Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Populiarieji skanėstai: nuo plikytų pyragaičių iki tiramiso

Būna dienų, kurias drąsiai galima vadinti Mikės Pūkuotuko diena – tada taip norisi visko skanauti, nepaisant nei saiko, nei figūros. Gal jums tokia diena kaip tik šiandien? O gal nuspręsite pasmaližiauti kitą kartą? Siūlome pasilepinti.
Itališkas skanėstas „Struffoli“
Itališkas skanėstas „Struffoli“ / A. Černės nuotr.
Temos: 2 Virtuvė Receptai

TAIP PAT SKAITYKITE: Sauja vynuogių per dieną – sumažina liemens apimtį ir gerina seksualinį gyvenimą 

Amerikietiškas sūrio pyragas
Receptas: Amerikietiškas sūrio pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.8 / 42
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (Sūrio masei)
Miltai: 35.00 g (Sūrio masei)
Cukrus: 200.00 g (Sūrio masei ir 30 g aptepui)
Rikotos sūris: 1.00 kg (Sūrio masei)
Sviestas: 100.00 g (Pagrindui)
Sausainiai: 200.00 g (Pagrindui; Selgos sausainių (jie trapiausi))
Grietinėlė: 80.00 ml (sūrio masei; 35% riebumo)
Citrinos: 1.00 vnt. (sūrio masei; šaukštas nutarkuotų citrinų žievelių)
Grietinė: 240.00 g (Aptepui; 30% riebumo)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (sūrio masei ir aptepui 0,5 šaukštelio)
Kaip gaminti
  1. Paruoškite pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkite (patogu tai daryti elektriniu maišikliu). Trupinius kartu su cukrumi suberkite į dubenį, supilkite išlydytą sviestą ir gerai išmaišykite.
  2. 26 cm skersmens torto formą aukštais nuimamais kraštais patepkite šlakeliu sviesto, sukrėskite trupinių masę ir ranka gerokai paspauskite. Kraštelius suformuokite šiek tiek aukštesnius. Laikykite šaldytuve, kol prireiks.
  3. Paruoškite sūrio masę: į elektrinio plaktuvo indą sukrėskite rikotos sūrį, suberkite cukrų, miltus ir vidutiniu greičiu maišykite 2 min. Toliau plakdami kas pusę minutės įmuškite po vieną kiaušinį, supilkite grietinėlę, suberkite citrinų žievelę, vanilinį cukrų ir dar 30 sek. pamaišykite.
  4. Ant sustingusio sausainių pagrindo sukrėskite varškės masę. Torto formą įstatykite į skardą (orkaitė liks švari, jei pro nesandarius formos kraštelius ištekėtų riebalų).
  5. Iš pradžių 15 min. kepkite 180 °C karštumo orkaitėje, paskui temperatūrą sumažinkite iki 120 °C ir kepkite dar 1,5 val. Ištraukite iš orkaitės ir palikite šiek tiek praaušti.
  6. Paruoškite aptepą: grietinę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Šia mase aptepkite dar šilto pyrago viršų ir 15 min. palaikykite 120 °C karštumo orkaitėje.
  7. Gatavą pyragą atsargiai peiliu atskirkite nuo formos kraštų, kad auštant nesutrūkinėtų viršus.
Suskleisti
Varškės spurgos
Receptas: Varškės spurgos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 233
Receptas
Ingredientai
Varškė: 400.00 g
Cukrus: 250.00 g (ir 2 šaukštai miltelinio cukraus)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 400.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 l
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, maišykite, kol nebesijaus cukraus grūdelių. Sudėkite varškę, išmaišykite iki vientisos masės.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį suberkite į varškę. Užminkykite tokio kietumo tešlą, kad būtų galima formuoti rutuliukus. Delnus patepkite aliejumi, padalinkite tešlą vienodo dydžio gabalėliais, voliodama tarp delnų suformuokite nedideles apvalias spurgas.

3. Supilkite aliejų į puodą, užkaitinkite. Dalimis išvirkite spurgas įkaitintame aliejuje. Išgriebkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalai.

4. Sudėkite šiek tiek pravėsusias spurgas į lėkštę ir apibarstykite milteliniu cukrumi.

Kulinaro patarimas. Kad būtų dar gardžiau, formuojant spurgas į vidų galima įdėti gabalėlį juodojo šokolado arba šaukštelį razinų (prieš tai razinas reikėtų pamirkyti karštame vandenyje).

Suskleisti
Tiramisu su mėlynėmis
Receptas: Tiramisu su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.6 / 16
Receptas
Ingredientai
Kava: 1.00 st. (stiprios)
Amareto likeris 50.00 ml
Mėlynės: 1.00 st.
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai)
Cukrus: 4.00 valg. š.
Sausainiai: 100.00 g ("Damų piršteliai")
Kakava: 1.00 arbat. š. (viršaus pabarstymui)
Migdolų esencija 1.00 ml
Kaip gaminti

1. Šaltą kavą sumaišykite su amareto likeriu.

2. Kiaušinio trynius sudėkite į dubenį (geriausiai metalinį), supilkite cukrų ir plakite maišytuvu iki purumo, kol tryniai taps šviesūs (apie 5 minutes). Sumažinkite greitį ir po šaukštą sudėkite maskarponės sūrį bei įlašinkite migdolų esencijos.

3. Sausainius išmirkykite (po 3 sekundes iš kiekvienos pusės) kavoje, sudėkite į vieną didelį arba kelis nedidelius indelius. Užtepkite sluoksnį kremo. Suberkite pusę mėlynių. Užklokite kitu išmirkytų sausainių sluoksniu, užtepkite likusiu kremu. Užbarstykite kakavos. Galima papuošti mėlynėmis.

4. Desertą dėkite 2-3 val. į šaldytuvą.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Suskleisti
Itališkas skanėstas „Struffoli“
Receptas: Itališkas skanėstas „struffoli“
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 10
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (puodeliai)
Citrinos: 1.00 vnt. (didelės citrinos žievelė - tešlai ir 1 valg. š. sulčių - sirupui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio apelsino žievelė)
Cukrus: 3.00 valg. š. (ir 1/2 puodelio sirupui)
Druska: 5.00 g
Sviestas: 60.00 g (kambario temperatūros)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli)
Vynas: 1.00 valg. š. (baltas)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Aliejus: 500.00 ml (virimui)
Medus: 1.00 st. (sirupui)
Spalvoti pabarstukai: (papuošimui) 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š. (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Iš pradžių paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, tarkuotas citrinos ir apelsino žieveles (nepamirškite, kad nutarkuoti reikia tik geltoną / oranžinę vaisiaus dalį, nes po ja esanti balta žievelės dalis yra labai karti), cukrų, druską ir kepimo miltelius.

2. Sudėkite į dubenį kubeliais supjaustytą kambario temperatūros sviestą. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.

3. Įmuškite kiaušinius, įpilkite vyno ir vanilės ekstrakto. Sumaišykite ir išminkykite minkštą tešlą. Jei matote, kad tešla yra per lipni ir per minkšta, įberkite dar saują ar dvi miltų.

4. Suformuokite iš tešlos apvalų rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę. Dėkite paruoštą tešlą į šaldytuvą ir 30 min. palaikykite.

5. Iš šaldytuvo išimtą tešlą padalykite į keturias lygias dalis.

6. Ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus kiekvieną tešlos dalį iškočiokite į kelių milimetrų storio lakštą.

7. Iškočiotą tešlos lakštą supjaustykite 1–1,5 cm pločio juostomis, o kiekvieną iš šių juostų supjaustykite 1–1,5 cm pločio kvadratėliais.

8. Kiekvieną tešlos gabaliuką imkite ir tarp delnų suformuokite į mažą kamuoliuką (šio kamuoliuko dydis turėtų būti maždaug lazdyno riešuto dydžio). Suformuotus kamuoliukus apvoliokite miltuose.

9. Į prikaistuvį ar keptuvę įpilkite tiek aliejaus, kad apie 5 cm apsemtų dugną. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų iki 190 °C temperatūros. Jei neturite termometro, aliejaus temperatūrą galite pamatuoti tokiu būdu: įmetus į aliejų kubelį baltos duonos, tamsiai rudos spalvos jis turi tapti po maždaug 3 minučių.

10. Aliejui įkaitus iki reikiamos temperatūros, suberkite ketvirtadalį paruoštų tešlos kamuoliukų.

11. Lengvai pamaišydama, virkite apie 2–3 minutes, kol jie taps gražios aukso spalvos.

12. Kiaurasamčiu išimkite iš aliejaus ir suberkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Taip  išvirkite likusius tris ketvirtadalius tešlos kamuoliukų.

13. Kitame prikaistuvyje sumaišykite medų, cukrų ir citrinos sultis. Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, nuolat pamaišydama, kol užvirs. Tuomet maišydama kaitinkite dar apie 3 minutes, kol cukrus ištirps.

14. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Į sirupą suberkite išvirtus tešlos kamuolėlius. Išmaišykite, kad visi apsiveltų sirupu.

15. Palikite viską prikaistuvyje 2 minutėms, leiskite šiek tiek atvėsti. Tačiau nepalikite per ilgai, nes sirupas sustings ir bus sunku suformuoti norimos formos desertą.

16. Pasiruoškite lėkštę ar dubenį aukštesniais kraštais ir stiklinę. Stiklinės išorinę dalį apipurškite ar aptepkite šlakeliu aliejaus ir dėkite į lėkštės centrą. Aplinkui stiklinę ant lėkštės sudėkite tešlos kamuolėlių ir sirupo masę, suformuodami kuo taisyklingesnį apskritimą (kai vėliau iš vidurio išimsite stiklinę, gausite žiedo formos desertą su skyle viduryje).

17. Desertą iš karto, kol sirupas nesustingo, apibarstykite spalvotais pabarstukais ir, jei norite, milteliniu cukrumi.

18. Suformuotą desertą palikite pastovėti ir sustingti mažiausiai 1 valandai (galite palaukti ir visą parą, iki kitos dienos). Praėjus šiam laikui, iš vidurio atsargiai išimkite stiklinę. Patiekite. Skanaus!

Itališką skanėstą struffoli gamino, ragavo ir aprašė Asta Černė.

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: itališkas skanėstas „struffoli“ (Italija)

Suskleisti
Panna cotta su avietėmis
Receptas: „Panna cotta“ su avietėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 46
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 300.00 ml (plakamosios)
Pienas: 100.00 ml
Cukrus: 50.00 g (ir 1 valg. š. padažui)
Želatina: 8.00 g
Tongapupė (1/3) 1.00 vnt.
Avietės: 250.00 g (šviežių arba šaldytų, padažui)
Bazilikai: 5.00 g (šviežių arba šaldytų lapelių, padažui)
Kaip gaminti

1. Želatiną užpilkite 50 ml šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti 10 minučių.*

2. Užvirinkite grietinėlę su pienu ir cukrumi, įdėkite tarkuotos tongapupės** (tongapupę galite keisti vanilės ankštimi) ir kaitinkite ant labai mažos ugnies apie 10 minučių.

3. Išbrinkintą želatiną sukrėskite į karštą grietinėlę ir gerai išmaišykite.

4. Mišinį supilstykite į formeles ir palikite stingti.

5. Padažui uogas, cukrų ir bazilikus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės ir įpilkite į kiekvieną lėkštelę. Puoškite mėtos lapeliu.

Svarbu!

Želatinos kiekį būtinai tikslinkite pagal gamintojo nurodymus. Želatina gali būti skirtingo stiprumo, todėl būtinai skaitykite etiketes. Šiame recepte gamintojo nurodytas želatinos kiekis yra 20 g želatinos 1 l skysčio.

* Kuo smulkesnė želatina, tuo trumpiau ją reikia brinkinti.

Norint, kad deserte neliktų prieskonių dalelių, prieš išpilstant panna cotta į formeles, reikia ją perkošti per tankų audinį.

Panna cotta gaminama arba formelėse ir, prieš patiekiant, iš jų išimama, arba kreminėse ir patiekiama jose.

** Tongapupės – kvapiosios tongapupės medžio vaisių sėklos. Kvapioji tongapupė (lot. Dipteryx odorata) paplitusi Pietų, Centrinėje Amerikoje ir Karibuose. Plačiausiai naudojama parfumerijos srityje. Maistui tongapupė vartojama labai mažais kiekiais, nes sėklose yra kumarino. Kulinarijoje tongapupe dažniausia skaninami pieniniai, šokoladiniai desertai, gardinamas romas, kava. Tongapupe kartais keičiama vanilė. Tongapupės po surinkimo yra išdžiovinamos, po to mirkomos alkoholyje.

Plačiau skaitykite: kulinarijos pamokėlė: ruošiame „Panna cotta“

Suskleisti
Tiramisu
Receptas: Tiramisu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 16
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 450.00 g (biskvitinių)
Grietinėlė: 450.00 g (plakamosios 35 - 36 proc. riebumo)
Miltelinis cukrus: 120.00 g
Šokoladas: 100.00 g
Kava: 1.00 st. (stiprios paruoštos)
Likeris: 125.00 g (kavos arba 60 g brendžio (0,5 kiekio pilti į kavą, kitą pusę į kremą))
Kaip gaminti
  1. Išmaišyti maskarponę su cukraus pudra, įpilti dalį kavos likerio ar brendžio.
  2.  Atskirai išplakti grietinėlę ir sumaišyti su maskarpone.
  3. Sausainius mirkyti kavos ir brendžio ar likerio mišinyje, labai trumpam po kelias sekundes, kad jie per daug "neišpamptų" ir po vieną dėti į skardą.
  4. Sudėjus sluoksnį sausainių, dėti sluoksnį kremo. Tokioje formoje kaip pavaizduota nuotraukoje, man išėjo 2 sluoksniai. 
  5. Viršų puošiau karčia kakava, ne ta grūdeliais, kurią mėgta vaikai.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rūta Matulkaitė

Suskleisti
Spurgos su šokoladiniu lazdyno riešutų kremu
Receptas: Spurgytės su šokoladiniu lazdyno riešutų kremu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.5 / 37
Receptas
Ingredientai
Miltai: 420.00 g (420 – 455 g)
Mielės: 22.00 g (2 ¼ arb. š. sausų)
Cukrus: 6.00 valg. š. (6 valg. š. tešlai ir 100 g įdarui)
Druska: 5.00 g
Pienas: 170.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 90.00 g
Aliejus: 3.00 st. (virimui)
Šokoladinis lazdyno riešutų kremas, pavyzdžiui, „Nutella“: 200.00 g
Cinamonas: 15.00 g (1 ½ arb. š. malto)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite 3 puodelius miltų, sausas mieles, cukrų ir druską. Suberkite kubeliais pjaustytą sviestą ir trinkite tarp pirštų tol, kol gausis trupiniai. Viduryje padarykite duobutę ir supilkite kambario temperatūros pieną bei įmuškite kiaušinius. Išminkykite tešlą. Minkykite apie 10 minučių. Jei matote, kad tešla per skysta ar lipni, pridėkite šiek tiek miltų.
  2. Išminkę tešlą, dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu. Palikite tešlą pakilti šiltoje vietoje valandai ar porai valandų. Tešlos tūris turi padvigubėti.
  3. Lygų ir švarų paviršių dosniai apibarstykite miltais. Išimkite tešlą iš dubens ir perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite iki maždaug 1–1,5 cm storio. Naudodamos stiklinę, metalinę formelę ar kitą apvalią priemonę (apie 8 cm skersmens), išspauskite apskritimus.
  4. Imkite į rankas po tešlos apskritimą. Į jo centrą dėkite po šaukštelį šokoladinio lazdynų riešutų kremo.  Atsargiai sulenkite kraštus ir užspauskite, suformuodami kuo taisyklingesnį rutuliuką su įdaru. Išdėliokite paruoštas spurgas ant kepimo popieriaus lakšto ir palikite pastovėti apie 30–45 minutes.
  5. Įkaitinkite aliejų dideliame prikaistuvyje iki maždaug 180 °C temperatūros. Jei neturite termometro, aliejaus temperatūrą galite pamatuoti ir taip: įmetus kubelį baltos duonos į aliejų, tamsiai rudos spalvos jis turi tapti po maždaug 3 minučių. Kol aliejus kaista, iš karto pasiruoškite popierinių rankšluosčių, kuriais nusausinsite riebalų perteklių.
  6. Vienu metu į įkaitusį aliejų dėkite po 4–5 spurgas. Dėkite jas į aliejų atsargiai, palikdamos tarp viena kitos nemažus tarpus. Virkite apie minutę, kol taps gražios aukso spalvos. Tuomet apverskite ir virkite dar apie  minutę, kol ir kita spurgų pusė bus tokios pat spalvos.
  7. Naudodami kiaurasamtį, išimkite spurgas iš aliejaus ir dėkite ant popierinių rankšluosčių. Taip išvirkite visas spurgas.
  8. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Apvoliokite šiame mišinyje dar šiltas purgas.
  9. Visiškai atvėsinkite ir tuomet spurgas patiekite iš karto. Skaniausios jos visiškai šviežios, todėl geriausia suvalgyti tą pačią dieną.

Recepto idėja: sipsandspoonfuls.com

Suskleisti
Tiramisu
Receptas: Tiramisu
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 39
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (5 baltymai ir 4 tryniai)
Sausainiai: 100.00 g („Damų piršteliai“)
Cukrus: 125.00 g
Kava: 125.00 ml (stiprios nesaldintos)
Brendis 50.00 ml
Kakava: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaušinius kruopščiai nušveiskite šepetėliu ir gerai nuplaukite, tada perliekite verdančiu vandeniu, kad neliktų jokių bakterijų. Atskirkite baltymus nuo trynių.

2. Trynius iki vientisos masės išplakite su cukrumi, įmaišykite į maskarponę ir vėl viską plakite, iki masė taps vientisa.

3. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų (jokiu būdu negalima intensyviai maišyti) įmaišykite į maskarponės masę – ji turi būti puri ir lengva.

4. Sausainius išdėliokite ant didesnės lėkštės ir iš abiejų pusių apšlakstykite atvėsintu kavos ir brendžio mišiniu.

5. Į pasirinktą indą ar mažus indelius krėskite truputį sūrio masės, tada dėkite sausainių, vėl krėskite maskarponės, dėkite likusius sausainius ir sūrį.

6. Paruoštą desertą iš pradžių apie valandą palaikykite kambario temperatūroje, tada per naktį – šaldytuve.

7. Prieš tiekdama ant deserto per arbatos sietelį užberkite kakavos.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Klasikinis "Crème brûlée"
Receptas: Klasikinis „Crème brûlée“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 25
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 500.00 ml (plakamosios)
Vanilės ankštis 1.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 3.00 arbat. š. (pabarstymui)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (tryniai)
Cukrus: 100.00 g (smulkaus)
Kaip gaminti

1. Grietinėlę supilkite į puodą.

2. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau, peilio bukąja dalimi išskobkite vidų. Sėklas suberkite į grietinėlę. Ankštį supjaustykite gabaliukais, taip pat suberkite į grietinėlę. Užvirinkite ir kaitinkite ant nedidelės ugnies 5 minutes.

3. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Vėl užvirinkite grietinėlę, plona srovele supilkite ją į trynių plakinį. Masę trumpai pakaitinkite ir nukoškite. Supilstykite į šešias karščiui atsparias formeles, užpildydama maždaug du trečdalius jų tūrio. Formeles sudėkite į skardą aukštais kraštais. Įpilkite į skardą karšto vandens, kad maždaug iki pusės apsemtų indelius. Kepkite iki 140°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, bet prieš traukdama iš orkaitės patikrinkite, ar kremas iškepęs – viduriukas turi likti minkštas.

4. Išimkite iš vandens, atvėsinkite ir labai gerai atšaldykite.

5. Prieš patiekdama kremo paviršių pabarstykite plonu sluoksniu cukraus ir apdeginkite virtuvės liepsnosvaidžiu.

6. Ant viršaus turi susidaryti traški karamelinė plutelė.  

Suskleisti
Bananinis tiramisu desertas
Receptas: Bananinis tiramisu
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 25 min.
3.6 / 93
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g (100 g – desertui ir 100 g – sirupui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Grietinėlė: 250.00 g (riebios plakamosios)
Bananai: 2.00 vnt. (didelis arba du maži gerai prinokę)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. – sulčių)
Sausainiai: 150.00 g (biskvitinių „Damų pirštelių“)
Brendis: (galima romo arba bananų likerio – sirupui) 60.00 ml
Kava: 125.00 ml (stiprios – sirupui)
Šokoladas: 1.00 žiupsnelis (galima pakeisti cinamonu – apibarstyti)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite cukrų ir supilkite vanilės ekstraktą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Bananus sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės ir įmaišykite į kremą.
  2. Kitame dubenyje riebią šaltą grietinėlę suplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į maskarponės kremo masę.
  3. Pasiruoškite sirupą: dubenėlyje sumaišykite brendį (arba romą, arba bananų likerį), stiprią kavą ir cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps.
  4. Bananą supjaustykite riekelėmis.
  5. Pasiruoškite stiklines ar taures, kuriose sluoksniuosite tiramisu.
  6. Sausainius perlaužkite į kelias dalis, kad tilptų į stiklines.
  7. Sausainių gabalėlius merkite į paruoštą sirupą, palaikykite porą sekundžių ir dėkite į stiklines, kad uždengtų dugną.
  8. Ant sausainių paskleiskite po šaukštą ar porą šaukštų bananinio maskarponės kremo, o ant šio kremo išdėliokite bananų griežinėlius.
  9. Vėl tolygiai ant viršaus sudėkite sirupe pamirkytus sausainių gabalėlius, paskleiskite maskarponės kremą.
  10. Paruoštus desertus dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame bent porą valandų arba per naktį. Prieš patiekdamos, apibarstykite tiramisu viršų smulkintu šokoladu ar kakava.
Suskleisti
Plikyti pyragaičiai
Receptas: Plikyti pyragaičiai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 26
Receptas
Ingredientai
Pienas: 250.00 ml
Sviestas: 60.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Miltai: 250.00 g
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į puodą supilkite pieną, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų.

2. Puodą vėl statykite ant ugnies ir maišykite, kol tešla sulips į vieną gabalą ir atšoks nuo puodo dugno. Tešlą iš puodo perdėkite į molinį ar stiklinį dubenį ir šiek tiek atvėsinkite.

3. Nuolat maišydami į tešlą vieną po kito įmuškite kiaušinius. Tešla turi būti elastinga, vientisa, blizganti ir ganėtinai tąsi – pakelta lengvai drykti nuo šaukšto.

4. Skardą išklokite kepimo popieriumi, plonai patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.

5. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį ir atokiai vienas nuo kito išspauskite norimos formos pyragaičius.

6. Kepkite iki 200–220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol pyragaičiai gražiai pagels. Kepimo metu orkaitės negalima atidarinėti, kad kepinukai nesukristų.

7. Iškepusius ataušinkite, kiekvieną įpjaukite ir pripildykite kremo, plaktos grietinėlės ar tiršto džemo. Viršų apibarstykite cukraus pudra, aptepkite citrininiu glajumi, šokolado glazūra ir pan. Įdarą galite dar pagardinti bei papuošt mėgstamomis uogomis.

Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: Mažiau riebalų – sveikesnė širdis. Ar tikrai? 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius