Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventinis pasiūlymas – tortas su burokėliais ir serbentų uogiene

Jei Naujuosius metus planuojate sutikti namie ir nežinote, kuo nustebinti svečius, siūlome pavaišinti juos naujametiniu desertu – tortu su burokėliais ir serbentų uogiene.
Šokoladas ir burokėliai – neįprastas, bet puikus derinys.
Šokoladas ir burokėliai – neįprastas, bet puikus derinys. / Fotolia nuotr.

Kaip pasigaminti desertą, moko „Skonis ir kvapas“ konditerė Lilė Balčiauskienė.

Tortui reikės:

  • 150 g burokėlių,
  • 100 g cukraus,
  • 70 g miltų,
  • 3 kiaušinių,
  • 200 g sūrio „Creme Bonjour“,
  • 100 g šokolado,
  • 5 g kepimo miltelių,
  • 1 g aitriosios paprikos,
  • 100 g sviesto,
  • 25 g kakavos,
  • 200 g juodųjų serbentų uogienės.

Kaip gaminti – žiūrėkite įraše. Jį rasite ČIA.

Dar keli receptai, kuriuose dera burokėliai ir šokoladas:

Šokoladiniai burokėlių kvadratėliai
Receptas: Šokoladiniai burokėlių kvadratėliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 250.00 g (virti)
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Rudasis cukrus: 225.00 g
Migdolai: 160.00 g (skrudinti)
Kakava: 4.00 valg. š.
Druska: 4.00 g
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Burokėlius smulkiai sutarkuokite. Šokoladą sutarkuokite burokine tarka. 
  2. Kiaušinius išplakite su ruduoju cukrumi. Į kiaušinių plakinį įmaišykite migdolus (juos galite ir susmulkinti ar dėti skrudintų jų drožlių), kakavą, druską, tarkuotus burokėlius ir šokoladą.
  3. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 160`C karštumo orkaitėje kepkite maždaug pusvalandį.
  4. Gatavą kepinį ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti 5 min.
  5. Paskui kepinį apibarstykite milteliniu cukrumi (nebūtinai) ir supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais.
Suskleisti
Šokoladiniai keksiukai su burokėliais
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su burokėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 300.00 g (virtų - keksiukams)
Sviestas: 205.00 g (125 - minkšto - keksiukams ir 80 - papuošimui)
Miltelinis cukrus: 2.00 puodelis (1 - keksiukams ir 1 - papuošimui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli arba 4 maži - keksiukams)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (keksiukams)
Miltai: 210.00 g (keksiukams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (keksiukams)
Kakava: 75.00 g (75 - keksiukams ir 1 ½ valg. š. - papuošimui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 - keksiukams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (keksiukams)
Juodasis šokoladas: 50.00 g (keksiukams)
Pienas: 3.00 valg. š. (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų kepimo formelių.
  2. Virtus burokėlius supjaustykite gabalėliais, sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
  3. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite miltelinį cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės.
  4. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakdami iki vientisos masės.
  5. Sudėkite trintus burokėlius, supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
  6. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą, cinamoną ir druską.
  7. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  8. Įmaišykite nedideliais gabalėliais smulkintą juodąjį šokoladą.
  9. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami 2/3 jų tūrio.
  10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  11. Atvėsinkite keksiukus ant grotelių.
  12. Kol keksiukai vėsta, paruoškite kremą papuošimui. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite miltelinį cukrų, supilkite pieną. Išplakite iki vientisos purios masės.
  13. Suberkite kakavos miltelius ir dar kartą išplakite, kol kakava įsimaišys į kremą.
  14. Jei matote, kad kremas per tirštas, įpilkite dar šaukštą pieno. Jei jis per skystas, įberkite daugiau miltelinio cukraus (tokiu atveju kremas bus saldesnis) arba kakavos (kremas bus kartesnis).
  15. Paruoštą kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir dekoruokite visiškai atvėsusius keksiukus. Jei norite, galite kremą apibarstyti dar šaukšteliu cinamono ar kakavos.

 

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius