Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio valgiaraštis: gardūs patiekalai visiems skoniams

Vasaros skonis pats geriausias, o vasariškais patiekalais nukrautas stalas – gardžiausias.
Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis
Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis / „SANTA MARIA“ nuotr.

Išbandykite, pasigaminkite ir skanaukite į sveikatą!

Užkandžiai

Užkepti Hot Dog'ai
Receptas: Užkepti dešrainiai su marinuotais agurkėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 17
Receptas
Ingredientai
Bandelės: (pakuotė „Hot Dog“) 1.00 vnt.
Dešrelės: (pieniškos) 4.00 vnt.
Majonezas: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Sūris: 1.00 vnt. (pakuotė lydyto vokeliais)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (prancūziškų - pagal skonį)
Agurkai: 10.00 vnt. (marinuotų karnišonų)
Fermentinis sūris: (tarkuoto) 200.00 g
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Kaip gaminti
  1. Kiekvieną bandelę įpjaukite išilgai, patepkite majonezu ir išklokite lydytu sūreliu.
  2. Į vidurį dėkite po dešrelę.
  3. Ant viršaus uždėkite garstyčių, marinuotų agurkėlių ir tarkuoto fermentinio sūrio.
  4. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Tortilijų traškučiai
Receptas: Tortilijų traškučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.1 / 52
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 3.00 vnt. (lakštai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Aliejų sumaišykite su pomidorų padažu, druska ir prieskoniais.
  2. Mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepkite tortilijas.
  3. Žirklėmis jas padalinkite į daug trikampėlių ir dėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  4. Pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 5–10 minučių, kol apskrus.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Sūrio lazdelės
Receptas: Sūrio lazdelės
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 22
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - patepimui)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Pienas: 50.00 ml (kambario temperatūros)
Mielės: 30.00 g (šviežių)
Sūris: 100.00 g (50 g - tarkuoto fermentinio tešlai ir sauja - apibarstymui)
Miltai: 3.00 puodelis (puodelis 236ml)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Sviestą išsukite su aliejumi ir kiaušiniu.
  2. Mieles ištirpinkite užpylę pieną ir cukrų, įmaišykite į sviesto masę.
  3. Ant viršaus suberkite druską, du puodelius miltų ir tarkuotą sūrį.
  4. Užmaišykite tešlą, palengva suberkite likusius miltus ir suminkykite vientisą tešlos rutulį.
  5. Apdenkite maistine plėvele ir laikykite šiltai, kol padvigubės.
  6. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, iškočiokite du (maždaug 5 mm storio) kvadratus, aptepkite paplaktu kiaušiniu bei apibarstykite druska ir sūriu.
  7. Paruoštus lakštus supjaustykite pailgomis juostelėmis ir atsargiai perkelkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  8. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10 minučių, kol lazdelės gražiai apskrus.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti

Salotos

Burokėlių salotos su apelsinais
Receptas: Burokėlių salotos su apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 32
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Gražgarstės: 3.00 sauja (1 pakuotė - tinka bet kurios mėgstamos salotos)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja (trečdalis stiklinės)
Graikiniai riešutai: 1.00 st. (trečdalis st. maltų - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š. (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių - užpilui)
Medus: 1.00 valg. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtųjų - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kaip gaminti
  1. Salotų lapelius gerai nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje arba, uždengusi kiaurasamtį lėkšte, smarkiai nupurtykite.
  2. Sudėkite į sandariai uždaromą dėžutę ir apie pusvalandį palaikykite šaldytuve – lapeliai bus dailios formos ir traškūs, tarsi ką tik nuskinti.
  3. Gerai nuplautus ir šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistus burokėlius kiekvieną atskirai suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 0C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol suminkštės. Ataušinkite ir nulupkite. 
  4. Nuluptus burokėlius supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir išdėliokite ant salotų lapelių. Apelsinus nulupkite kartu su baltąja odelės dalimi, supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite ant salotų.
  5. Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų.
  6. Visus padažo ingredientus iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. P
  7. aruoštu užpilu apliekite salotas.
  8. Tiekite su sviestu apteptomis skrudintomis itališkos duonos riekelėmis.
Suskleisti
Puošnios vištienos salotos apelsinų puselėse
Receptas: Puošnios vištienos salotos apelsinų puselėse
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 23
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 1.00 vnt. (didelis)
Vištienos krūtinėlė: 300.00 g (keptos)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (saujelė)
Kaparėliai: 1.00 sauja (marinuotų - saujelė)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Apelsiną gražiai perpjaukite per pusę. Atsargiai išimkite minkštimą, kad nesugadintumėte apelsinų „indelių“.
  2. Apelsinus supjaustykite gabalėliais. Vištieną šiaudeliais.
  3. Graikinius riešutus užpilkite karštu vandeniu, šiek tiek palaukite, nuskalaukite ir susmulkinkite.
  4. Į dubenėlį suberkite apelsinus, vištieną, graikinius riešutus, kaparėlius, pagal skonį pagardinkite pipirais, pasūdykite. Užkrėskite majonezo ir išmaišykite.
  5. Sudėkite salotas į apelsinų „dubenėlius“, apibarstykite tarkuotu parmezanu ir galite tiekti.
Suskleisti
Morkų salotos su obuoliais ir imbieru
Receptas: Morkų salotos su obuoliais ir imbieru
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 88
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Imbieras: 2.00 valg. š. (trinto)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (pagal skonį)
Graikiniai riešutai: 1.00 st. (1/4 arba migdolų)
Actas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kaip gaminti
  1. Plonais šiaudeliais susmulkinkite (arba sutrinkite stambia trintuve) morkas ir obuolį.
  2. Nuvalykite imbiero šaknį ir sutrinkite stambia trintuve. Supjaustykite svogūnus. Dėkite viską į dubenį ir pridėkite riešutų.
  3. Užpilui sumaišykie actą, klevų sirupą, alyvuogių aliejų, druską bei pipirus.
  4. Apipilkite salotas užpilu ir leiskite kiek pastovėti.
Suskleisti

Sriubos 

Pikantiška riešutų sriuba
Receptas: Pikantiška riešutų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 3.00 vnt. (šviežiai parauginti)
Jogurtas: 400.00 ml (natūralaus)
Grietinė: 400.00 ml (neriebios - 12-18 proc. riebumo)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Graikiniai riešutai: 10.00 vnt.
Krapai: 10.00 g (pluoštelis šakelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Agurkus nulupkite. Vieną supjaustykite griežinėliais, kitus – smulkiais kubeliais. Susmulkinkite krapus, sugrūskite česnakus.

2. Jogurtą, grietinę, susmulkintus agurkus, krapus, česnakus išplakite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir mažiausiai valandą palaikykite šaldytuve.

3. Prieš patiekdami sudėkite agurkų griežinėlius ir išgliaudytus riešutus.

Suskleisti
Sriuba su vyšniomis
Receptas: Sriuba su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 2.00 l
Džiovinti vaisiai (abrikosai, razinos, obuoliai, kriaušės ir pan.) 100.00 g
Vyšnios: 200.00 g (šaldytų)
Juoda duona: 4.00 riekės (ruginės)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino žievelės)
Cukrus: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Grietinėlė: 100.00 ml
Vyšnių džemas: 4.00 valg. š.
Makaronai: 100.00 g (vermišelių)
Mėtos: 5.00 g (keli lapeliai papuošimui)
Kaip gaminti

1. Dvi juodos duonos riekeles sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir kelias minutes pavirkite, kol duona suminkštės, tada ją išgriebkite, pertrinkite per sietelį ir sudėkite atgal į puodą su verdančiu vandeniu.

2. Suberkite nuplautus džiovintus vaisius, sumeskite prieskonius ir virkite, kol džiovinti vaisiai suminkštės, tada sukrėskite vyšnių džemą ir dar truputį pavirkite.

3. Kitame puode pagal nurodymus ant pakuotės išvirkite makaronus, juos perkoškite ir suverskite į sriubą.

4. Sumeskite atšildytas vyšnias, dar kiek pakaitinkite, išgriebkite prieskonius ir išpilstykite į dubenėlius.

5. Tiekite su likusios juodos duonos gabalėliais, mėtos lapeliu ir grietinėle. 

6. Sriubą galite valgyti ir karštą, ir šaltą.

Suskleisti
Mėsos ir pupelių sriuba
Receptas: Mėsos ir pupelių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 51
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (šonkaulių, krūtinės arba mentės su kaulu)
Sviestinės pupelės 1.00 st.
Pupelės: 1.00 st. (raudonųjų)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Morkos: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 5.00 vnt. (aliejuje)
Pomidorų tyrė 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežių arba džiovintų)
Kaip gaminti

1. Pupas iš vakaro užpilkite vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti.

2. Nuplaukite mėsą. Puode užvirinkite 1,5 l vandens, suberkite druską ir pipirus, sudėkite mėsą. Virkite maždaug pusvalandį, vis nugriebkite susidariusias putas. Sudėkite pupeles ir pavirkite dar apie valandą.

3. Nuskuskite ir griežinėliais supjaustykite morkas. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais. Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus. 

4. Išgriebkite mėsą, nuimkite nuo kaulo, supjaustykite smulkesniais gabalėliais ir su daržovėmis sudėkite atgal į puodą.

5.Virkite, kol suminkštės daržovės, – apie 20 minučių. Baigdama virti įmaišykite pomidorų tyrę, pagardinkite sriubą šviežiais arba džiovintais čiobreliais.

Suskleisti

Karštieji patiekalai

Kokosinis ryžių troškinys su lašiša
Receptas: Kokosinis ryžių troškinys su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 450.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 čili miltelių)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Krapai: 1.00 vnt. (pundelio šviežių)
Bazilikai: 1.00 vnt. (keli lapeliai - šviežių)
Ryžiai: 1.00 st. (arba 236 ml)
Daržovių sultinys: 1.00 puodelis (0,5)
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Lašiša: 2.00 vnt. (2 gabalėliai filė)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Šlakelį kokosų pieno sumaišykite su krakmolu ir atidėkite.
  2. Likusį kokoso pieną pilkite į puodą, suberkite pipirus, druską, raudonėlį, maltą aitriąją papriką ir imbierą.
  3. Ryžius užpilkite verdančiu sultiniu, tada supilkite į kokosų masę ir leiskite jai užvirti.
  4. Užvirus įmaišykite likusį kokoso pieną, suberkite žalumynus ir įdėkite nesmulkintus lašišos gabalėlius.
  5. Kaitrą sumažinkite, kad viskas vos burbuliuotų ir troškinkite apie pusvalandį.
  6. Patiekite apibarstę sūriu ir žalumynais.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis
Receptas: Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š. (rapsų)
Nugarinė: (pjaustytos gabaliukais) 1.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt. (pjaustyti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (smulkiai sukapotos)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (1 - 2 SANTA MARIA)
Laurų lapai: 3.00 vnt. (SANTA MARIA)
Aitrioji paprika: 3.00 valg. š. (miltelių - SANTA MARIA)
Dribsniai: 5.00 g (1 arbat. š - SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (2 - 3 - SANTA MARIA)
Alus: 330.00 ml (arba porterio)
Sultinys: 500.00 ml (jautienos arba vištienos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 2.00 vnt. (pjaustyti be sėklų - garnyrui)
Kalendros: 20.00 g (pusės ryšulėlio stambiai smulkintų - garnyrui)
Grietinė: 200.00 g (garnyrui)
Pupelės: 400.00 g (raudonųjų - garnyrui)
Tortilija: 1.00 vnt. (pakuotė - SANTA MARIA TEX MEX - garnyrui)
Kaip gaminti
  1. Ketaus keptuvėje įkaitinę aliejų, apskrudinkite mėsą, vis pavartydami, kad mėsa tolygiai paruduotų.
  2. Išimkite mėsą ir pakepkite svogūnus ir česnakus.
  3. Vėl sudėkite mėsą į keptuvę ir įdėkite prieskonių, įpilkite sultinio ir alaus.
  4. Uždengę dangčiu, ant silpnos ugnies patroškinkite bent dvi valandas.
  5. Tada pamaišykite – įsitikinkite, ar skystis neišgaravo ir ar mėsa neprisvilo prie dugno.
  6. Jei reikia, įpilkite truputį vandens. Iš pomidorų išimkite sėklas ir juos supjaustykite, taip pat susmulkinkite kalendras ir nuplaukite pupeles.
  7. Garnyro produktus sudėkite į atskirą dubenėlį.
  8. Patiekalas bus paruoštas mėsai suminkštėjus tiek, kad skaidulos lengvai plyš.
  9. Šaukštu suplėšykite mėsą. Pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais.
  10. Dėkite troškinį ir garnyrą ant stalo ir patiekite su tortilijomis arba ryžiais.
Suskleisti
Aštrus bulvių vyniotinis
Receptas: Aštrus bulvių vyniotinis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (tarkuoto)
Pipirai: 1.00 vnt. (nedidelio čili)
Kalendros: 1.00 valg. š. (šviežios - susmulkintos)
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5)
Miltai: 200.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (0,25 čili)
Sviestas: 2.00 arbat. š. (ištirpinto)
Vanduo: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia pasigaminkite įdarą: bulves išvirkite, nulupkite, sutrinkite su kokosu, sezamo sėklomis, cukrumi, imbieru, smulkintu čili pipiru, kalendra ir druska.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, maltus čili pipirus, sviestą. Lėtai pilkite vandenį, maišykite, kol susiformuos tešla.
  3. Tada ją gerai išminkykite, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite poros mm storio stačiakampį, ant jo tolygiai paskleiskite jau pasiruoštą atšalusį įdarą, susukite vyniotinį.
  4. Supjaustykite jį ~1 cm storio gabalėliais.Šiek tiek suplokite juos.
  5. Keptuvėj įkaitinkite aliejų, kepkite jame ritinėlius po porą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė Rita D.

Suskleisti

Desertai

Pyragas su trešnėmis
Receptas: Pyragas su trešnėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 33
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 500.00 g (trešnių)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 350.00 g (ir 100 g trupiniams)
Rudasis cukrus: 200.00 g
Sviestas: 200.00 g (ir 50 g trupiniams)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Cukrus: 3.00 valg. š. (ir 1 valg. š. trupiniams)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Kaip gaminti

1. Trešnes nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus, užberkite 3 šaukštus cukraus ir palikite pastovėti.

2. Kambario temperatūros sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos purios masės, tada vis maišydama po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite citrinų sultis ir masę gerai išsukite elektriniu plakikliu.

3. Miltus persijokite, sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais, po truputį suberkite į sviesto masę.

4. Tešlą krėskite į karščiui atsparią kepimo formą, ant viršaus paskirstykite trešnes.

5. Paruoškite trupinius: miltus persijokite, sumaišykite su tarkuotu šaltu sviestu, cukrumi ir išminkykite. Tešlą suvyniokite į plėvelę, 30 min. padėkite į šaldytuvą, tada užtarkuokite ant paruošto pyrago.

6. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min.

Pyragą galite tiekti su vaniliniais ledais.

Suskleisti
Kokosinis ryžių pudingas
Receptas: Kokosinis ryžių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Pienas: 500.00 ml
Ryžiai: 120.00 g (apvaliųjų)
Kokosų pienas: 300.00 ml (nesaldinto)
Rudasis cukrus: 150.00 g
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Brendis: 2.00 valg. š.
Citrinos: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Citrinas gerai nušveiskite. Nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles.
  2. Į puodą supilkite kokosų ir karvių pieną, įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį.
  3. Statykite ant ugnies, kaitinkite, kol užvirs. Supilkite brendį, suberkite pusę tarkuotų citrinų žievelių, 80 g rudojo cukraus.
  4. Maišykite, kol cukrus ištirps. Statykite puodą ant silpnos ugnies, suberkite ryžius. Kartais pamaišydama virkite apie 20 minučių.
  5. Vanilės ankštį išgriebkite ir virkite dar apie 15 minučių (kol masė sutirštės).
  6. Kiek pravėsusį pudingą sukrėskite į lėkštes. Karštoje keptuvėje išlydykite likusį rudąjį cukrų. Suberkite likusias citrinų žieveles, maišykite, kol apsivels karamele.
  7. Po šaukštelį karamelinių žievelių įkrėskite į kiekvieną indą su pudingu.
Suskleisti
Pieno ir avokadų  ledai
Receptas: Pieno ir avokadų ledai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 24
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 4.00 vnt. (gerai prinokusių)
Pienas: 400.00 ml (400 - 500 - natūralaus)
Cukrus: 200.00 g („Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės ir sulčių)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės ir sulčių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ su natūralia vanile)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles, cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išmaišykite.
  2. Maišydami užvirinkite ant nesmarkios ugnies ir dar pakaitinkite, iki ištirps cukranendrių cukrus.
  3. Dubenį nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.
  4. Avokadų minkštimą sudėkite į plakti skirtą indą, supilkite ir pasigamintą sirupą bei pieną.
  5. Viską gerai išplakite, iškart supilkite į formeles ir sudėkite į šaldiklį.
  6. Kai ledai apstengs, įsmeikite į juos medinius pagaliukus arba vienkartinius medinius įrankius.
  7. Tada vėl sudėkite į šaldiklį.
  8. Kai norėsite išimti ledus iš formelių, šias trumpam įmerkite į šiltą vandenį.

Receptas  DANSUKKER

Suskleisti

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius