turiningos jums popietės!

Prancūziški putėsiai
Receptas: Prancūziški putėsiai „Mousse au Chocolat“
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 22
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 200.00 g (geros kokybės, (kuriame būtų ne mažiau nei 75 proc. kakavos)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 40.00 g
Kaip gaminti

1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į dubenį, labai lėtai ištirpinkite virš garų, tada nukelkite nuo ugnies ir išmaišykite iki vientisos masės.

2. Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu karštu vandeniu, kad ant lukštų neliktų nešvarumų, tada baltymus atskirkite nuo trynių.

3. Kiaušinių trynius plakite elektriniu plakikliu, kol susidarys vientisa, puri masė ir mediniu šaukštu labai palengva įmaišykitei į šiltą šokoladą.

4. Kiaušinių baltymus kelioms minutėms padėkite į šaldytuvą, kai jie šiek tiek pašals, išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės, tada palengva suberkite cukrų ir dar plakite, kol pasidarys blizgi masė.

5. Į atvėsusią šokolado masę labai palengva įmaišykite baltymų plakinį. Dėmesio: šokolado putėsių negalima maišyti intensyviai, nes jie sukris. Gerai pagaminta masė turi būti labai puri.

6. Paruoštus putėsius išpilstykite į taures, jas uždenkite plėvele, kad neprisigertų kvapų, ir kelioms valandoms statykite į šaldytuvą.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojat šaldymo laiko).

Suskleisti
Prancūziški morengai
Receptas: Prancūziški morengai
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 43
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymai)
Cukrus: 150.00 g (kristalinio)
Miltelinis cukrus: 150.00 g
Kaip gaminti

1. Ne trumpiau nei pusvalandį kambario temperatūroje pastovėjusius kiaušinių baltymus sudėkite į plakimo indą.

2. Po šaukštą berdama kristalinį cukrų, plakite elektriniu plakikliu, kol masė sustandės ir ims blizgėti (apie 10 minučių). Sausu šaukštu atsargiai įmaišykite miltelinį cukrų.

3. Gautą masę atsargiai sukrėskite į konditerinį maišelį, juo kepimo popieriumi ištiestoje skardoje suformuokite  graikinio riešuto dydžio kauburėlius. Kepkite 100 C karščio orkaitėje  apie pusantros valandos. Palikite atvėsti orkaitėje.

 

Suskleisti
Prancūziški  raguoliai
Receptas: Prancūziški raguoliai
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 45 min.
4.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (kvietiniai)
Pienas: 200.00 ml
Mielės: 20.00 g (šviežios)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 -aptepti)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 250.00 g
Kaip gaminti

1. Dubenyje mieles ir cukrų ištirpinkite piene. Mišinį palikite15–20 minučių, kad mielės pradėtų kilti.

2. Miltus persijokite ir su druska suberkite į pieną ir mieles. Supilkite išplaktą kiaušinį ir 6–7 minutes minkykite. Dėkite tešlą į aliejumi išteptą dubenį ir palikite 1,5 valandos, kad pakiltų.

3. Pakilusią tešlą gerai išminkykite, suvoliokite į rutulį ir 30–60 minučių padėkite į šaldytuvą.

4. Sviestą dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir kočėlu išmuškite iki 1 cm storio stačiakampio. Iš atvėsusios tešlos ant miltuoto stalo iškočiokite stačiakampį, kiek didesnį nei sviesto.

5. Ant tešlos lakšto klokite sviesto stačiakampį, o kraštus užlankstykite, kad sviesto nebūtų matyti. Tešlą apverskite ir, gausiai barstydami miltais, kad nepriliptų prie stalo, iškočiokite 1–1,5 cm storio stačiakampį. Vieną kraštą užlenkite iki vidurio, o ant viršaus – kitą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių įdėkite į šaldytuvą.

6. Iš šaldytuvo ištrauktą atvėsusią tešlą pasidėkite taip, kad užlenktas kraštas būtų Jūsų kairėje, o laisvas – dešinėje pusėje. Vėl iškočiokite 1–1,5 cm storio stačiakampį, taip pat sulankstykite ir vėl padėkite 30 minučių į šaldytuvą. Tokį procesą pakartokite dar bent vieną kartą.

7. Šitaip paruoštą tešlą pasidėkite ant gausiai miltuoto stalo, iškočiokite 3–4 mm storio lakštą ir supjaustykite trikampiais. Iš jų susukite ragelius, uždenkite ir 30 minučių pakildykite.

8. Raguolius aptepkite kiaušinio plakiniu ir 15–20 minučių kepkite 230 laipsnių orkaitėje.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Suskleisti
Prancūziški skanumynai „Macarons“
Receptas: Prancūziški skanumynai „Macarons“
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 63
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio kiaušinių baltymai)
Cukrus: 40.00 g
Miltelinis cukrus: 180.00 g
Migdolai: 110.00 g (skaldyti migdolai arba galima naudoti migdolų esenciją)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Maistiniai dažai 10.00 ml
Juodasis šokoladas: 100.00 g (šokoladiniam įdarui)
Grietinėlė: 4.00 valg. š. (šokoladiniam įdarui)
Sviestas: 20.00 g (šokoladiniam įdarui)
Vanilinis cukrus: 4.00 g (šokoladiniam įdarui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir, prieš pradėdami gaminti, palaikykite kambario temperatūroje apie 24 valandas.

2. Jei naudosite migdolus, sumalkite juos iki miltelių ir kelis kartus persijokite per smulkų sietelį. Migdolų miltus sumaišykite su milteliniu cukrumi, dar kartelį sumalkite ir persijokite per sietelį. Miltai turi būti be gumuliukų, antraip Macarons paviršius bus nelygus ir gali susidaryti kauburėliai ar kiti nelygumai.

3. Kiaušinių baltymus plakite įbėrę žiupsnelį druskos. Vėliau suberkite cukrų ir plakite, kol susidarys standžios putos.

4. Į išplaktus baltymus suberkite migdolų miltus (arba įlašinkite porą lašų migdolų esencijos) ir gerai sumaišykite. Nereikia ilgai sukti. Rekomenduojama iki 30 apsukimų.

5. Jei naudosite maistinius dažus, paskirstykite baltymus po lygiai į tiek dubenėlių, kiek norėsite spalvų. Į kiekvieną dubenėlį įlašinkite po porą maistinių dažų lašų, atsargiai ir kruopščiai sumaišykite.

6. Sukrėskite spalvotą baltymų masę į konditerinį maišelį. Jei neturite po ranka, galite naudoti paprastą šaukštelį.

7. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite maždaug 3 cm skersmens skritulėlius. Stenkitės, kad jie gautųsi vienodi. Pirštu užlyginkite sausainio paviršių, kad būtų lygus ir be išspaudimo žymės. Palikite tarp jų nedidelius tarpus, nes kepdami sausainukai pučiasi.

8. Palikite juos gerai vėdinamoje ir šiltoje patalpoje apie 30–45 min., kad sausainių paviršius apdžiūtų, mat kitaip kepant jis gali sutrūkinėti.

9. Kol sausainiai džiūna, įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. Kepkite skanėstus apie 12–15 min., kol jų viršus taps sausas. Macarons kepimas labai subtilus, todėl atidžiai stebėkite kepimo procesą, nes sausainiai kepa nevienodai ir gali pradėti ruduoti, o tai negerai. Iškepusius Macarons palikite vėsti kambario temperatūroje. Nuo kepimo popieriaus imkite tik gerai atvėsus!

10. Kol sausainiai vėsta, pasigaminkite įdarą. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje. Įdėkite sviestą, vanilinį cukrų ir supilkite grietinėlę. Viską sumaišykite.

11. Padėkite įdarą į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų (iki tokios masės, kad būtų patogu tepti). Macarons atvėsus, atsargiai imkite po vieną ir pertepkite šokolado mase. Prieš valgydami palaikykite bent parą, kad pastovėtų ir sustingtų įdaras. Tiekite kambario temperatūros.

Pakavimas

Spalvoti ir gardūs Macarons sausainukai puikiai tiks šventinėms dovanoms. Apriškite spalvotu kaspinėliu ar įdėkite į dėžutę – dovana paruošta! Nustebinkite Kalėdų rytą artimuosius gardžia dovanėle!

Gardžiuosius sausainius kepė, ragavo ir pakavo šaunioji Pūsta Suknelė

Suskleisti
Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu
Receptas: Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.2 / 41
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 50.00 g (ir 3 valg. š. kremui)
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (maltų)
Soda: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st.
Obuoliai: 300.00 g (smulkiai pjaustytų)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (ir 5 g kremui)
Vanduo: 2.00 valg. š. (karšto)
Sūris: 100.00 g („Philadelphia“, kremui)
Miltelinis cukrus: 300.00 g (kremui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ištepkite apskritą kepimo formą sviestu. Sumaišykite 50 g grietinėlės sviesto su cukrumi, kiaušiniu, druska, cinamonu, muskato riešutu, soda, miltais, obuoliais, graikiniais riešutais, vaniliniu cukrumi ir karštu vandeniu nurodyta tvarka. Tešla turi būti tiršta. Ją supilkite į paruoštą formą ir kepkite 45 min.

2. Patiekite su kremu iš „Philadelphia“ sūrio. Išmaišykite sūrį, sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų iki vientisos masės ir aptepkite iškeptą pyragą.  

Suskleisti
Prancūziškas varškės pyragas
Receptas: Prancūziškas varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 278
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 st.
Varškė: 400.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. (2-3 arbat. š.)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite trupininę tešlą: sviestą sutarkuokite burokine tarka (rekomenduoju jį prieš tai atšaldyti) ir sumaišykite su puse stiklinės cukraus bei miltais. Pirštais viską gerai sutrinkite, kol gausite į šlapią smėlį panašius trupinius.

2. Paruoškite įdarą: varškę gerai išmaišykite (geriausia mikseriu) su likusia puse stiklinės cukraus, vaniliniu cukrumi bei kiaušiniais.

3. Į kepimo formą sudėkite pusę tešlos, tada per vidurį - varškės įdarą, o ant viršaus - likusią dalį tešlos. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 1 valandą. Skanaus :)

Facebook kepinių konkurso receptas

Autorė Vilija Belevičienė

 

 

Suskleisti
Prancūziškas kalėdinis vyniotinis
Receptas: Prancūziškas kalėdinis vyniotinis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 34
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 10.00 vnt. (4 vnt. tešlai ir 6 tryniai kremui)
Miltai: 100.00 g
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 150.00 g
Cukrus: 100.00 g
Šokoladas: 150.00 g
Sviestas: 200.00 g
Kava: 2.00 arbat. š.
Romas: 4.00 arbat. š.
Migdolai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Kaip gaminti
  1. Tešlai kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su 100 g miltelinio cukraus, suberkite išsijotus miltus, sumaišytus su krakmolu, viską gerai sumaišykite.
  2. Baltymus išplakite, suberkite likusį miltelinį cukrų, atsargiai įmaišykite į tešlą.
  3. Išteptą riebalais formą pabarstykite miltais ir supilkite biskvito tešlą. Kepkite ją 10–15 min. 180 °C temperatūroje.
  4. Iškeptą biskvitą paguldykite ant kepimo popieriaus ir pridenkite rankšluostėliu. Atvėsinkite.
  5. Gaminkite kremą: šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje, suberkite kavos miltelius. Trynius išsukite su cukrumi. Šiltą šokoladą sumaišykite su sviestu ir kiaušinių tryniais, supilkite romą arba brendį.
  6. Biskvitą plonai aptepkite kremu ir pabarstykite smulkintais migdolais. Suvyniokite jį į ritinėlį, įsukite į foliją ir 30 min. padėkite į šaldytuvą.
Suskleisti
Prancūziški pyragaičiai „Cannelés de Bordeaux“
Receptas: Prancūziški pyragaičiai „Cannelés de Bordeaux“
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.1 / 52
Receptas
Ingredientai
Vanilė: 2.00 arbat. š. (2-3 arbat. š. vanilės ekstrakto)
Romas: 1.00 valg. š. (arba 2 valg. š)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 dideli kiaušiniai ir 2 dideli tryniai)
Miltai: 100.00 g
Miltelinis cukrus: 250.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 50.00 g (ir gabalėlis formelėms ištepti)
Pienas: 500.00 ml
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (formelėms apibarstyti)
Kaip gaminti

TEŠLOS PARUOŠIMAS

Iš pradžių paruoškite tešlą. Ją paruošti rekomenduojama likus 24–48 valandoms iki kepimo.

1. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės liepsnos, kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.

2. Kol pienas su sviestu vėsta, į dubenį išsijokite miltus, miltelinį cukrų ir druską. Sumaišykite.

3. Nedideliame dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius. Supilkite juos į miltų mišinį ir sumaišykite.

4. Kai pieno ir sviesto mišinys atvės maždaug iki 50 °C temperatūros (jis turi būti šiltas, bet ne karštas; į tokios temperatūros mišinį galima įkišti pirštą ir nenusideginus palaikyti kelias sekundes), supilkite jį į dubenį su miltais. Lengvai išmaišykite. Nekreipkite dėmesio, kad masė nevientisa. Normalu, jog joje liko daug nedidelių tešlos gabalėlių. Tam, kad nebūtų jų, neplakite tešlos plaktuvu, o perkoškite ją į kitą dubenį per smulkų sietelį, kol visiškai neliks miltų gumuliukų (gaminant šį desertą, labai svarbu, kad į tešlą nepatektų daug oro, o jis patenka, kai masę plakate plakikliu).

5. Galiausiai į paruoštą tešlą lengvai įmaišykite romą (jei norite, galite nenaudoti jo, tačiau romas šiems pyragėliams suteikia puikų skonį) ir vanilės ekstraktą. Nenustebkite, jeigu tešla bus labai skysta – ji tokia ir turi būti.6. Dubenį su paruošta tešla uždenkite maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 24–48 valandas. Per šį laiką tešla subręs. Jei pasiryžote ją laikyti 48 valandas, po pirmų 24 valandų išimkite tešlą iš šaldytuvo, išmaišykite, vėl uždenkite maistine plėvele ir dėkite atgal į šaldytuvą.

 

PYRAGAIČIŲ KEPIMAS

1. Ruošdamosi kepti pyragėlius, atkreipkite dėmesį į tai, kad iškepti juos turite likus ne ilgiau kaip kelioms valandoms iki patiekimo. Vėliau jie nebus tokie skanūs.

2. Šiuos pyragėlius galite kepti specialiose metalinėse arba silikoninėse formelėse.

3. Iš pradžių ištepkite jas sviestu ir pabarstykite ruduoju cukrumi. Jei naudojate silikoninę kepimo formą, iš karto padėkite ją ant grotelių, ant kurių kepsite, nes tešla pripildytą formą bus pernelyg sudėtinga perkelti į kitą vietą.

4. Norėdamos idealiai iškepti pyragėlius, turite didelį dėmesį skirti temperatūrai. Ypač svarbu, kad jie iš karto būtų dedami į iki reikiamos temperatūros (230 °C) įkaitintą orkaitę. Todėl geriausia, jei įkaitinsite ją prieš išimdamos tešlą iš šaldytuvo.

5. Kai orkaitė bus įkaitusi iki 230 °C temperatūros, iš šaldytuvo išimkite dubenį su tešla ir pamaišykite. Paruoštą tešlą supilstykite į pyragėlių formeles taip, kad iki jų viršaus dar liktų apie 1 cm, nes kepdami skanėstai išsipūs ir užpildys visą formelės aukštį. Kadangi tešla yra gana skysta, į formeles supilstyti ją seksis daug lengviau, jei prieš tai supilsite tešlą į indą su piltuvėliu („snapeliu“).

6. Supilsčius tešlą, iš karto groteles su pyragėliais dėkite į įkaitusią orkaitę, į viduriniąją jos pakopą. Kepkite 15 minučių. Šiuo metu turite matyti, kaip kepimo formelėse tešla kunkuliuoja ir verda.

7. Praėjus 15 minučių, sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 190 °C. Kepkite apie 45 minutes. Praėjus pusei kepimo laiko, perkelkite groteles su pyragėliais į žemesnę orkaitės pakopą ir kepkite toliau. Šiame, antrajame, kepimo etape, kai temperatūra sumažinta, tešla jau nebekunkuliuoja. Ji turi gražiai pakilti, bet ne per daug. Pyragėliai neturi stipriai „išlipti“ iš kepimo formelių. Jei vis dėlto taip nutiko, vadinasi, ruošdamos tešlą, įmaišėte į ją per daug oro. Nenusiminkite: iš karto išimkite groteles su kepimo formelėmis iš orkaitės ir palaikykite kelias minutes, kol tešla nusileis, „sugrįš“ atgal į formeles. Tuomet dėkite atgal į orkaitę ir kepkite likusį laiką.

8. Atsižvelgdamos į skirtingas orkaičių kepimo savybes, nuolat stebėkite kepančius pyragėlius. Po 45 minučių jie turi būti tamsios aukso spalvos, jų paviršius turi būti karamelizuotas ir traškus. Patikrinkite: išimkite vieną pyragėlį ir pažiūrėkite, ar toks yra visas jo paviršius. Perlaužkite pyragėlį per pusę. Jo vidus turi būti korėtas, minkštas ir drėgnos kreminės konsistencijos. Jei taip, pyragėliai turi būti iškepę.

9. Išimkite groteles su pyragėliais iš orkaitės. Palaukite kelias minutes ir tuomet kepimo formą apverskite apačia aukštyn. Pyragėliai turėtų lengvai iškristi iš formelių. Sudėkite iš formos išimtus skanėstus ant grotelių ir leiskite jiems atvėsti.

Skaniausi šie pyragėliai yra kelias pirmąsias valandas po išėmimo iš orkaitės. Todėl nesistenkite jų „sutaupyti“ rytojaus desertui: ragaukite, vaišinkite ir mėgaukitės puikiu prancūzišku desertu jau šiandien!

 

Pyragaičius „Cannelés de Bordeaux“ gamino ir aprašė Asta Černė

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: „Cannelés de Bordeaux“ (Prancūzija)

Suskleisti
Prancūziški pyragaičiai „Cannelés“
Receptas: Prancūziški pyragaičiai „Cannelés“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.9 / 1386
Receptas
Ingredientai
Pienas: 400.00 ml
Sviestas: 40.00 g (40 - kanelėms ir truputis formelėms patepti)
Miltai: 80.00 g
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - trynys)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rudasis cukrus: 100.00 g (formelėms pabarstyti)
Kaip gaminti
Kanelės
Kanelės
  1. Pieną su sviestu kaitinkinkite ant silpnos ugnies, užvirus palikite atšalti.
  2. Į dubenį išsijokite miltus, cukrų, druską ir vanilinį cukrų, sumaišykite.
  3. Kitame dubenėlyje išplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius iki vientisos masės.
  4. Supilkite juos į miltų mišinį ir sumaišykite.
  5. Į atvėsusio pieno ir sviesto mišinį supilkite kiaušinių masę, išmaišykite.
  6. Indą su paruošta tešla uždenkite ir palikite šaldytuve 24 valandoms.

Pyragaičių kepimas:

  1. Formeles ištepkite sviestu ir pabarstykite ruduoju cukrumi.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki (230 °C) temperatūros.
  3. Paruoštą tešlą supilstykite į pyragėlių formeles (palikdami apie 1 cm tarpą viršuje, nes kepant tešla iškils) ir pašaukite į orkaitę.
  4. Praėjus 10 minučių, temperatūrą sumažinkite iki (180 °C) temperatūros, kepkite dar apie 1 valandą.

Skanaus!

Pagaminsite per 1 val. 30 min., neskaičiuojant tešlos gaminimo laiko.

Receptą atsiuntė Dominykas Sutkus

Suskleisti
„Crêpes“ su bananų ir riešutų sviesto įdaru
Receptas: „Crêpes“ su bananų ir riešutų sviesto įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 29
Receptas
Ingredientai
Bananai: 3.00 vnt. (didelių)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Žemės riešutų sviestas: 6.00 valg. š.
Šokoladas: 50.00 g (juodojo arba pieninio)
Grietinėlė: 25.00 ml
Kaip gaminti
  1. Bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sumaišykite su cukrumi.
  2. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite bananus ir pakaitinkite porą minučių, kol bananai šiek tiek suminkštės.
  3. Blynelį plonai aptepkite riešutų sviestu. Ant pusės blynelio paskleiskite bananų įdarą. Perlenkite blynelį per pusę, o tuomet darsyk per pusę.
  4. Pasiruoškite padažą. Į dubenėlį sudėkite gabalėlias sulaužytą juodąjį ar pieninį šokoladą ir supilkite grietinėlę. Ištirpinkite mikrobangų krosnelėje ar ant garų vonelės.
  5. Paruoštu šokoladiniu padažu apšlakstykite blynelius su bananais. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti
Prancūziški lietiniai su apelsinais
Receptas: Prancūziški lietiniai su apelsinais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (ir padažui 100 gr.)
Apelsinai: 2.00 vnt. (padažui ir 2 valg. š. tarkuotos žievelės)
Apelsinų likeris, padažui 3.00 valg. š.
Pienas: 1.00 st.
Cukrus: 1.00 valg. š. (ir padažui 100 gr.)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui - smulkiai tarkuota žievelė)
Miltai: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite padažą – truputį pastovėjęs, jis bus ir gardesnis, ir kvapesnis.

2. Apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis.

3. Į keptuvėje išlydytą sviestą suberkite cukrų, nutarkuotas citrusų žieveles, padažą kiek pakaitinkite, nukelkite nuo ugnies, supilkite likerį, viską labai gerai išmaišykite, tada padažą supilkite į sandariai uždaromą indelį ir palikite pastovėti.

4. Dabar jau galite ruošti tešlą: miltus persijokite ir iš pradžių sumaišykite su plaktais kiaušiniais ir trupučiu šilto pieno.

5. Tada supilkite likusį pieną ir tirpintą sviestą, įberkite cukraus ir druskos. Tešlą iki vientisos masės išplakite šluotele ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad išbrinktų.

6. Iš paruoštos tešlos iškepkite blynelius, juos sulankstykite ir gausiai apliekite padažu.

Suskleisti
„Crêpes“ su cinamonu ir obuolių įdaru
Receptas: „Crêpes“ su cinamonu ir obuolių įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 68
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt. (labai dideli)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sirupas: (auksaspalvio) 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupkite, išskuobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
  2. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir pakaitinkite apie 3–5 min., kartais pamaišydami, kol obuoliai suminkštės, bet nepraras savo formos.
  3. Ant prancūziško blynelio krašto dėkite šaukštą obuolių įdaro. Kampus užlenkite taip, kad įdaras liktų viduje, ir likusį blynelį susukite.
  4. Paruoštus blynelius apšlakstykite auksaspalviu sirupu ir nedelsiant patiekite. Skanaus!
Suskleisti
Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu
Receptas: Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 29
Receptas
Ingredientai
Batonas: 4.00 riekės (forminis arba kitaip - kvadratinis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (išplakti)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Obuoliai: 1.00 vnt. (pusė obuolio skrebučiams ir kelios skiltelės - patiekimui)
Žemės riešutų sviestas: 4.00 valg. š.
Sviestas: 10.00 g (gabalėlis kepimui)
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Nuo obuolio nulupkite žievelę, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
  2. Visas batono riekeles aptepkite žemės riešutų sviestu. Ant vienos riekelės sudėkite obuolio griežinėlius ir suvožkite riekeles taip, kad suvožtinio viduje būtų žemės riešutų sviestu apteptos batono riekių puselės.
  3. Dubenėlyje kiaušinius išplakite su žiupsneliu muskato, cinamono ir citrinos sultimis. Suvožtinį įmerkite į šį plakinį taip, kad visas pasidengtų kiaušinių mase.
  4. Keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Kepkite įkaitintoje keptuvėje po maždaug 1 minutę iš abiejų pusių.
  5. Iškepusius skrebučius išimkite į lėkštę. Apšlakstykite klevų sirupu ir papuoškite obuolių skiltelėmis. Patiekite nedelsiant. Skanaus!  
Suskleisti
Prancūziški skrebučiai su kokosais
Receptas: Prancūziški skrebučiai su kokosais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 250.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 5.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Batonas: 8.00 riekės
Sviestas: 10.00 g (gabalėlis kepimui)
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š.
Avietės: 50.00 g (šilauogės ar kitos uogos, bet nebūtinai)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo paskleiskite kokoso drožles. Kepkite orkaitėje apie 6-10 minučių, kartais šiek tiek pamaišydami, kol kokosai ims ruduoti. Išimkite iš orkaitės ir atidėkite į šalį.
  2. Dubenyje suplakite kokosų pieną, rudąjį cukrų, cinamoną ir druską iki vientisos masės. Batono riekeles įmerkite į šį plakinį ir palaikykite porą minučių. Batono riekelės iš abiejų pusių turi būti padengtos kiaušinių mase.
  3. Keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Įkaitinkite. Dėkite paruoštas batono riekeles ir kepkite iš kiekvienos pusės po porą minučių, kol skrebučiai taps gražiai auksinės spalvos.
  4. Iškepusius skrebučius sudėkite į lėkštę. Apibarstykite kepintomis kokoso drožlėmis, apšlakstykite klevų sirupu, jei turite – papuoškite šviežiomis uogomis. Patiekite nedelsiant.
Suskleisti
Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais
Receptas: Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Moliūgai: 80.00 g (moliūgų tyrė)
Pienas: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 2.00 g (maltas)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Duona: 8.00 riekės (forminė arba kitaip - kvadratinė)
Sviestas: 20.00 g (po gabalėlį - kepimui ir patiekimui)
Riešutai: 1.00 sauja (saujelė mėgstamų)
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, moliūgų tyrę, pieną, cinamoną, muskatą, vanilinį cukrų ir rudąjį cukrų iki vientisos masės. Batono riekeles įmerkite į šį plakinį ir palaikykite porą minučių, kol keptuvėje ištirpinsite gabalėlį sviesto.
  2. Keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Išmirkytas batono riekeles perkelkite į įkaitusią keptuvę. Kepkite iš kiekvienos pusės po porą minučių, kol skrebučiai taps gražiai auksinės spalvos.
  3. Iškepusius skrebučius sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite klevų sirupu. Užberkite smulkintų mėgstamų riešutų ir uždėkite ant viršaus gabalėlį gero sviesto. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius