Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Tiršta sriuba. 10 receptų

Vengriška tiršta pievagrybių sriuba
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Vengriška tiršta pievagrybių sriuba
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Ji24 skaitytojams siūlome vakarą patirštinti pasirinkta sriuba. Skanaus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Psichologė: nebijojimas verkti parodo ne silpnumą, o didelę stiprybę

Receptas: Tiršta avinžirnių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 46
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avinžirniai: 1.00 st.
Jautiena: 500.00 g (nugarinės)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (milteliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bulvės: 4.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (didelės saldžiosios)
Petražolės: 1.00 sauja (lapeliai)
Kaip gaminti

1. Avinžirnius mirkykite per naktį. Mėsą supjaustykite gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepinkite aliejuje, kol pagels. Nukelkite nuo ugnies ir pabarstykite aitriąja paprika.

2. Į puodą sudėkite mėsą, pasūdykite, pabarstykite pipirais, įpilkite truputį vandens ir maišydami troškinkite, kol suminkštės.

3. Bulves supjaustykite griežinėliais, morkas – kubeliais, paprikas – dideliais gabalėliais, sudėkite į puodą su mėsa ir troškinkite apie 10 minučių. Užpilkite vandeniu, suberkite išmirkytus avinžirnius ir virkite apie 35 minutes, kol mėsa ir daržovės suminkštės.

4. Sudėkite kepintus svogūnus ir dar virkite apie 5 minutes. Sriubą patiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Tiršta lašišų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Morkos: 1.00 vnt. (didesnė)
Petražolės: 70.00 g (smulkintos)
Lašiša: 350.00 g (filė)
Žiediniai kopūstai: 600.00 g
Krapai: 2.00 valg. š.
Karis: 2.00 g (1/2 arbat. š.)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Dižono)
Peletrūnas: 2.00 g
Laiškiniai česnakai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir išvirkite. Sutarkuokite morkas, susmulkinkite petražoles. Jas suberkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite 3–4 minutes, kol švelniai paruduos. Į puodą su verdančiu litru vandens suberkite karį, įdėkite filė, žiedinius kopūstus, laiškinius česnakus ir virkite ant silpnos ugnies 5–8 minutes.
  2. Išgriebkite žuvį ir sutrinkite šakute. Nusunkite bulves ir sutrinkite šakute. Į košę suberkite peletrūnus, sudėkite Dižono garstyčias ir gerai išmaišykite. Bulvių košę, trintą lašišą sudėkite į puodą ir pavirkite kelias minutes. Pagardinkite druska,  pipirais ir smulkintais krapais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Tiršta žirnių sriuba
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.4 / 10
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žirniai: 1.00 st. (džiovintų, skaldytų)
Vanduo: 6.00 st.
Sultinys: 6.00 valg. š. (6 kubeliai tirpaus)
Svogūnai: 2.00 vnt. (puodelis smulkiai sukapotų)
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis šakniagumbio, nulupto ir sutarkuoto maždaug 1/4 puodelio)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Žirnius gerai nuplaukite, suberkite į puodą, supilkite vandenį, sumeskite sultinio kubelius ir užvirinkite.

2. Kai užvirs, nugraibykite putas, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 1,5 val. Retkarčiais pamaišydami.

3. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite svogūnus ir kepkite, kol pasidarys skaidrūs. Sudėkite stambiai sutarkuotą morką, salierus. Maišydami kepkite, kol pasikeis morkų spalva.

4. Viską sukrėskite į verdančią sriubą, pagardinkite čiobreliais, pipirais ir dar pusvalandį virkite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Tiršta briuselinių kopūstų sriuba
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 150.00 g (šviežių arba šaldytų briuselinių)
Bulvės: 3.00 vnt. (puodelis kubeliais pjaustytų)
Kukurūzai: 400.00 g (skardinė konservuotų)
Vanduo: 4.00 st.
Pienas: 1.00 st.
Svogūnai: 2.00 g (pusė puodelio smulkiai sukapotų)
Morkos: 2.00 vnt. (1/4 puodelio stambiai sutarkuotų)
Paprikos: 1.00 vnt. (1/4 puodelio kubeliais pjaustytų žaliųjų saldžiųjų paprikų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Puode išlydykite sviestą, sudėkite svogūnus, morkas, paprikas ir maišydami kepinkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnai pasidarys skaidrūs.

2. Sudėkite bulves, nuvarvintus kukurūzus, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, užvirinkite ir virkite ant nedidelės ugnies 20 min.

.3 Sudėkite briuselinių kopūstų galvutes ir virkite dar 10 min.

4. Miltus sumaišykite su pienu ir plona srovele supilkite į verdančią sriubą. Maišydami pavirkite 3 min. ir nukelkite nuo ugnies.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Tiršta moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 27
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 4.00 st. (stambiai pjaustyto)
Bulvės: 1.00 st. (kubeliais pjaustytų)
Daržovių sultinys: 700.00 ml (arba vištienos)
Pienas: 500.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukšteliai citrinų sulčių)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tarkuotų)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, vis pamaišydama kepinkite ant silpnos ugnies, kol gabalėliai suminkštės.

2. Sudėkite moliūgus ir bulves, uždenkite puodą. Troškinkite daržoves maždaug 10 min., kartais pamaišykite.

3. Supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite muskatu ir pipirais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir pavirkite maždaug 10 min., kol daržovės suminkštės.

4. Leiskite sriubai šiek tiek atvėsti, supilkite į virtuvinį kombainą ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite atgal į puodą, įmaišykite pieną, užkaitinkite ant silpnos ugnies, pagardinkite citrinų sultimis. Tiekite pagardintą grietine su skrudintos duonos riekele.

Receptas: Tiršta sūrio sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Sūris: 225.00 g (fermentinio, pvz. čederio, „Rokiškio“ ir pan.)
Sviestas: 25.00 g
Miltai: 15.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (keli lašai sojų arba aitriųjų paprikų padažo)
Krabų lazdelės: 150.00 g (arba snieginių krabų mėsa)
Petražolės: 2.00 valg. š. (lapelių)
Avokadai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Dideliame puode ant mažos ugnies išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišant kaitinkite, kol miltai pradės ruduoti. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir, nuolat maišant, plona srovele supilkite pieną.

2. Kai visas pienas užvirs, sudėkite stambiai sutarkuotą sūrį ir kaitinkite, kol sūris išsilydys ir masė pasidarys vienalytė.

3. Pagal skonį įlašinkite aitriųjų paprikų padažo, sudėkite įžambiai supjaustytas krabų lazdeles, avokadų griežinėlius ir dar kelias minutes pakaitinkite. Papuoškite petražolių lapeliais ir iš karto nukelkite nuo ugnies.

Patarimas. Krabų lazdeles šioje sriuboje galite pakeisti išlukštentomis krevetėmis.

Receptas: Tiršta prancūziška žuvienė
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 750.00 g (filė)
Svogūnai: 2.00 vnt. (vidutiniai)
Pankolis: 1.00 vnt. (apie 100 g)
Salierai: 1.00 vnt. (apie 10 cm lapkotis)
Porai: 1.00 vnt. (mažas)
Bulvės: 8.00 vnt. (vidutinės)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Šafranas: 3.00 arbat. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Čiobreliai: 2.00 arbat. š.
Žuvies sultinys: 1.00 l
Vynas: 300.00 ml (sausas baltas)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1–2 šaukšteliai tarkuotų apelsinų žievelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Kaip gaminti

1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite. Šiaudeliais supjaustykite pankolį, griežinėliais – porą ir saliero lapkotį.

2. Nulupkite ir supjaustykite bulves. Visas daržoves, išskyrus bulves, pakepinkite aliejuje. Įdėkite šafrano,

laurų lapelių, čiobrelių, supilkite sultinį ir vyną.

3. Sudėkite bulves ir virkite 15 minučių. Pagardinkite tarkuotomis apelsinų žievelėmis, druska ir pipirais.

4. Žuvų filė supjaustykite kubeliais, sudėkite į sriubą ir ant mažos ugnies virkite 5 minutes. Valgykite su

skrudinta ir česnakais ištrinta balta duona.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Tiršta moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.5 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 2.00 kg
Sviestas: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (jauna)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltonoji)
Pomidorai: 500.00 g (smulkinti arba konservuoti be odelių)
Daržovių sultinys: 600.00 ml
Makaronai: 250.00 g (spiraliniai)
Rozmarinai: 3.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (Kajeno)
Parmezano sūris: 125.00 g (tarkuotas)
Kaip gaminti

1.Moliūgą perpjaukite pusiau, nulupkite, išskobkite, minkštimą supjaustykite kubeliais.

2.Dideliame puode su įkaitintu sviestu apkepkite moliūgo kubelius, griežinėliais pjaustytas morkas ir smulkintus svogūnus.

3.Sudėkite raikytą cukiniją ir paprikos kubelius. Supilkite sultinį, pomidorus, suberkite makaronus.

4.Pagardinkite prieskoniais, užvirinkite. Virkite apie 10 minučių. Nukėlus nuo ugnies įmaišykite tarkuotą parmezaną.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Tiršta moliūgų sriuba
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
2.8 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 6.00 vnt. (nedideli)
Vištienos sultinys: 2.00 st.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (nepilnas š. - malti)
Druska: 10.00 g
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 350.00 ml (liesos)
Grietinė: 200.00 ml (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Perpjaukite moliūgus pusiau ir išimkite sėklas. Sudėkite puseles nupjautomis pusėmis žemyn į kepimo skardą. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Apverskite. Kepkite dar 20–25 min., kol moliūgai bus minkšti.

2. Šaukštu išskobkite moliūgų minkštimą, išmeskite žieveles. Sudėkite moliūgų minkštimą į virtuvinio kombaino indą ir susmulkinkite iki vientisos masės.  Jei mišinys bus per tirštas, įpilkite truputį vištienos sultinio.

3. Supilkite moliūgų masę ir likusį vištienos sultinį į didelį puodą. Sudėkite imbierą, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir cinamono. Sumažinkite ugnį ir supilkite grietinėlę. Įkaitinkite, bet neužvirinkite. Jei norite, papuoškite kiekvieną porciją grietine ir šviežiais čiobrelio lapeliais.  

Receptas: Vengriška tiršta pievagrybių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 4.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (dideli)
Pievagrybiai: 500.00 g
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Pienas: 250.00 ml
Miltai: 3.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių)
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintos šviežios)
Krapai: 1.00 sauja (smulkinti švieži)
Grietinė: 100.00 ml
Kaip gaminti

1.Puode ištirpinkite sviestą ir 5 minutes pakepkite smulkintus svogūnus.

2.Sudėkite pjaustytus pievagrybius ir kepkite dar 5 minutes. Įmaišykite maltą papriką, sojų padažą, sultinį ir virkite 15 minučių.

3.Mažame indelyje sumaišykite miltus su pienu ir po truputį supilkite į visą laiką maišomą sriubą. Virkite dar 15 minučių.

4.Pagardinkite druska, pipirais, citrinų sultimis, smulkintais žalumynais, grietine.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

TAIP PAT SKAITYKITE: Nekrinta svoris: ką darote ne taip?

Komentarai
Šioje istorijoje sriubos receptai, Receptai, Sriuba
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie Ji24