Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Savaitgalio pietums – įvairiausių blynų puota

Blynų tortas su maskarponės kremu ir uogomis
Fotolia nuotr. / Blynų tortas su maskarponės kremu ir uogomis
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Vasaros virtuvė vilioja savo nenusakomai šviežiais skoniais. Ką privalote išbandyti? Ogi įvairiausius blynus – mažus ir per visą keptuvę. Juos galite skanauti su šviežiomis uogomis ir vaisiais, kepti iš daržovių, gardinti šviežutėlių grybų padažu... Mmm!

Trumpai tariant, fantazuokite ir improvizuokite, išbandykite tai, ko dar nesate ragavę. Skanių, sočių ir vasariškai smagių savaitgalio pietų! Jūsų dėmesiui – receptų šūsnelis. 

Receptas: Lietiniai su apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
1.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (Tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (Tešlai)
Pienas: 1.00 st. (Tešlai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Tešlai ir padažui 100 g)
Cukrus: 1.00 valg. š. (Tešlai ir padažui 100 g)
Apelsinai: 2.00 vnt. (Padažui; 2 apelsinų sulčių ir 2 šaukštai apelsinų žievelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (Padažui; šaukštas citrinų žievelių)
Konjakas; padažui 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai; žiupsnelis)
Apelsinų likeris „GrandMarnier“; padažui 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite padažą – pastovėjęs bent pusvalandį jis bus ir gardesnis, ir kvapesnis.

2. Padažui skirtus apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis.

3. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nutarkuotas žieveles, kiek pakaitinkite. Nukėlusi nuo ugnies, supilkite alkoholinius gėrimus ir palikite pastovėti – kaip jau minėjome, padažas įgaus fantastišką aromatą.

4. Paruoškite tešlą: į dubenį suberkite persijotus kvietinius miltus, druską, sukrėskite išplaktus kiaušinius ir įpilkite truputį pieno.

5. Kiek pamaišiusios tešlą, supilkite likusį pieną ir lydytą sviestą. Išplakite viską iki vientisos masės ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad išbrinktų.

6. Nedidelėje keptuvėje iškepkite blynelius ir padėkite šiltai.

7. Paruoštą padažą pakaitinkite, į jį sudėkite į keturias dalis perlenktus blynelius.

Receptas: Bananiniai pusryčių blynai
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 23
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 30.00 ml
Kaip gaminti

1. Bananus sutrinkite šaukštu ar šakute, kol virs vientisa mase. 

2. Kiaušinius gerai išplakite.

3. Į bananų masę supilkite kiaušinių plakinį, pieną, išmaišykite. Tada intensyviai maišydama supilkite miltus. Ir dar kartą gerai išmaišykite. Masė turi būti kremo konsistencijos. Jei skystoka, įberkite dar truputį miltų. Jei tirštoka, įpilkite šlakelį pieno.

4. Į gerai įkaitintą, aliejumi arba sviestu išteptą keptuvę supilkite tešlą – blynas turi būti per visą keptuvę (galima kepti ir mažus blynelius).

5. Iškeptą blyną galite patiekti visą arba suraikytą gabalėliais (kaip picą). Su šiuo blynu puikiai dera jogurtas, įvairios uogienės, džemai, šviežios uogos, klevų sirupas.

Receptą atsiuntė Elena Šimkienė

Receptas: Mieliniai blynai su uogomis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 30.00 g (šviežių)
Cukrus: 5.00 valg. š.
Miltai: 250.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Uogos (avietės, mėlynės ar kitokios mėgstamos) 500.00 g
Kaip gaminti

1. Mieles sutrupinkite ir išsukite su 2 šaukštai cukraus.

2. Į mielių mišinį supilkite kambario temperatūros pieną, viską gerai išmaišykite, pridenkite medvilniniu rankšluostėliu ir padėkite šiltai maždaug 30 min., kol mielės ims burbuliuoti ir pakils.

3. Kitame dubenėlyje elektriniu plakikliu iki baltumo išplakite likusį cukrų ir kiaušinius.

4. Gautą masę įmaišykite į mieles, tada suberkite miltus, vanilinį cukrų, supilkite sviestą, viską gerai išplakite ir palikite šiltai dar 40 min.

5. Blynus kepkite vidutinio dydžio keptuvėje, užberkite mėgstamų uogų ar tepkite uogienės ir perlenkite per pusę. Iškepusius galite pabarstyti milteliniu cukrumi ar apipurkšti grietinėle.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Receptas: Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 25
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (nemažų)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Miltai: 5.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 st. (kepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Laiškiniai svogūnai: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Nupilkite skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstykite citrinos sultimis.

2. Įmuškite kiaušinių trynius, pasūdykite, įdėkite pipirų bei gerai išmaišykite. Sudėkite miltus ir dar truputį pamaišykite.

3. Blynus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.

4. Iškepus geriausia padėti blynus ant vienkartinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

5. Patiekite su grietine bei laiškiniais svogūnais (žiemos metu puikiai tinka džiovinti).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptas: Grikių blynai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grikių miltai (1/2 puodelio) 80.00 g
Miltai: 80.00 g (1/2 puodelio - kvietinių)
Kepimo milteliai: 5.00 g
Pasukos 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Medus: 2.00 valg. š. (arba cukraus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š. (arba tirpinto sviesto)
Mėlynės: 1.00 st. (galima naudoti ir šaldytas)
Kaip gaminti

1. Viename inde sumaišykite abejus miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Kitame inde išplakite kiaušinį su pasukomis. Supilkite miltų mišinį, maišykite ir po truputį pilkite vandenį, kol gausite grietinės tirštumo tešlą. Įmaišykite aliejų.

3. Tuomet jau belieka blynelius tiesiog iškepti. Patiekite su mėlynių uogiene, šviežiomis arba šaldytomis mėlynėmis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptas: Žemaičių blynai su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (virtos)
Miltai: 1.00 st.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Morkos: 1.00 vnt.
Moliūgai: 200.00 g
Petražolės: 1.00 arbat. š. (šakelė žalių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Virtas bulves sutrinkite, įberkite petražolių, pasūdykite, jei reikia, ir suminkykite su miltais.

2. Aliejuje pakepinkite svogūną, po kelių minučių suverskite tarkuotą morką, dar po kokių 5 min. tarkuotą moliūgą.

3. Įberkite po žiupsnelį prieskonių, pagal skonį druskos ir troškinkite, kol suminkštės.

4. Formuokite blynus su daržovių įdaru ir kepkite aliejuje. Tinka su grietine.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptas: Lietinių blynų tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Pienas: 500.00 ml (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį tešlai ir įdarui)
Aliejus: 100.00 ml (blynų kepimui)
Vištiena: 700.00 g (filė - įdarui)
Pievagrybiai: 500.00 g (įdarui)
Sūris: 300.00 g (kokybiško lydyto - įdarui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (įdarui)
Sviestas: 100.00 g (įdarui)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios paprikos - įdarui)
Pomidorai: 300.00 g (marinuotų - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis - įdarui)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (žalių - įdarui)
Alyvuogės: 50.00 g (papuošimui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltų)
Karis: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (džiovintos, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite vištieną, įdėkite po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti bent pusvalandžiui.

2. Iš duotųjų produktų iškepkite ne visai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie būtų tokio dydžio, kaip turimas indas, kuriame kepsite blynų tortą, pvz. išardoma tortinė.

3. Ant sviesto pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, suverskite smulkintus pievagrybius ir pakepinkite kartu apie 5 min. Taip pat ant sviesto apkepkite vištieną. Tada ją sudėkite į grybų masę. Dar suberkite smulkiai pjaustytas paprikas ir kepinkite viską, kol paprikos tamps minkštos. Tuomet sudėkite grietinę, pomidorus (kelis pasilikite papuošimui), įpjaustykite žalių baziliko lapelių, įdėkite žiupsnį Provanso prieskonių, jei reikia druskos, juodųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos. Masę išmaišykite ir dar kiek pakepinkite.

4. Blynus po vieną dėkite į formą, užtepkite po sluoksnį įdaro, vis užtarkuokite nelabai storai lydytu sūriu.

5. Indą sandariai apvyniokite folija ir kepkite orkaitėje apie 20-40 min., priklausomai nuo to, koks indas, ir kokio storio tortas. Tortui iškepus, išimkite jį iš indo, viršų aptarkuokite sūriu ir vėl trumpam įdėkite į orkaitę bei papuoškite.

Autorės nuotr./Lietinių blynų tortas
Autorės nuotr./Lietinių blynų tortas

"Šis tortas skoniu primena picą. Linkiu pabandyti!"

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

Receptas: Virtų bulvių blynai su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Varškė: 200.00 g
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Sviestas: 100.00 g
Grietinė: 100.00 g
Krapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šaldytų)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir išvirkite.

2. Suberkite miltus, sukrėskite varškę ir išmaišykite.

3. Formuokite iš tešlos blynus ir kepkite įkaitintame aliejuje.

Skanu su sviesto ir grietinės padažu, pagardintu krapais.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptas: Japoniški blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.2 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukrus: 100.00 g
Ryžių pienas 250.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cinamonas: 4.00 g
Miltai: 300.00 g (tinka kvietiniai, ryžių ar kukurūzų)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymo. Ant trynių supilkite ryžių pieną ir pradėkite maišyti.

2. Įdėkite žiupsnelį cinamono ir, pamažu maišydami, berkite miltus, kol tešla sutirštės.

3. Supilkite plaktuvu išplaktus kiaušinių baltymus, darsyk pamaišykite ir kepkite.

4. Blynelius valgykite su šokolado drožlėmis arba uogiene. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Lietiniai su varškės sūreliu ir trintomis uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 10
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (kvietiniai)
Pienas: 300.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g (arba margarino - kepti)
Vyšnios: 300.00 g
Vanilinis varškės sūrelis: 200.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas sutrinkite šakute, įmaišykite cukrų. Laikykite šiltai, kol ištirps cukrus, tada pastatykite į šaldytuvą.

2. Dubenyje sumaišykite miltus ir pusę pieno, plakite, kol tešla pasidarys vientisa. Sudėkite kiaušinius, supilkite likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos, šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Kepkite lietinius įkaitintoje keptuvėje su sviestu ar margarinu.

3. Lietinį aptepkite varškės sūreliu, sulankstykite į keturias dalis ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių.

4. Sudėkite lietinius į lėkštę, užpilkite šaukštą trintų uogų. Kad būtų dar skaniau, apšlakstykite šokolado padažu.  

 

Receptas: Morkų blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt. (3-4 vnt.)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st. (¼ st.)
Manai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š. (2-3 valg. š.)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (pusė)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Imbieras: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 30.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite morkas burokine trintuve, sukrėskite jas į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite cukraus, prieskonių ir apie 15 min. troškinkite.

2. Baigdami troškinti, suberkite manus. Į atvėsusias troškintas morkas įmuškite kiaušinį ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

3. Blynelius kepkite keptuvėje ant įkaitinto aliejaus. Patiekite su grietine arba tarkuotu šokoladu.

Šaltinis: 15min.lt

Receptas: Lietiniai su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Miltai: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 3.00 vnt. (saldūs)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys , šlakelis)
Sviestas: 2.00 valg. š. (2 - 3 valg. š.)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 5.00 valg. š. (plakta)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išsukite. Supilkite pieną, suberkite miltus, įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir išmaišykite. Tešlą palikite 30 minučių brinkti.

2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad neparuduotų.

3. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, įpilkite tešlos ir iškepkite lietinius.

4. Ant kiekvieno lietinio uždėkite obuolių. Pabarstykite trupučiu cinamono, miltelinio cukraus ir perlenkite pusiau. Ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės ir keletą skiltelių obuolių. Iškart patiekite.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Receptas: Lietiniai su varškės kremu ir vyšnių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Šokoladinis padažas: 3.00 valg. š.
Pienas: 150.00 ml
Miltai: 150.00 g
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Vyšnios: 400.00 g (400 - 500 g be kauliukų, šaldytos)
Cukrus: 140.00 g
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Varškė: 250.00 g (250 - 300 g liesa)
Kaip gaminti

1. Pusę kiekio sviesto išlydykite. Kiaušinius išplakite su šokoladiniu padažu, pienu. Suberkite miltus, supilkite sviestą, gerai išmaišykite ir leiskite tešlai 15 minučių pastovėti. Nuolat pamaišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Tešlos tirštumą reguliuokite miltais arba pienu.

2. Keptuvę pašlakstykite aliejumi ir iškepkite plonus lietinius.

3. Vyšnias sudėkite į nedidelį puodą, įberkite 80 g cukraus, įpilkite šaukštą vandens ir kaitinkite ant mažos ugnies nuolat maišydami. Krakmolą sumaišykite su 2–3 šaukštais šalto vandens, supilkite ant vyšnių ir kaitinkite maišydami, kol sutirštės.

4. Grietinę su likusiu cukrumi plakite tol, kol susidarys standžios putos, ir sumaišykite su varške.

5. Varškės kremu aptepkite lietinius, sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo formą, apibarstykite likusiu cukrumi ir apdėkite likusio sviesto gabalėliais.

6. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Patiekite su paruoštu vyšnių ir šokoladiniu padažu.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Receptas: Lietiniai su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Miltai: 120.00 g
Braškės: 300.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Varškė: 250.00 g
Jogurtas: 160.00 ml (mažas indelis - braškių)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

 1. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, sumaišykite su pienu, kiaušiniais, miltais ir druska. Uždenkite ir palikite pastovėti 20 minučių.

2. Varškę sumaišykite su braškiniu jogurtu, įdėkite supjaustytų braškių, įberkite miltelinio ir vanilinio cukraus. Viską sumaišykite.

3. Iškepkite lietinius blynus. Ant blyno dėkite varškės su braškėmis, suvyniokite ir dar kartą apkepkite.

4. Lietinius tiekite su trintomis braškėmis, apibarstytus milteliniu cukrumi. Braškes galite pakeisti bananais.

Receptas: Šviežių bulvių blynai su žalumynais ir voveraitėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.3 / 18
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Krapai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Salierai: 1.00 vnt. (ryšulėlis lapų)
Grybai: 500.00 g (0.5 l - voveraičių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, sutarkuokite bulvių trintuve. Kartu įtarkuokite 1 svogūną.   
  2. Prieskonines žoleles (galite naudoti ir kitas Jūsų mėgstamas žoleles) susmulkinkite.
  3. Į tarkį įmuškite kiaušinius, sudėkite žalumynus (nepagailėkite, žalumynų turi būti daug), druską, pipirus, (galima įdėti kelis šaukštus miltų), viską išmaišykite. 
  4. Įkaitintoje keptuvėje, aliejuje, kepkite blynukus.   
  5. Kitoje keptuvėje, su trupučiu aliejaus, pakepinkite voveraites.
  6. Kai voveraitės išsitroškina, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir dar pakepkite.
  7. Pabarstykite druska, pipirais, pilkite grietinėlę.  

Skanaus!

Recepto autorė Vita Klišaitienė

Receptas: Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 31
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (4–5 didelės)
Svogūnai: 2.00 vnt. (po vieną blynų tešlai ir padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. blynų tešlai ir padažui)
Juodieji pipirai: 15.00 g (1 arbat. š. tešlai ir ½ arbat. š. padažui)
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Grybai: 500.00 g (švieži miško)
Krapai: 1.00 sauja (švieži)
Grietinė: 200.00 g
Grietinėlė: 100.00 g
Kaip gaminti

PARUOŠKITE GRYBŲ PADAŽĄ

  1. Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir kepinkite svogūnus, kol šie taps skaidrūs. Suberkite švarius miško grybus, suberkite krapus. Pakepinkite kelias minutes.
  2. Sudėkite į keptuvę grietinę, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Maišydamos pakepinkite dar kelias minutes, kol padažas užvirs.
  3. Nuimkite padažą nuo ugnies.

IŠKEPKITE BULVINIUS BLYNUS

  1. Bulves nuskuskite. Žalias nuskustas bulves, svogūną ir česnako skiltelę sutarkuokite smulkia tarka iki vientisos masės. Įmaišykite kiaušinį. Į masę įberkite miltų, druskos ir juodųjų pipirų.
  2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių tešlą ir keptuvėje formuokite blynus. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių.
  3. Iškepusius blynus išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
  4. Tiekite šiltus su grybų padažu. Skanaus!

 

Receptas: Lietiniai su šviežiais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 22
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (lietinių tešlai)
Pienas: 1.00 st. (lietinių tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (gazuoto mineralinio - lietinių tešlai)
Miltai: 200.00 g (lietinių tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietinių tešlai ir įdarui)
Kopūstai: 700.00 g (baltagūžių - įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Varškės sūris: 200.00 g (įdarui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys, pagal skonį - įdarui)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto, pagal skonį - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Į plakimo indą įmuškite kiaušinius. Supilkite pieną, mineralinį vandenį, įberkite druskos, išplakite.
  2. Toliau plakdami po šaukštą suberkite miltus. Iš tešlos iškepkite lietinius.
  3. Kopūstus supjaustykite, morkas sutarkuokite. Į puodą įdėkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus svogūnus. Kepinkite, kol pagels.
  4. Sudėkite smulkintas daržoves, įpilkite kelis šaukštus verdančio vandens, įberkite druskos, įpilkite citrinų sulčių. Troškinkite, kol suminkštės.
  5. Varškės sūrį sumalkite, sumaišykite su nuvarvintomis daržovėmis.
  6. Gautos masės užkrėskite ant lietinių, susukite volelius.
  7. Sudėkite į kepimo indą, pabarstykite parmezanu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitę, kol sūris išsilydys.

 

Receptas: Blynai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 40.00 g (lydyto)
Miltai: 6.00 valg. š.
Mėlynės: 1.00 st. (0,5 šaldytų)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Romas: 10.00 ml (šlakelis)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Miltus išsukite su pienu ir palikite brinkti.
  2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  3. Trynius išplakite, pildama plonyte srovele įmaišykite juos į miltų ir pieno tešlą.
  4. Pagal skonį įberkite cinamono, šliūkštelėkite šlakelį romo.
  5. Galiausiai supilkite lydytą sviestą ir viską labai gerai išmaišykite – tešla turi būti grietinės tirštumo.
  6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite blynelius.
  7. Dar šiltus gausiai apiberkite mėlynėmis.
  8. Jei mėgstate sočiau, valgykite su grietine arba plakta grietinėle.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie Ji24