Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio valgiaraštis: žiemos atradimai

Žiemą nėra nieko skaniau už šiltą, kiek pikantišką ir sotų maistą. O jeigu dar ir desertui atrasite laiko, galėtis mėgautis tobulais skonių deriniais. Skanių patyrimų!
Vištienos kukuliai
Vištienos kukuliai / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Receptai Mityba

UŽKANDŽIAI

Sumuštiniai su „Pesto“ padažu ir pomidorų salotomis
Receptas: Sumuštiniai su „Pesto“ padažu ir pomidorų salotomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (itališka balta)
Parmezano sūris: 4.00 valg. š. (tarkuotas)
Pesto padažas: 4.00 valg. š.
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšniniai)
Gražgarstės: 40.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Duoną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite parmezanu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių (kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus).

2. Pomidorus supjaustykite į dvi ar keturias dalis, sumaišykite su salotomis, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi, pagardinkite pipirais ir druska.

3. Iškeptas duoneles aptepkite „Pesto“ padažu ir uždėkite po šaukštą pomidorų salotų.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Mėsos rutuliukai su staigmena
Receptas: Mėsos rutuliukai su staigmena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 67
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 225.00 g (malta)
Kalakutiena: 225.00 g (malta)
Džiūvėsiai: 150.00 g
Pienas: 5.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelė)
Obuoliai: 1.00 vnt. (pusė)
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintos pagal skonį)
Krapai: 1.00 sauja (smulkinti pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapnieji pagal skonį)
Džiovintos slyvos: 300.00 g (įdarui)
Agurkai: 300.00 g (maži, marinuoti įdarui)
Pomidorai: 5.00 vnt. (maži įdarui)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite kiaulienos ir kalakutienos faršą, sudėkite sutarkuotą svogūną, citrinos žievelę ir obuolį, įmuškite kiaušinius. Viską išminkykite. Tada įberkite druskos, petražolių, krapų, pipirų ir dar kartą paminkykite masę.

2. Į pusę džiūvėsėlių supilkite pieną ir palikite mirkti. Į maltą mėsą sudėkite išmirkytus džiūvėsėlius ir sumaišykite.

3. Šaukštu imkite faršo, suformuokite rutuliuką ir į vidų įkiškite džiovintą slyvą. Pavoliokite džiūvėsėliuose. Į kitus rutuliukus dėkite pomidoriuką arba agurkėlį.

4. Ištepkite skardą aliejumi ir sudėkite rutuliukus. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ºC ir kepkite apie 30 minučių.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti
Alyvuogių užkandėlė
Receptas: Alyvuogių užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 96
Receptas
Ingredientai
Fetos sūris: 200.00 g
Alyvuogės: 200.00 g (po nedidelį indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių be kauliukų, gali būti ir įdarytos)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (ir alyvuogėms marinuoti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (alyvuogėms marinuoti)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį žievelių alyvuogėms marinuoti)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (smulkintos ankšties alyvuogėms marinuoti)
Medus: 1.00 valg. š. (alyvuogėms marinuoti)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (alyvuogėms marinuoti)
Duona: 2.00 vnt. (kelios riekelės baltos duonos)
Kaip gaminti
  1. Nuo alyvuogių nupilkite skystį, jas suberkite į užsukamą indą.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir raudonėliais.
  3. Smulkintą aitriąją papriką įmaišykite į česnakų ir raudonėlių mišinį.
  4. Sumaišykite jį su aliejumi ir skystu medumi.
  5. Gautu marinatu užpilkite alyvuoges ir per naktį palaikykite šaldytuve.
  6. Skirtingų spalvų alyvuoges ir fetą verkite ant medinių iešmelių ir dėkite į stiklines taureles.

Valgykite su pita.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti

SALOTOS

Pikantiškos salotos
Receptas: Pikantiškos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Ožkų pieno sūris: 400.00 g (šviežias)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Apelsinai: 1.00 vnt. (2 valg. š. apelsinų cukrintinių sirupe)
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (1/3 paprikos)
Pistacijos: 4.00 valg. š. (maltų)
Salotos: 50.00 g (įvairių lapelių)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (padažui)
Sultys: 3.00 valg. š. (pusės citrinos sulčių - padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Paprikos: 5.00 g (aitriosios milteliai - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Salotų lapelius gerai nuplaukite, suvyniokite į drėgną rankšluostį ir pusvalandį palaikykite šaldytuve – lapeliai bus traškūs.

2. Sūrį sutrupinkite į dubenį, sumaišykite su jogurtu. Į masę įspauskite česnako skiltelę. Viską labai gerai išmaišykite. Jei mišinys per sausas, įkrėskite daugiau jogurto.

3. Šlapiomis rankomis suformuokite dailius sūrio bokštelius ir padėkite juos į šaldytuvą, kad sustingtų.

4. Salotų lapelius išdėliokite lėkštėse, ant jų užberkite šiek tiek kaparėlių ir sudėkite sūrio bokštelius.

5. Ant sūrio kauburėlių krėskite po šaukštą su maltomis pistacijomis sumaišytų apelsinų cukrintinių, ant viršaus uždėkite po vieną kaparį. Padažui skirtus produktus išmaišykite iki vientisumo. Gautu užpilu apšlakstykite salotas.

 

Suskleisti
Karštosios avinžirnių salotos
Receptas: Karštosios avinžirnių salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 78
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 400.00 g
Avinžirniai: 200.00 g
Cukinijos: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji raudona)
Fetos sūris: 100.00 g
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 valg. š. (susmulkintų petražolių, mėtų, svogūnų laiškų,krapų ir pan.)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1.  Avinžirnius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės.

2 Paruoškite daržoves: svogūną nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, cukinijas – griežinėliais, papriką, išvalius sėklas, – dideliais kvadratėliais, pomidorus perpjaukite pusiau. Daržoves sudėkite į negilią skardą, apibarstykite pipirais, apšlakstykite dviem šaukštais aliejaus ir atsargiai pamaišykite. Kepkite 200 °C orkaitėje 30 min. (po 15 min. pamaišyti).

3. Likusį aliejų išplakite su citrinų sultimis ir prieskoniniais žalumynais.

4. Iš orkaitės išimtas daržoves 5 min. aušinkite, paskui sudėkite į dubenį, sumaišykite su išvirusiais avinžirniais ir fetos kubeliais. Apipilkite paruoštu padažu ir iš karto patiekite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Suskleisti
Makaronų salotos su rūkyta žuvimi
Receptas: Makaronų salotos su rūkyta žuvimi
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 26
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (maži)
Žuvis: 300.00 g (rūkyta)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Agurkai: 1.00 vnt.
Batonas: 3.00 vnt. (skrudintos riekelės)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Česnakai: 1.00 skiltelės
Majonezas: 100.00 g (neriebus - padažui)
Jogurtas: 100.00 g (natūralus - padažui)
Karis: 2.00 g (1/2 arbat. š. - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Sūdytame vandenyje išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės. Žuvį supjaustykite gabaliukais. Nulupkite ir supjaustykite obuolį bei agurką.

2. Batono riekeles supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus bei traiškyta česnako skiltele.

3. Pasiruoškite padažą: į dubenį sudėkite visus padažui skirtus produktus ir gerai išmaišykite.  Padažą galite užpilti ant salotų arba tiekti  atskirame dubenėlyje. Ant salotų  pabarstykite skrudintų batono gabalėlių.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti

SRIUBOS

Indiška sriuba
Receptas: Indiška sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 20
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 250.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 10.00 g (gabalėlis)
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šaknies)
Kokosų pienas: 150.00 ml (nesaldintas)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nedideliais gabalėliais supjaustytą vištienos filė išvirkite dviejuose litruose vandens (įmeskite laurų lapų, juodųjų ir kvapiųjų pipirų), išgriebkite, palikite atvėsti. Žiedinius kopūstus supjaustykite gabalėliais.

2. Svieste pakepinkite smulkintą svogūną bei česnako skilteles. Sudėkite tarkuotą imbiero šaknį, smulkintą aitriąją papriką, suberkite miltus, išmaišykite ir šiek tiek pakaitinkite.

3. Masę sukrėskite į sultinį. Statykite puodą ant ugnies, supilkite kokosų pieną, luktelėkite, kol užvirs.

4. Sudėkite smulkintus žiedinius kopūstus ir virkite apie 10 minučių. Galiausiai sumeskite virtą mėsą.

5. Sriubą sutrinkite elektriniu plakikliu. Įmaišykite citrinos sultis, pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.  

Suskleisti
Svogūnų sriuba
Receptas: Svogūnų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 7.00 vnt. (6-7)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Garstyčios: 1.00 valg. š. (aštrios)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Miltai: 3.00 valg. š.
Vynas: 200.00 ml (baltas sausas)
Parmezano sūris: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Duona: 1.00 vnt. (balta)
Kaip gaminti

1. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir 10–15 minučių kepkite sviesto ir aliejaus mišinyje ant mažos ugnies. Į baigiamus kepti svogūnus suberkite cukrų, smulkiai pjaustytus česnakus ir dar kelias minutes pakepkite. Galiausiai sudėkite žalumynus, garstyčias ir miltus.

2. Svogūnų masę sukrėskite į puodą su karštu sultiniu, užvirkite ir supilkite baltąjį vyną. Įberkite druskos, pipirų ir virkite ant mažos ugnies 1,5–2 valandas.

3. Orkaitėje (galite naudoti ir skrudintuvą) apkepkite duonos riekeles. Sutarkuokite šiek tiek parmezano.

4. Sriubą kartu su svogūnais išpilstykite į karščiui atsparius indus, ant viršaus uždėkite duonos riekeles ir apibarstykite sūriu. Kepkite 160–180 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių arba kol ištirps sūris.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba
Receptas: Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 15
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 500.00 g
Pomidorai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 3.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Miltai: 2.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 arbat. š. (arba grietinėle nebūtina)
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, viską pakepkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje. Įberkite miltų ir maišydami dar pakepkite.

2. Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Kubeliais supjaustykite pomidorus. Į puodą supilkite sultinį. Į jį sudėkite saldžiąsias paprikas, pomidorus ir pakepintus svogūnus su česnakais. Viską sumaišykite ir virkite 25 minutes. Sriubą paskaninkite druska, juodaisiais pipirais, čiobreliais, aitriosiomis paprikomis.

3. Puodą nukelkite nuo ugnies ir trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Jei norite, galite paskaninti ją šlakeliu grietinėlės arba grietinės.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos kukuliai
Receptas: Vištienos kukuliai
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 22
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 600.00 g (malta)
Duona: 6.00 riekės (baltos)
Pienas: 150.00 ml
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt. (šaukštelis tarkuotų žievelių)
Sultys: 3.00 valg. š. (pusės citrinos sulčių)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (kapoti)
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Džiūvėsiai: 1.00 st. (kukuliams apvolioti)
Aliejus: 500.00 ml
Kaip gaminti

1. Baltos duonos riekeles sulaužykite nedideliais gabalėliais, užpilkite pienu, gerai išmirkykite ir nuspauskite.  Svogūnus nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Išmirkytą duoną ir svogūnus sudėkite į dubenį su paukštienos faršu, įmuškite 2 gerai nuplautus kiaušinius, suberkite kaparėlius, prieskonines žoleles, apelsinų žieveles, įspauskite citrinos sulčių.

2. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Likusį kiaušinį išplakite elektriniu plakikliu. Iš vištienos faršo drėgnomis rankomis formuokite taisyklingos formos kukulius, juos pamirkykite kiaušinio plakinyje ir gausiai apvoliokite džiūvėsėliuose.

3. Kepkite karštame aliejuje apie 20 minučių. Vištienos kukulius tiekite su mėgstamu padažu.  

Suskleisti
Lietinių krepšeliai su maltos mėsos įdaru
Receptas: Lietinių krepšeliai su maltos mėsos įdaru
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 28
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - lietiniams ir 2 kietai virti - įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietiniams ir įdarui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (2 - 3 - lietiniams)
Pienas: 1.00 st. (0,5 - lietiniams)
Vanduo: 1.00 st. (0,5 - lietiniams)
Miltai: 1.00 st. (1,5 - lietiniams)
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintos - lietiniams)
Faršas: 400.00 g (veršienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuoto fermentinio - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (smulkinti - įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (saujelė šviežių - įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš lietiniams skirtų produktų užmaišykite tešlą ir kartais pamaišydami leiskite bent 20–30 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Iškepkite plonus lietinius.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite faršą ir maišydami kepkite apie 20 minučių. Kepdami suberkite čiobrelius, druską ir pipirus.

3. Keptuvę nuimkite nuo ugnies, suberkite fermentinį sūrį, žalumynus ir smulkiai kapotus kiaušinius. Įdaro dėkite ant lietinių ir susukite.

4. Lietinius gražiai sudėkite į aliejumi pateptą kepimo formą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 10 minučių. Tiekite su grietine ar grietinės ir sviesto padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Karališkosios krevetės  su makaronais
Receptas: Karališkosios krevetės su makaronais
4 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
3.6 / 15
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Vynas: 240.00 ml (sauso baltojo)
Sviestas: 6.00 valg. š.
Krevetės: 450.00 g (šaldytos tigrinės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Lakštiniai: pakelis 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus.

2. Gerai susmulkinkite svogūną, sutraiškykite česnako skilteles. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus česnakus, svogūnus ir maišydami kepkite, kol švelniai paruduos. Supilkite vyną, sudėkite tigrines krevetes ir troškinkite apie 5 minutes.

3. Sudėkite likusį sviestą ir kaitinkite, kol ištirps. Paskaninkite druska ir pipirais. Paruoštas krevetes su vyno padažu supilkite ant išvirtų makaronų.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

DESERTAI

Šokolado kremas
Receptas: Šokolado kremas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 100.00 g
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Avietės: 1.00 st.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Apelsinų likeris 50.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (žiupsnelis nutarkuotų žievelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Cinamonų lazdelę perlaužkite per pusę, įmeskite į puodą su puse stiklinės vandens.

2. Ten pat suberkite gvazdikėlius, cukrų, citrinos žieveles, supilkite likerį, viską gerai išmaišykite ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 10–12 min., kol cukrus ištirps. Sirupą perkoškite per sietelį.

3. Šokoladą sulaužykite gabaliukais, išlydykite vonelėje virš garų, šiek tiek atvėsinkite.

4. Avietes perrinkite, išsukite iki vientisos masės ir pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.

5. Maskarponę elektriniu plakikliu išplakite su žiupsneliu druskos. Labai palengva įplakite sirupą, šokoladą, trintas avietes. 

6. Paruoštą kremą išpilstykite į keturis apvalios formos indelius. Juos dėkite į šaldytuvą ir laikykite per naktį.

7. Tiekite iškračiusi į lėkštelę, puoškite avietėmis. 

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Pyragaičiai su plikytu kremu
Receptas: Pyragaičiai su plikytu kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 7.00 vnt. (3 dideli - tešlai ir 4 tryniai - kremui)
Miltai: 170.00 g (150 g tešlai ir 1 arbat. š. - kremui)
Sviestas: 130.00 g (tešlai)
Vanduo: 200.00 arbat. š. (šalto virinto - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Pienas: 250.00 ml (kremui)
Vanilė: 1.00 vnt. (lazdelė - kremui)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (kremui)
Kaip gaminti

1. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, suberkite druską, cukrų. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir kaitinkite, kol sviestas išsilydys.

2. Intensyviai maišydami mediniu šaukštu suberkite miltus ir sukite masę, kol gausite vientisos tešlos gumulą. Įdėkite jį į dubenį, po vieną įmaišykite kiaušinių trynius. Iš gautos masės kepimo popieriumi ištiestoje skardoje suformuokite kamuoliukus.

3. Šaukite į 200 0C karščio orkaitę ir kepkite apie pusvalandį (kol pyragėliai taps sausi, gražiai parus). Ištraukusi iš orkaitės, pyragaičių apačioje pradurkite skylutes (iš vidaus pasklis garai), palikite atvėsti.

4. Paruoškite kremą: kiaušinių trynius su milteliniu cukrumi išsukite iki baltumo. Įmaišykite miltus. Pieną supilkite į prikaistuvį, sumeskite iš vanilės ankšties išgremžtas sėklytes. Statykite ant ugnies ir luktelėkite, kol užvirs.

5. Plona srovele pilkite jį į kiaušinių masę ir intensyviai maišykite. Gautą vientisą masę supilkite į prikaistuvį ir maišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol gausite tirštą kremą. Konditeriniu švirkštu per skylutes prišvirkškite į pyragėlius. Tiekite apšlakstytus baltuoju lydytu šokoladu.             

 

Suskleisti
Kūmos pyragas su varške
Receptas: Kūmos pyragas su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 57
Receptas
Ingredientai
Varškė: 550.00 g
Miltai: 250.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 200.00 g
Kondensuotas pienas: 390.00 g (saldaus)
Kakava: 2.00 valg. š. (miltelių)
Grietinė: 165.00 g (riebios)
Sviestas: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su cukrumi ir kakava.
  2. Įtarkuokite sviestą ir rankomis viską sutrinkite iki vienodo dydžio trupinių. Įmaišykite grietinę.
  3. Pusę tešlos sudėkite į 26 cm skersmens tortinę, paviršių išlyginkite. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, kepkite 15 minučių.
  4. Varškę pertrinkite pro sietelį ir suplakite su kondensuotu pienu bei kiaušiniais.
  5. Gautą masę supilkite ant apkepusio pyrago pagrindo. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių.
  6. Pakeptą pyragą ištraukite, ant viršaus šaukšteliu išdėliokite likusią tešlą. Vėl pašaukite kepti.
  7. Po pusvalandžio, išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti.
  8. Kelias valandas palaikykite šaldytuve, o tada jau skanaukite.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius