Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Tobulai vakarienei – 10 gardžių vėrinukų idėjų

Mėsos vėrinukai
Shutterstock nuotr. / Mėsos vėrinukai
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Vakarienei norite ko nors išskirtinio? Paprasta mėsa patiekta neįprastai - štai puiki idėja, patiksianti visai šeimai. Galite išbandyti vištieną, jautieną, kiaulieną ar kalakutieną. Vėrinukams taip pat puikiai tiks šviežios daržovės, pavyzdžiui, saldžiosios paprikos, morkos, cukinijos, žiediniai kopūstai. Mėgstantys jūros gėrybes tikrai neatsisakys lašišos, menkės ar krevečių patiekalo. Na, o gurmaniškai parinkti prieskoniai dovanos neužmirštamus skonio potyrius! Skanaus!

 
Receptas: Vištienos vėrinukai su kariu ir imbierais
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g
Jogurtas: 150.00 g
Karis: 3.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 4.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. ((pagal skonį))
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. ((pagal skonį))
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sumeskite į dubenį.

2. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.

3. Jogurto indelį iškratykite į dubenėlį ir sumaišykite su smulkintais česnakais, tarkuotais imbierais, kariu ir aitriosios paprikos milteliais. Pasūdykite, pagardinkite šviežiai tarkuotais juodaisiais pipirais. Marinatą užpilkite ant vištienos ir gerai išmaišykite.

4. Indą uždenkite ir bent parą marinuokite.

5. Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant iešmelių. Jei naudosite medinius, nepamirškite jų pamirkyti vandenyje.

6. Kepkite įkaitintoje kepsninėje apie 10–12 min.

7. Valgykite su keptomis bulvėmis ir vaisiniu jogurto padažu. Jį paruošite 3 skilteles česnako sumaišiusi su 300 g natūralaus jogurto ir šaukšteliu apelsinų džemo.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Receptas: Pikantiški kiaulienos vėrinukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 600.00 g (sprandinės)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (ir pagal skonį kapotų česnakų bulvėms apibarstyti)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (bulvėms apibarstyti)
Bulvės: 5.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š. (bulvėms aptepti)
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais.
  2. Česnako skilteles sukapokite, svogūną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, pamaigykite ranka ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei visais prieskoniais.
  3. Į dubenį su prieskoniais sudėkite mėsą, gerai įtrinkite prieskoniais ir per naktį palikite šaldytuve.
  4. Bulves nuskuskite, supjaustykite ketvirčiais, sudėkite į kepimo skardą ir aptepkite rozmarinų, kapotų česnakų, druskos ir aliejaus mišiniu.
  5. Marinuotą mėsą suverkite ant medinių ar geležinių iešmelių, dėkite į kepimo skardą prie bulvių ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min., o bulves – apie 30 min.
  6. Tiekite su mėgstamu padažu. 3 asmenims.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptas: Kalakutienos vėrinukai
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
2.9 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kalakutiena: 1.00 kg ((krūtinėlių))
Citrinos: 3.00 vnt.
Porai: 2.00 vnt.
Sezamo sėklos: 4.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. ((marinatui))
Vynas: 100.00 ml ((sauso baltojo marinatui))
(marinatui) 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š. ((marinatui))
Česnakai: 2.00 skiltelės ((sugrūstos, marinatui))
Imbieras: 1.00 arbat. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite. Juo užpilkite stambokais kubeliais supjaustytą mėsą ir mažiausiai 2 val. palaikykite šaldytuve.

2. Porus nuvalykite, išskirstykite laiškais, o šiuos supjaustykite stambokais gabaliukais. Citrinas supjaustykite ketvirčiais.

3. Į didelį dubenį suberkite sezamus, ant jų sudėkite iš marinato ištrauktus mėsos gabaliukus ir pamaišykite, kad tolygiai apliptų sėklomis.

4. Kalakutieną pramaišiui su porų gabaliukais ir citrinų ketvirčiais suverkite ant iešmelių.

5. Ant vidutinio karštumo žarijų kepkite 15 min., retkarčiais pavartydama ir apšlakstydama marinatu.

Receptas: Maltos mėsos vėrinukai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (maltos)
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Svogūnai: 100.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Duona: 1.00 vnt. (sužiedėjusi bandelė)
Pienas: 125.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (susmulkintų šviežių rozmarinų arba šaukštelis džiovintų)
Česnakai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Į maltą mėsą sudėkite piene išmirkytą ir nuspaustą bandelę, su sviestu pakepintus svogūnus, įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus.

2. Paruoškite česnakus: išskirstykite skiltelėmis ir nulupkite.

3. Mėsos kukuliukus ir česnakų skilteles pakaitomis suverkite ant iešmų. Ant vidutinio karštumo žarijų vartydami kepkite maždaug 10 min.

Patarimas. Jei maltos mėsos masė per skysta, galima įberti truputį džiūvėsėlių ar manų kruopų.

Receptas: Daržovių vėrinukai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1200.00 g
Ridikėliai 300.00 g
Cukinijos: 400.00 g (2 nedidelės)
Paprikos: 400.00 g (po vieną raudonosios bei geltonosios paprikos ankštį)
Svogūnai: 100.00 g (nedidelių)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Actas: 2.00 valg. š. (arba citrinų sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kvapieji pipirai 5.00 g
Vanduo: 1.00 l
Kaip gaminti

1. Česnakų skilteles nulupkite. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kvadratėliais. Cukiniją supjaustykite 3-4 cm pločio griežinėliais. Žiedinį kopūstą išdalykite žiedynėliais. Ridikėlių lapus nupjaukite.

2. Taip paruoštas daržoves suverkite ant medinių smeigtukų. Vėrinukus talpiai sudėkite į didelį stiklainį. Sudėkite nesmulkintus česnakus ir užpilkite ataušusiu marinatu.

3. Marinatui vandenį užvirinkite su druska ir kvapiaisiais pipirais, nukelkite nuo ugnies ir supilkite aliejų bei citrinų sultis. Atvėsusiu skysčiu užpilkite paruoštus vėrinukus.

4. Taip paruoštos daržovės ilgai negenda.

Receptas: Žuvų ir paprikų vėrinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (šviežių menkių filė)
Austrių padažas 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (šviežio tarkuoto)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (šviežių smulkintų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Žaliosios citrinos 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Paprikos: 3.00 vnt. (geltonos saldžiosios)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais. 

2. Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais gabalais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. 

3. Žaliąsias citrinas kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, perpjaukite pusiau, tada supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis, austrių bei sojų padažą, tarkuotą imbierą, žiupsnį druskos ir rozmarinus. Apliekite į dubenį sudėtą žuvį, atsargiai pamaišykite švariomis rankomis ir palikite kelioms valandoms, kad pasimarinuotų.

5. Ant aliejumi išteptų metalinių iešmų pakaitomis suverkite žuvų bei paprikų gabalėlius, citrinų griežinėlius. Vėrinukus dėkite ant grotelių ir vartydama kepkite apie 15 minučių. Tiekite su šviežių špinatų salotomis.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptas: Kiaulienos vėrinukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 600.00 g (sprandinė)
Česnakai: 2.00 skiltelės (mėsai ir bulvėms)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bulvės: 5.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (bulvėms)
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais.

2. Česnako skilteles sukapokite, svogūną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, pamaigykite ranka ir sumaišykite su aliejumi bei visais prieskoniais. Į dubenį su prieskoniais sudėkite mėsą, gerai įtrinkite prieskoniais ir per naktį palikite šaldytuve.

3. Bulves nuskuskite, supjaustykite ketvirčiais, sudėkite į kepimo skardą ir aptepkite rozmarinų, kapotų česnakų, druskos ir aliejaus mišiniu.

3. Marinuotą mėsą suverkite ant medinių ar geležinių iešmelių, dėkite į kepimo skardą prie bulvių ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min., o bulves – apie 30 min. Tiekite su mėgstamu padažu.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

 

 

Receptas: Jogurte marinuotų menkių vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Menkė: 800.00 g (šviežios filė)
Jogurtas: 400.00 ml (natūralaus)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Šalavijai: 1.00 valg. š. (ispaniniai (Chia))
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.  Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite juostomis. Sudėkite į dubenį, apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, Provanso žolelėmis, druska.

2. Ant viršaus sukrėskite natūralų jogurtą. Pamaišykite šaukštu. Valandą marinuokite. Žuvų juosteles susukite į ritinėlius, suverkite juos ant šaltame vandenyje išmirkytų konditerinių iešmelių.

3. Iš abiejų pusių apšlakstykite alyvuogių aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

4. Ištraukusi vėrinukus apibarstykite sezamų bei ispaninių šalavijų mišiniu ir dar 5 minutėms pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su saldžiarūgštėmis daržovėmis.

Receptas: Vištienos ir krevečių vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt.
Krevetės: 250.00 g (nevirtos)
Aitrioji paprika: 4.00 valg. š. (saldus padažas)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sultys)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenyje sumaišykite saldų aitriųjų paprikų padažą, citrinų sultis, sojų padažą ir įspauskite česnaką. Viską gerai išmaišykite, sudėkite vištieną, nuplautas ir nusausintas krevetes ir pamarinuokite 10 minučių.
  2. Suverkite vištieną su krevetėmis ant iešmelių ir kepkite 4–5 minutes iš abiejų pusių. Tiekite su mangų salsa.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Vištienos vėrinukai su kariu
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 25
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g
Jogurtas: 1.00 puodelis (indelis natūralaus)
Karis: 3.00 arbat. š. (2,5)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sumeskite į dubenį.
  2. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.
  3. Jogurto indelį iškratykite į dubenėlį ir sumaišykite su smulkintais česnakais, tarkuotais imbierais, kariu ir aitriosios paprikos milteliais. Pasūdykite, pagardinkite šviežiai tarkuotais juodaisiais pipirais.
  4. Marinatą užpilkite ant vištienos ir gerai išmaišykite. Indą uždenkite ir bent parą marinuokite.
  5. Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant iešmelių. Jei naudosite medinius, nepamirškite jų  pamirkyti vandenyje.
  6. Kepkite įkaitintoje kepsninėje apie 10–12 min. Valgykite su keptomis bulvėmis ir vaisiniu jogurto padažu. Jį paruošite 3 skilteles česnako sumaišiusi su 300 g natūralaus jogurto ir šaukšteliu apelsinų džemo. 

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Komentarai
Temos Daržovės
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie Ji24