Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lieknėjimo ypatumai 12 Zodiako ženklų

Ko tik nesigriebiame, kai norime padailinti savo kūno linijas. Tačiau tik valingi ir užsispyrę žmonės pasiekia trokštamų rezultatų. Tikimės, kad jums padės astrologiniai orientyrai. Sužinosite, kokiems produktams teikti pirmenybę, kurią savaitės dieną pradėti laikytis dietos ir kokia sporto šaka jums tinka labiausiai.
Nesveika mityba
Nesveika mityba / Fotolia nuotr.

Avinas

Ženklas susijęs su galva ir visa, kas tiekia gyvybinę energiją. Stenkitės daugiau ilsėtis naktį, nes Aviną dažnai kankina nemiga dėl susikaupusio streso. Būtinas įvairus maistas, turintis fosforo, magnio, vitaminų D ir C. Vertėtų riboti cukrų ir riebalus. Kad Avinas visada būtų geros formos, turėtų daugiau judėti, rinktis individualią sporto šaką, – dviratį, bėgimą, banglentę.

Geriausia diena pradėti dietą: antradienis.

Jūsų produktai: liesa mėsa, prieskoniai, citrinos, morkos, pomidorai, svogūnai, ridikėliai, krienai, česnakai.

Ugnies stichija: lieknumą ypač padės išlaikyti sportas, pasitikėkite savo intuicija mitybos klausimais – rinkitės teisingus produktus pagal savo norą.


Jautis

Ženklas susijęs su kaklu, kaklo slanksteliais, gerkle, rykle, balso stygomis, skydliauke bei moteriškais organais. Šio ženklo astovams reikalinga nuolatinė kontrolė, kad galėtų palaikyti gerą fizinę formą. Nukrypimas nuo režimo gali nubraukti visus pasiektus rezultatus. Maiste privalo būti jodo ir nedidelio kiekio cukraus. Jautis dievina saldumynus, tačiau jie kenkia grakščioms kūno linijoms. Verčiau rinkitės vaisius ir sultis. Gerų rezultatų pasieksite, jeigu kartą per savaitę padarysite obuolių iškrovos dieną. Pasivaikščiojimai gryname ore užtvirtins rezultatus.

Geriausia diena pradėti dietą: penktadienis.

Jūsų produktai: aliejus ir pieno produktai, bulvės, morkos, burokėliai, ankštinės daržovės, žirneliai, cukinijos, petražolės, kviečiai, rugiai, moliūgai, krapai, obuoliai.

Žemės stichija: būtina maitintis pagal valandas, turėti saiko valgant ir vartojant alkoholį, badavimas nerekomenduojamas.


Dvyniai

Ženklas atsakingas už rankas, pečius, bronchus, plaučius, nervų sistemą bei kraujo apytaką. Gimusieji po šiuo Zodiako ženklu dažnai jaučia sąnarių skausmus, vargsta dėl reumato, turi problemų dėl virškinimo bei nervinės įtampos. Dvyniai retai linkę pilnėti, labiau atvirkščiai – yra per daug liekni. Šio ženklo atstovams trūksta pastovumo, bet kokia veikla greitai nusibosta, todėl griežtas režimas – ne jiems. Tad geriau laikytis principo „Nematau ir nereikia“ ir pirkti tik tinkamus maisto produktus: jogurtus, vaisius, vištieną, žuvį. Maiste turi būti angliavandenių ir B grupės vitaminų, taip pat C, kuris pašalins nuovargį. Kuo įvairesnis maistas kasdien, tuo geriau. Maitintis reguliariai, vengti užkandžių. Itin efektyvus sportas: aerobika, fitnesas, joga, šokiai ir pan.

Geriausia diena pradėti dietą: trečiadienis.

Jūsų produktai: vištiena, žalumynai, salotos, vaisiai, ankštinės daržovės, žirneliai, cukinijos, petražolės, kviečiai, rugiai, moliūgai, krapai.

Oro stichija: naudingi pasivaikščiojimai gryname ore ir kvėpavimo gimnastika, atsisakyti užkandžių ir teisingai maitintis.


Vėžys

Ženklas yra atsakingas už krūtinę, virškinimą, skrandį ir moteriškus organus. Dažnai šio ženklo atstovai įsikalba sau ligas. Labai svarbu jausti harmoniją, nes būdamas blogos nuotaikos Vėžys greičiau pilnėja, vis labiau savęs gailisi. Svarbu riboti riebalus, keptą bei aštrų maistą. Pirmenybę teikite orkaitėje ar ant garų paruoštiems patiekalams. Didesnę suvartojamų kalorijų dalį perkelkite į pusryčius bei pietus, o vakarienė tegu būna minimali. Vėžys mėgsta vandenį, todėl lieknėti padės tokios sporto šakos, kaip plaukimas, baidarės, vandens aerobika, burlentės.

Geriausia diena pradėti dietą: pirmadienis.

Jūsų produktai: vėžiai, žąsys, antys, agurkai, cukinijos, arbūzai, melionai, slyvos, burokėliai, žirneliai, kopūstai, svogūnai, pomidorai, ridikėliai, moliūgai, česnakai.

Vandens stichija: pasirūpinkite mitybos režimu, susilaikykite nuo naktinių šaldytuvo antpuolių. Mažiau vartokite duonos, košių, bulvių ir saldumynų, o daugiau žalumynų, daržovių, riešutų, sulčių, liesos mėsos, jautienos ir vištienos.


Liūtas

Ženklas atsakingas už nugarą, širdį, cirkuliacinę sistemą. Šio ženklo atstovams rekomenduojamas paprastas maistas. Venkite gyvulinės kilmės riebalų ir cholestorolio turinčių produktų. Geriausi jūsų pagalbininkai – žolelių arbatos, kurios tonizuoja ir valo organizmą. Rinkitės tą sporto šaką, kuri skatintų siekti rezultatų, - tuomet pavyks išsaugoti figūrą. Geriausiai Liūtas lieknėja, kai įsimyli ar konfliktuoja su savimi. Reikėtų mokytis teisingai maitintis, nepersivalgyti, kai esate kompanijoje.

Geriausia diena pradėti dietą: sekmadienis.

Jūsų produktai: mėsa, laukiniai paukščiai, kiaušiniai, riešutai, vaisiais, bulvės, cukinijos, kukurūzai, svogūnai, avižos, morkos, agurkai, saulėgrąžos, pomidorai, kviečiai, ryžiai, rugiai, ridikėliai, burokėliai, moliūgai, česnakai.

Ugnies stichija: badauti nerekomenduojama, itin gerai savijautą bei išvaizdą veikia sportas. Mitybos klausimais puikiai padės intuicija.


Mergelė

Tai ženklas, susijęs su pilvu, skrandžiu. Ženklas palaiko dvasios ir kūno pusiausvyrą; jei ji pažeidžiama, atsiranda neramybės būsena, sutrinka psichosomatika. Šio ženklo atstovai dažnai rizikuoja susirgti anemija (mažakraujyste). Valgiarašttyje turi būti gausu geležies ir vitamino B12. Mergelė turėtų vengti greitų dietų ir daugiau judėti. Jūsų pagalbininkai, jei norite grakščių kūno linijų, - aerobika, kalanetika, šeipingas, taip pat bet koks darbas sode. Venkite maisto produktų su cheminiais priedais bei konservantais. Atsisakykite pusgaminių, o dažniau vartokite dribsnius, džiovintus vaisius, duoną su sėlenomis. Sveikas maistas – sveikatos bei energijos šaltinis.

Geriausia diena pradėti dietą: trečiadienis.

Jūsų produktai: duona, košės, ankštinės daržovės, žirneliai, cukinijos, petražolės, kviečiai, rugiai, moliūgai, krapai.

Žemės stichija: būtina maitintis reguliariai, tam tikromis valandomis, laikytis saiko valgant ir vartojant alkoholį. Tinka daryti iškrovos dienas.


Svarstyklės

Ženklas susijęs su nugara, inkstais bei antinksčiais, kiaušidėmis, oda. Jaudulys bei nuolatinė įtampa gali sukelti depresiją, migreną bei galvos skausmus. Svarstyklės yra estetai, todėl svarbu graži stalo serviruotė, indai. Tinka iškrovos dienos (kartą per savaitę), pamirškite greitą maistą ir pusgaminius. Svarstyklėms svarbu kontroliuoti vandens balansą, valgyti įvairų maistą, neleisti organizme kauptis skysčiams. Būtina padidinti fizinį krūvį: tiks joga, rytinis bėgiojimas gryname ore.

Geriausia diena pradėti dietą: penktadienis.

Jūsų produktai: vištiena, vaisiai, tortai, pyragaičiai, anšktinės daržovės, žirneliai, cukinijos, petražolės, kviečiai, rugiai, moliūgai, krapai.

Oro stichija: naudingi pasivaikščiojimai gryname ore ir kvėpavimo gimnastika, venkite užkandžiauti ir maitinkitės sveikai.


Skorpionas

Ženklas atsakingas už papilvę, šlapimo pūslę, plaukuotumą, refleksus, skrandį, lytinius hormonus bei lytinius organus. Maiste turi būti gausu kalcio, fosforo, vitamino E. Šio ženklo atstovai retai linkę priaugti svorio, nes jie itin aktyvūs. Skorpionui tiks bet koks sportas pagal muziką – jis pakels nuotaiką ir pašalins stresą. Vertėtų apriboti riebalų vartojimą, atsisakyti naktinio valgymo, be to, itin žiūrėti, kad nepersivalgytumėte, kai esate nusiminę.

Geriausia diena pradėti dietą: antradienis.

Jūsų produktai: grybai, česnakai, krabai, morkos, pomidorai, svogūnai, ridikėliai, krienai.

Vandens stichija: pasirūpinkite teisingu mitybos režimu, venkite šaldytuvo nusiaubimo prieš miegą. Ribokite duonos, košių, bulvių ir saldumynų vartojimą, o valgykite daugiau žalumynų, daržovių, riešutų, neriebios jautienos ir vištienos.


Šaulys

Atsako už kraujotakos sistemą, klubus, sėdmenis, kepenis. Šio ženklo atstovai dažniau nei kiti linkę į podagrą, reumatą, diabetą. Verta apriboti angliavandenių ir produktų, kurie organizme sulaiko šlapimo rūgštį (spalvoti kopūstai, šparagai, špinatai, grybai, rauginti agurkai, marinatai), vartojimą. Daugiau valgykite produktų, turinčių vitaminų B1 ir B2. Maitinkitės sveikai, nepersivalgykite, saikingai vartokite alkoholį. Daugiau judėkite, ypač bėgant metams. Jums tinka tenisas, golfas, tinklinis, slidinėjimas ir snieglentė.

Geriausia diena pradėti dietą: ketvirtadienis.

Jūsų produktai: riebi mėsa, kepenys, dešros, egzotiški patiekalai, burokėliai, kopūstai, bulvės, cukinijos, kukurūzai, petražolės, kviečiai, krienai.

Ugnies stichija: badauti nepatartina, figūros linijas padės puoselėti sportas, mitybos klausimais kliaukitės intuicija – produktus rinkitės pagal užgaidą.


Ožiaragis

Ženklas yra atsakingas už skeletą, jungiamuosius audinius, kelius ir dantis. Maiste privalo būti vitaminų A ir PP, o baltymų – mažiau. Ožiaragis dažnai yra darboholikas, todėl daugiausia energijos išeikvoja, kai pasineria į darbus. Jei siekia sulieknėti, Ožiaragis tai daro ryžtingai ir kryptingai, įveikdamas visas kliūtis. Jei norite rezultatus užtvirtinti, turite valgyti dažnai ir mažomis porcijomis. Stenkitė nebevalgyti po 18 valandos. Suraskite bendraminčių – drauge galėsite pasiekti dar daugiau.

Geriausia diena pradėti dietą: šeštadienis.

Jūsų produktai: kava, arbata, bulvės, morkos, rugiai, ridikėliai, burokėliai, krienai.

Žemės stichija: būtina valgyti reguliariai, tam tikromis valandomis, jausti saiką; naudingos ir iškrovos dienos.


Vandenis

Atsakingas už blauzdas, kulkšnis, simpatinę nervų sistemą, širdies darbą, hipofizę. Šio ženklo moterys linkusios pilnėti apatinėje kūno dalyje – per pilvą ir klubus. Tačiau anoreksija Vandenius griebia dažniau nei kitų Zodiako ženklų atstovus. Vandenis – ryškus individualistas, todėl grupiniai užsiėmimai vargu ar jam tiks. Idealus variantas – pratimai ir specialiai jums dietologo sudaryta mitybos sistema. Jums vertėtų atsisakyti gyvulinės kilmės riebalų ir kepto maisto. Būtina skaičiuoti suvartojamo maisto kalorijas, kad dienos norma neviršytų 1250 kcal. Venkite užkandžiauti, geriau gerkite mineralinį vandenį, valgykite vaisių. Kūno tonusą bei formas padės palaikyti: krepšinis, tenisas, tinklinis, slidinėjimas, riedučiai.

Geriausia diena pradėti dietą: šeštadienis.

Jūsų produktai: vištiena, medus, kukurūzai, avižos, ryžiai, krapai.

Oro stichija: naudingi pasivaikščiojimai gryname ore ir kvėpavimo gimnastika, atsisakykite užkandžių ir sveikai maitinkitės.


Žuvys

Šis ženklas atsakingas už galūnes, pėdas, kaulų smegenis, ašarų liaukas. Šio ženklo moterys linkusios priaugti svorio, išimtis – tik aktyvios dailiosios lyties atstovės. Žuvys mėgsta skaniai pavalgyti ir dievina saldumynus. Valgiaraštyje privalo būti daug daržovių ir žalumynų. Venkite riebaus ir kepto maisto, alkoholio, taip pat į naudą bus atsisakyti miltinių patiekalų bei saldumynų. Suvartojamų kalorijų norma per dieną neturi viršyti 1300 kcal ir visiškai sau uždrauskite naktipiečius. Jautrioms Žuvims patartina rinktis sportą savo nuožiūra: tiks šokiai, vandens aerobika, pasivaikščiojimai, jodinėjimas.

Geriausia diena pradėti dietą: ketvirtadienis.

Jūsų produktai: žuvis, jūros gėrybės, burokėliai, kopūstai, bulvės, cukinijos, kukurūzai, petražolės, kviečiai, krienai.

Vandens stichija: maitinkitės sveikai, laikykitės režimo, nevalgykite prieš miegą. Ribokite duonos, košių, bulvių ir saldumynų vartojimą, o daugiau valgykite žalumynų, daržovių, riešutų, liesos jautienos ir vištienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius