Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vaisių ir uogų kokteiliai: ką privalote išbandyti?

Vasaros skoniai - kokteiliuose
Fotolia nuotr. / Vasaros skoniai - kokteiliuose
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Dabar pats geriausias metas savo organizmui įteikti vieną didžiausių vasaros dovanų – tikrą vitaminų bombą. Vaisiai ir uogos, kupini mums naudingų mikroelementų, pagardinti dar vienu kitu ingredientu gali tapti puikiais pusryčiais ar nekaloringa vakariene.

Trumpai tariant, skinkite, trinkite ir ragaukite: vos pora minučių, o jūsų rankose jau puikuosis sveikutėlis užkandis! Uogas ir vaisius galite maišyti su pienu, sultimis, jogurtu, kefyru, paskaninti linų sėmenimis, dribsniais, riešutais, medumi ir daugybe kitų ingredientų.

Greičiausiai kiekvienas atrasite sau priimtiną skonį, tiesiog leiskite eksperimentuoti. Tačiau, kad nenusiviltumėte, verčiau venkite kokteilius gardinti riebiais ingredientais, tarkime, ledais, šokoladu, grietinėle, pirktinėmis saldžiomis sultimis iš pakelio ir pan.

Tuomet jūsų palyginti sveikas kokteilis pavirs riebiu ir saldžiu desertu. Gal ir skanu, tačiau kasdienis mėgavimasis tokiais gėrimais tikrai gali jums padėti priaugti svorio, o juk to norime tikrai ne visos.

  • Kokios uogos tinka? Griebkite vyšnias, braškes, žemuoges, trešnes, mėlynes, nokti pradedančias avietes ar šilauoges, juoduosius ir raudonuosius serbentus, agrastus.
  • Iš vaisių idealu rinktis bananus, kurie ir sotūs, ir sveiki, kivius, visus kitus kaulavaisius (persikus, nektarinus, abrikosus, slyvas), netgi arbūzus ar melionus.
  • Tinka ir šaldytos gėrybės, taip pat špinatai, salotos, petražolės, salierai. 

Jūsų dėmesiui – receptų ruošinukas!  

Receptas: Ryto kokteilis „Žvalumas“
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 43
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt.
Kakava: 2.00 valg. š. (natūrali)
Jogurtas: 100.00 ml (mėgstamas)
Mėlynės: 2.00 sauja
Kaip gaminti
  • Visus produktus dėkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės.
Receptas: Trintas kokosų ir ananasų kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kokosų pienas: 125.00 ml
Jogurtas: 250.00 ml (graikiškas)
Ananasai: 100.00 g (½ puodelio konservuotų ananasų gabalėlių)
Kaip gaminti
  • Sudėkite visus produktus į maisto smulkintuvą ir išplakite iki visiškai vientisos masės.  
Receptas: Kokosinis bananų ir apelsinų kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.4 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt. (sultys – apie 120 ml)
Kokosų pienas: 125.00 ml
Bananai: 2.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Ledo kubeliai: 1.00 puodelis
Kaip gaminti
  1. Visus ingridientus sudėkite į kokteilių plaktuvą.
  2. Išplakite iki vientisos masės.
  3. Supilstykite į stiklines ir nedelsiant patiekite.
Receptas: Sotus žaliasis kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.8 / 70
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 1.00 sauja (didelė sauja mėgstamų salotų lapų)
Bananai: 2.00 vnt.
Linų sėmenys: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 100.00 ml (negazuotas mineralinis)
Kaip gaminti
  • Visus produktus dėkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės.
Receptas: Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Vanduo: 1250.00 ml (500 - cukraus sirupui ir 750 - gėrimui)
Sultys: 250.00 ml (šviežiai spaustų)
Braškės: 250.00 g (250 - 300 - šviežių)
Ledo kubeliai: 1.00 sauja
Mėtos: 2.00 g (šviežių lapelių)
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių iš cukraus ir vandens pasiruoškite sirupą. Supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį vandenį, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištips ir sirupas užvirs.
  2. Išjunkite ugnį ir palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite į sandariai užsidarantį butelį ar indelį, atšaldykite šaldytuve.
  3. Braškes maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite pašalinti sėklytes, pertrinkite per smulkų sietelį.
  4. Cukraus sirupui atšalus, dideliame inde sumaišykite sirupą, šviežiai spaustas citrinos sultis, vandenį, trintas braškes ir ledo kubelius.
  5. Gerai išmaišykite.
  6. Perpilkite limonadą į ąsotį, įmeskite kelias per pusę perpjautas šviežias braškes ir papuoškite mėtų lapeliais.
  7. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie Ji24