Kaip pasigaminti desertą, moko „Skonis ir kvapas“ konditerė Lilė Balčiauskienė.
Tortui reikės:
- 150 g burokėlių,
- 100 g cukraus,
- 70 g miltų,
- 3 kiaušinių,
- 200 g sūrio „Creme Bonjour“,
- 100 g šokolado,
- 5 g kepimo miltelių,
- 1 g aitriosios paprikos,
- 100 g sviesto,
- 25 g kakavos,
- 200 g juodųjų serbentų uogienės.
Kaip gaminti – žiūrėkite įraše. Jį rasite ČIA.
Dar keli receptai, kuriuose dera burokėliai ir šokoladas:
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 300.00 g
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Rudasis cukrus: 225.00 g
Kakava: 4.00 valg. š.
Druska: 4.00 g
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Burokėlius smulkiai sutarkuokite. Šokoladą sutarkuokite burokine tarka.
- Kiaušinius išplakite su ruduoju cukrumi. Į kiaušinių plakinį įmaišykite migdolus (juos galite ir susmulkinti ar dėti skrudintų jų drožlių), kakavą, druską, tarkuotus burokėlius ir šokoladą.
- Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 160`C karštumo orkaitėje kepkite maždaug pusvalandį.
- Gatavą kepinį ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti 5 min.
- Paskui kepinį apibarstykite milteliniu cukrumi (nebūtinai) ir supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais.
Suskleisti
Ingredientai
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų kepimo formelių.
- Virtus burokėlius supjaustykite gabalėliais, sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
- Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite miltelinį cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakdami iki vientisos masės.
- Sudėkite trintus burokėlius, supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą, cinamoną ir druską.
- Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
- Įmaišykite nedideliais gabalėliais smulkintą juodąjį šokoladą.
- Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami 2/3 jų tūrio.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
- Atvėsinkite keksiukus ant grotelių.
- Kol keksiukai vėsta, paruoškite kremą papuošimui. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite miltelinį cukrų, supilkite pieną. Išplakite iki vientisos purios masės.
- Suberkite kakavos miltelius ir dar kartą išplakite, kol kakava įsimaišys į kremą.
- Jei matote, kad kremas per tirštas, įpilkite dar šaukštą pieno. Jei jis per skystas, įberkite daugiau miltelinio cukraus (tokiu atveju kremas bus saldesnis) arba kakavos (kremas bus kartesnis).
- Paruoštą kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir dekoruokite visiškai atvėsusius keksiukus. Jei norite, galite kremą apibarstyti dar šaukšteliu cinamono ar kakavos.
Suskleisti