-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarėliui – įvairūs pyragėliai

Pyragėlių išsikepti visai nesunku, o jeigu dar po ranka turite šaldytos tešlos... Tuomet belieka tik sugalvoti, kuo juos paskaninti. Taigi, griebkite mūsų idėjas ir surenkite puikų vakarėlį!
Karšti pyragėliai su voveraitėmis
Karšti pyragėliai su voveraitėmis / Mariaus Žičiaus nuotr.
Pyragėliai su mocarela
Receptas: Pyragėliai su mocarela
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 25
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kumpis: 300.00 g (virtas kalakutienos)
Mocarelos sūris: 300.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Atšildytus tešlos lakštus tieskite ant miltais pabarstyto stalviršio ir šiek tiek pakočiokite.

2. Vieną lakštą dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą, viršų apšlakstykite lydytu sviestu.

3. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo.

4. Kalakutienos kumpį supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite ant viso tešlos lakšto paviršiaus.

5. Ant viršaus tankiai išdėliokite griežinėliais pjaustytą mocarelą. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais (dėl gaivos įdarą tiktų pagardinti smulkintomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis), tada užklokite likusiu tešlos lakštu. Kraštus patepkite kiaušinio baltymu ir gražiai užspauskite pirštais.

6. Likusį kiaušinio baltymą suplakite su tryniu ir aptepkite pyrago viršų.

7. Kepkite 180°C karštumo orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsusį pyragą supjaustykite kvadratėliais.

Suskleisti
Trapūs pyragėliai
Receptas: Trapūs pyragėliai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Obuoliai: 3.00 vnt. (Įdarui)
Moliūgai: 200.00 g (Įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (Įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui)
Cukrus: 125.00 g (Įdarui)
Migdolai: 40.00 g (Įdarui; skrudintų)
Vanduo: 100.00 ml (Įdarui)
Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.

2. Apelsiną ir citriną nuplaukite, žieveles nutarkuokite, minkštimą supjaustykite kubeliais.

3. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, irgi supjaustykite kubeliais.

4. Į puodą su vandeniu berkite obuolius, moliūgo kubelius, citrusus ir kaitinkite apie pusvalandį, kol vaisiai suminkštės. Tada suberkite cukrų ir vis pamaišydama virkite dar apie 20 min., kol masė sutirštės.

5. Paruoštą džemą atvėsinkite.

6. Tešlą atšildykite, supjaustykite kvadratėliais.

7. Ant kiekvieno krėskite džemo, berkite skrudintų migdolų, susukite kriauklele.

8. Paruoštus pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu, berkite cinamono ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15–20 min.

Suskleisti
Pyragėliai su sūriu
Receptas: Pyragėliai su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 50 min.
3.3 / 24
Receptas
Ingredientai
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Fetos sūris: 30.00 g
Rikotos sūris: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 tryniai)
Krapai: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos nutarkuotų žievelių)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Paruoškite sūrio įdarą. Smulkiai sutarkuokite brandintą sūrį, išsukite su feta ir rikota, įmaišykite vieną kiaušinio trynį, suberkite kapotus krapus ir nutarkuotas citrinos žieveles. Gerai išmaišykite ir bent 2 val. palaikykite šaltai.

2. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite vienodais stačiakampiais gabalėliais. Uždenkite drėgna šluoste, kad neapdžiūtų.

3. Ant tešlos gabalėlio dėkite šaukštelį sūrio įdaro, kraštus patepkite plaktu kiaušinio tryniu, susukite į ritinėlį, galus užspauskite. Pyragėlio viršų patepkite kiaušinio tryniu, pabarstykite sezamų sėklomis.

4. Išdėliokite pyragėlius ant popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 15–20 min. Tiekite šiek tiek pravėsusius.

Kulinaro patarimas. Į sūrio įdarą dar galite įmaišyti juodųjų alyvuogių arba saulėje džiovintų pomidorų.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Pikantiški pyragėliai su daržovėmis
Receptas: Pikantiški pyragėliai su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Kviečių sėlenos, tešlai 450.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai tešlai)
Šafranas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis miltelių tešlai)
Sviestas: 60.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 8.00 g (tešlai)
Vanduo: 2.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį tešlai ir įdarui)
Kukurūzų aliejus įdarui 240.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Česnakai: 4.00 skiltelės (įdarui)
Morkos: 2.00 vnt. (didelės, įdarui)
Paprikos: 2.00 vnt. (po vieną žaliųjų ir raudonųjų paprikų ankštį įdarui)
Pievagrybiai: 350.00 g (įdarui)
Pupelės: 450.00 g (virtų, įdarui)
Kukurūzų sėklos (šviežių ar šaldytų įdarui) 225.00 g
Juoda duona: 110.00 g (trupinių įdarui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį įdarui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą: trynius ištrinkite su sviestu, druska, šafranu ir kelias šaukštais vandens. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sėlenas ir suminkykite kietą tešlą. Ją suvyniokite į plėvelę ir mažiausiai 30 min. laikykite šaldytuve. 

2. Paruoškite įdarą: gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, nustatykite pačią mažiausią ugnį, sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus, sugrūstus česnakus ir 5 min. pakepinkite. Sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, mažais kubeliais supjaustytas paprikas, susmulkintus pievagrybius ir kepkite dar 10 min. Tada sudėkite pupeles, kukurūzus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, uždenkite ir troškinkite 15–20 min. Nukelkite nuo ugnies, suberkite duonos trupinius ir palikite ataušti.

3. Iš kuo ploniau iškočiotos tešlos dubenėliu išspauskite skritulius. Ant kiekvieno uždėkite po šaukštą įdaro ir šakute užspaudykite kraštelius.

4. Pyragėlius sudėkite į miltais pabarstytą skardą ir 180ºC karštumo orkaitėje kepkite 25–35 min.

Suskleisti
Tradiciniai pyragėliai „Samosai“
Receptas: Tradiciniai indiški pyragėliai „Samosos“
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.2 / 36
Receptas
Ingredientai
Miltai: 350.00 g (tešlai)
Manai: 1.00 valg. š. (tešlai)
Lydytas sviestas „Ghee“ (85 g tešlai ir 40 g įdarui) 125.00 g
Druska: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. tešlai ir įdarui)
Vanduo: 150.00 ml (tešlai)
Bulvės: 500.00 g (įdarui)
Žirniai: 200.00 g (tinka ir šaldyti, įdarui)
Žiediniai kopūstai: 200.00 g (įdarui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pusė ankšties, įdarui)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežių tarkuotų, įdarui)
Kokosas: 3.00 valg. š. (tarkuoto minkštimo, įdarui)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (maltų, įdarui)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (miltelių, įdarui)
„Garam masala“ prieskoniai (įdarui) 1.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š. (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių, įdarui)
Petražolės: 10.00 g (pluoštelis šviežių petražolių arba kalendrų lapelių, įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus, manų kruopas ir druską sumaišykite, supilkite skystą sviestą ir pirštais maišykite, kol nebeliks sausų miltų. Supilkite šiltą vandenį ir užminkykite tąsią, vienalytę tešlą. Uždenkite ir palikite 1 val. subręsti.

2. Įdarui skirtas daržoves išvirkite atskiruose puoduose. Įdarą ruoškite taip: gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto, pakepinkite visus įdarui skirtus prieskonius, tada sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, kitas daržoves ir maišant kepkite 5 min. Nukėlus nuo ugnies supilkite citrinų sultis. Praaušusį įdarą sugrūskite.

3. Tešlą padalykite į 8 dalis, iš kiekvienos iškočiokite 15x18 cm stačiakampį. Kiekvieną lakštą supjaustykite į tris vienodus trikampius (išeis 24 pyragėliai).

4. Kiekvieną trikampį sulenkite kūgio forma, drėgnais pirštais užspaudykite šoninę siūlę, pridėkite įdaro ir užspaudykite viršutinę siūlę.

5. Gilioje keptuvėje (dar patogiau – gruzdintuvėje) įkaitinkite riebalus, dėkite paruoštus pyragėlius ir gruzdinkite, kol jie įgaus auksinį atspalvį.  

Suskleisti
Pyragėliai su špinatų ir įvairių rūšių sūrio įdaru
Receptas: Pyragėliai su špinatų ir įvairių rūšių sūrio įdaru
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 400.00 g
Fetos sūris: 50.00 g
Sūris: 50.00 g (tarkuotas fermentinis)
Mėlynųjų pelėsių sūris: 80.00 g (4–5 šaukštai trupintas)
Graikiniai riešutai: 3.00 valg. š. (smulkinti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite aliejuje. Sudėkite smulkintus špinatus ir kepkite, kol jie suminkštės. Atvėsinkite, suberkite smulkintus riešutus, sudėkite visą sūrį, pagardinkite prieskoniais. Viską išmaišykite šakute.

2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Nedidelius sluoksniuotos tešlos lakštus atšildykite, kol taps lankstūs. Kiekvieną lakštą perpjaukite į dvi dalis. Įdarą padalykite į tiek dalių, kiek turite tešlos kvadratėlių.

3. Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite įdaro ir užspauskite kraštus. Pyragėlius sudėkite į skardą ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Šiuos pyragėlius skanu valgyti šiltus.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Karšti pyragėliai su voveraitėmis
Receptas: Karšti pyragėliai su voveraitėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 34
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (aptepti)
Grybai: 400.00 g (įdarui virtos voveraitės)
Grietinėlė: 250.00 ml (įdarui riebi)
tepamas lydytas sūrelis su grybais įdarui 200.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (įdarui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (smulkinti įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (įdarui citrinos sultys (keli lašai))
Karis: 4.00 g (įdarui pagal skonį, nebūtina)
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite ir iš jos išspauskite apskritimus (lyginį skaičių). Pusę apskritimų aptepkite kiaušinio plakiniu, o kitų viduryje išspauskite mažesnį apskritimą taip, kad uždėjus ant apteptų apskritimų išeitų krepšelis. Viršų taip pat aptepkite kiaušiniu.

2. Sudėkite krepšelius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10–15 minučių arba kol krepšeliai pakils ir gražiai parus.

3. Pasiruoškite įdarą: keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkintą svogūną ir apkepkite, kol suminkštės. Suberkite voveraites, sudėkite sūrelį, grietinėlę, pipirus, druską ir prieskonius. Troškinkite ant mažos ugnies 8–10 minučių. Baigdami troškinti įlašinkite kelis lašus citrinų sulčių.

4. Karštą įdarą supilstykite į krepšelius ir tiekite į stalą.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Sūrio pyragėliai
Receptas: Sūrio pyragėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Mocarelos sūris: 100.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g
Bazilikai: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Tešlą atitirpinkite, iškočiokite ir supjaustykie mažais stačiakampiais. 

2. Parmezano sūrį sutarkuokite, mocarelą supjaustykite kubeliais ir dėkite ant tešlos.

3. Viršų užbarstykite bazilikais, užpilkite pomidorų padažo ir pašaukite į orkaitę 20 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Pyragėliai su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu
Receptas: Pyragėliai su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (du tryniai ir kiaušinis)
Pienas: 2.00 valg. š.
Kriaušės: 6.00 vnt. (nedidelės - įdarui)
Graikiniai riešutai: 60.00 g (įdarui)
Mėlynųjų pelėsių sūris: 150.00 g (įdarui)
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų - įdarui)
Klevų sirupas: 6.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Kriaušes nulupkite, atsargiai išpjaukite sėklalizdžius (vaisiuose turi atsirasti skylė per visą ilgį).

2. Tešlos lakštus apšlakstykite šaltu vandeniu, sudėkite vieną ant kito ir ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 42 cm x 35 cm dydžio stačiakampį lakštą. Iš jo banguotu peiliu išpjaukite šešis 14 cm x 14 cm dydžio tešlos kvadratus. Juos aptepkite trynių ir pieno plakiniu.

3. Ant kiekvieno kvadrato uždėkite po kriaušę, į jos vidų pridėkite smulkintų riešutų, mėlynojo sūrio trupinių ir peletrūnų mišinio, apšlakstykite klevų sirupu. Tešlos kampus sukelkite virš kriaušių ir užspauskite.

4. Likusią tešlą iškočiokite ir iš jos 4 cm skersmens stikline išspauskite šešis skritulius. Juos uždėkite ant pyragėlių, lengvai prispauskite, aptepkite plaktu kiaušiniu.

5. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35–40 minučių.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

 

 

 

Suskleisti
Pyragėliai su ožkų sūriu ir vynuogėmis
Receptas: Pyragėliai su ožkų sūriu ir vynuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 225.00 g (3 lakštai po 75 g, tinka ir mielinė tešla)
Kumpis: 3.00 riekės (virto)
Ožkų pieno sūris: 150.00 g (volelio formos)
Pinijų sėklos: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Medus: 1.00 valg. š.
Vynuogės: 12.00 vnt. (be kauliukų, raudonosios)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (švieži)
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, lakštus perpjaukite per pusę. Iš jų išspauskite apie 8 cm skersmens skritulius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 225 laipsnių orkaitėje 8–9 minutes.

2. Kumpio griežinėlius perpjaukite per pusę ir sudėkite ant paplotėlių.

3. Sūrį supjaustykite į šešis griežinėlius ir po vieną uždėkite ant paplotėlių šalia kumpio.

4. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sudėkite ant sūrio su kumpiu. Viršų apibarstykite pinijų sėklomis, pipirais, apšlakstykite medumi. Kepkite orkaitėje 8–10 minučių. Ant iškeptų pyragėlių uždėkite perpus perpjautų vynuogių, papuoškite rozmarinais.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Pyragėliai su faršu ir kopūstais
Receptas: Pyragėliai su faršu ir kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 33
Receptas
Ingredientai
Kefyras: 1.00 st. (1 - 1,5 st. - tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Faršas: 400.00 g (kiaulienos - įdarui)
Kopūstai: 200.00 g (tarkuotų - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 500.00 ml (kepimui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkinti - įdarui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus, kepimo miltelių ir išplakite. Po truputį berkite miltus ir maišykite, kol tešla sutirštės ir galėsite minkyti rankomis. Paruoštą tešlą uždenkite ir palaikykite 20–30 minučių kambario temperatūroje.

2. Tarkuotus kopūstus užpilkite verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikykite, paskui nuvarvinkite ir nuspauskite rankomis, kad liktų kuo mažiau vandens. Kopūstus sumaišykite su faršu, smulkintu svogūnu, pipirais, žalumynais ir druska.

3. Tešlą plonai iškočiokite ant miltais pabarstytos lentelės, išpjaukite nemažus apskritimus, per vidurį dėkite įdaro ir sulenkę gerai užspauskite. Kraštus apspauskite šakutės dantukais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų (aliejaus pilkite tiek, kad pyragėliai plaukiotų) ir ant nedidelės ugnies virkite pyragėlius.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Pyragėliai su  rūkytu  kumpiu
Receptas: Pyragėliai su rūkytu kumpiu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (kvietiniai)
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 30.00 g (šviežios)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 tryniai)
Margarinas: 50.00 g (arba sviestas - tirpintas)
Druska: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Sūris: 100.00 g (fermentinis - įdarui)
Migdolai: 2.00 valg. š. (dribsniai - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kumpis: 150.00 g (šaltai rūkytas)
Kaip gaminti

1. Į dubenį išsijokite miltus, jų viduryje padarykite duobutę.

2. Mieles ištrinkite su cukrumi.

3. Pieną pašildykite ir supilkite į puodelį ant mielių, maišykite, kol mielės ištirps.

4. Gautą tirpalą supilkite į duobutę miltuose ir maišykite, kol tešla pasidarys grietinės tirštumo. Tada apiberkite dubens šonuose likusiais miltais ir kildykite 15–20 minučių.

5. Kiaušinio trynį išsukite su tirpintu pravėsusiu margarinu ar sviestu.

6. Supilkite ant  pakilusios minklės, apibarstykite druska ir suminkykite. Tešlą palikite 1 valandai, kad pakiltų.

7. Fermentinį sūrį smulkiai sutarkuokite, kiaulienos kumpį sumalkite.

8. Kitame inde sviestą išsukite su kiaušinio tryniu, suberkite sūrį, kumpį, migdolų dribsnius, pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite.

9. Tešlą iškočiokite ant miltuotos lentutės ir supjaustykite kvadratėliais.

10. Ant kiekvieno jų uždėkite po šaukštą įdaro, kampus užlenkite ir gerai užspauskite.

11. Pyragėlius sudėkite į sviestu pateptą skardą ir palikite pakilti dar apie 20 minučių. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių. 

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pyragėliai su  grybais  ir cukinijomis
Receptas: Pyragėliai su grybais ir cukinijomis
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.6 / 24
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (kvietiniai)
Mielės: 15.00 g (šviežios)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža - įdarui)
Pievagrybiai: 100.00 g (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus supilkite į dubenį ir padarykite juose duobutę.

2. Pašildykite 150 ml vandens. Į duobutę įberkite cukraus, sutrupintas mieles, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite ir užberkite trupučiu miltų. Uždenkite ir palikite šiltai 20 minučių.

3. Į pakilusią minklę suberkite druską, supilkite likusį vandenį, 2 šaukštus aliejaus ir išsukite tešlą. Ją minkykite apie 10 minučių, vis pamušdami ir patempdami į ilgį.

4. Iš tešlos suvoliokite rutulį, jį aptepkite likusiu aliejumi, apdenkite ir bent 2 valandas laikykite šiltai.

5. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite.

6. Pievagrybius nuvalykite ir supjaustykite riekelėmis.

7. Cukiniją nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau ir supjaustykite pusgriežiniais.

8. Keptuvėje išleiskite sviestą, jame pakepinkite svogūnus, kol gražiai pagels, sukrėskite pievagrybius ir kepkite, kol iš jų išsiskirs sultys. Tada sudėkite cukinijas, pabarstykite druska, pipirais, daržovių prieskoniais ir patroškinkite, kol skystis išgaruos.

9. Nukėlę nuo ugnies įdarą atvėsinkite.

10. Tešlą dar kartą stipriai išminkykite, iškočiokite didelį lakštą, jį supjaustykite delno dydžio skrituliais.

11. Ant kiekvieno jų krėskite po šaukštą ar du įdaro, sulenkite per pusę kaip koldūnus, kraštus užspauskite.

12. Paruoštus pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir palikite apie 20 minučių. Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 15–20 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Suskleisti
Pyragėliai su  lašinukais  ir kopūstais
Receptas: Pyragėliai su lašinukais ir kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.8 / 47
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (300 g - kvietinių ir 200 g - rupių kvietinių)
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 30.00 g (šviežios)
Sviestas: 70.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kopūstai: 500.00 g (pusė nedidelio - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Lašiniai: šalto rūkymo - įdarui 100.00 g
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite į dubenį, jų viduryje padarykite duobutę, į ją sutrupinkite mieles ir supilkite pašildytą pieną. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla bus grietinės tirštumo. Uždenkite ir kildykite šiltai 20 minučių.

2. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, įmuškite kiaušinį, trynį, suberkite druską, cukrų ir išsukite.

3. Gautą masę sukrėskite ant pakilusios tešlos, gerai išmaišykite šaukštu, suvoliokite į rutulį ir leiskite dar pakilti apie pusvalandį.

4. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite, lašinukus supjaustykite kubeliais, nuvalytą kopūstą – šiaudeliais.

5. Keptuvėje pakepinkite lašinukus, suberkite svogūnus, paskui kopūsto šiaudelius, pabarstykite kmynais, maltais pipirais, pasūdykite ir kepkite, kol kopūstai suminkštės.

6. Iš tešlos iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą, jį supjaustykite delno dydžio kvadratais.

7. Ant kiekvieno jų krėskite po šaukštą įdaro, perlenkite ir sulipdykite kraštus.

8. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą ir riebalais pateptą skardą ir palikite apie 20 minučių.

9. Pakilusius aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 15–20 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Suskleisti
Pyragėliai su  vištiena  ir žirneliais
Receptas: Pyragėliai su vištiena ir žirneliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.6 / 19
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (kvietiniai)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas)
Mielės: 7.00 g (sausos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 arbat. š. (skardai patepti)
Vištiena: 3.00 vnt. (2-3 kumpeliai - įdarui)
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (įdarui)
Vištienos sultinys: 1.00 vnt. (šaukštas - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus išsijokite į dubenį, suberkite mieles, supilkite tirpintą pravėsusį sviestą, cukrų, druską, išplaktus kiaušinius, kambario temperatūros pieną ir užminkykite tešlą. Palikite valandai, kad pakiltų.

2. Vištienos kumpelius išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir sumalkite.

3. Suberkite atitirpintus žirnelius, įberkite druskos, pipirų, supilkite sultinį ir išmaišykite.

4. Pakilusią tešlą išminkykite ir iškočiokite. Lakštą supjaustykite kvadratėliais, ant kiekvieno krėskite po šaukštą įdaro, sulenkite trikampiu, apspaudykite kraštus ir palikite pusvalandį, kad pakiltų.

5. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą ir aliejumi išteptą skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 30–40 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Suskleisti
Pyragėliai su krabų lazdelėmis
Receptas: Pyragėliai su krabų lazdelėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Kreminė varškė: 100.00 g (pvz. „Philadelphia“)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Krabų lazdelės: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Vieną tešlos lapelį supjaustykite 0,5 cm pločio juostelėmis. Išdėliokite ant likusios tešlos kraštų – suformuokite aukštesnius kraštelius.

2. Tešlos pagrindą subadykite šakute. Susmulkinkite krabų lazdeles. Dubenyje sumaišykite varškės sūrelį, citrinų sultis bei druską su pipirais. Sūrio mase aptepkite tešlos pagrindą. Ant aptepto sūrio išdėliokite smulkintas krabų lazdeles. Pabarstykite petražolėmis.

3. Šaukite į orkaitę ir kepkite 12–15 minučių, kol tešla gražiai apskrus.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti
„Shakerbura“
Receptas: „Shakerbura“ pyragėliai
20 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 1.00 kg
Cukrus: 1.00 kg (smulkus)
Kardamonas: 8.00 vnt. (8-10 gabalėlių)
Kiaušiniai: 10.00 vnt.
Miltai: 2.00 kg
Grietinė: 800.00 g
Sviestas: 750.00 g
Pienas: 1.00 st.
Mielės: 10.00 g
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite mieles su trečdaliu stiklinės pieno. Įberkite šaukštą cukraus, supilkite likusi pieną ir ištirpintą sviestą. 
  2. Iš miltų, grietinės ir kiaušinių suminkykite tešlą ir palikite ją šiltoje vietoje pusvalandį.
  3. Susmulkinkite riešutus, kardamoną ir sumaišykite su smulkiu cukrumi.
  4. Iš tešlos suformuokite mažus blynus. Įdėkite įdarą, suformuokite pyragėlį.
  5. Kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje 30-40 minučių.
Suskleisti
Pyragėliai su ožkų pieno sūriu
Receptas: Pyragėliai su ožkų pieno sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 22
Receptas
Ingredientai
Mielės: 10.00 g (sausų - tešlai)
Miltai: 2.00 st. (1,5 - tešlai)
Vanduo: 100.00 ml (šilto - tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui - pagal skonį)
Ožkų pieno sūris: 200.00 g (įdarui)
Krapai: 1.00 sauja (šviežiai smulkintų - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Tešlai skirtus produktus sumaišykite ir suminkykite elastingą tešlą. Porą valandų palaikykite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  2. Padalykite tešlą į dvi dalis, abi iškočiokite, kad gautumėte plonus (iki 5 mm storio) stačiakampius ar kvadratinius lakštus. Palikite 20 minučių kilti.  Vieną tešlos lakštą įtieskite į skardą ir šaukite į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 5 minutes.
  3. Ištraukę dėkite ant medinės lentelės, užklokite drėgnu švariu rankšluostėliu ir palikite vėsti. Taip pat iškepkite ir atvėsinkite likusį tešlos lakštą.
  4. Ant vieno kepinio tolygiai paskirstykite su šviežiais žalumynais sumaišytą smulkintą ožkų pieno sūrį, ant viršaus uždėkite likusį kepinį, švelniai prispauskite.
  5. Supjaustykite kvadratėliais, juos paskrudinkite keptuvėje su keliais šlakeliais riebalų (kol išsilydys sūris).   
Suskleisti
Krabų pyragėliai
Receptas: Krabų pyragėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Krabų mėsa arba rūkyta lašiša: 230.00 g
Sūris: 120.00 g (baltasis)
Kepsnių padažas: 5.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkinti)
„Won ton“ lakštiniai: 454.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 puodelis
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite krabo mėsą arba lašišą su svogūnais, sūriu, kepsnių padažu ir česnaku.
  2. Padėkite ant lakštinio pusę šaukšto šio mišinio.
  3. Perlenkite lakštinį pusiau taip, kad suformuotumėte trikampį.
  4. Centrą patepkite kiaušiniu, suglauskite priešingus trikampio kampus.
  5. Įkaitinkite aliejų. Kepkite kol paruduos – vos kelias minutes.
Suskleisti
Mieliniai pyragėliai su sūrio įdaru
Receptas: Mieliniai pyragėliai su sūrio įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 24
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 120.00 ml (šilto)
Pienas: 10.00 valg. š.
Mielės: 1.00 valg. š. (sausų)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 3.00 valg. š.
Miltai: 600.00 ml (600 - 700)
Sūris: 1.00 sauja (mėgiamo tarkuoto)
Sviestas: 1.00 vnt. (gabalėlio - kepimui)
Kaip gaminti
  1. Mieles sumaišykite su cukrumi ir šiltu vandeniu.
  2. Palaukite, kol suputos ir įmaišykite majonezą, druską bei pieną.
  3. Po truputį berkite miltus ir maišykite.
  4. Kai maišyti taps sunku, suminkykite vientisą tešlos rutulį, dėkite į švarų dubenį, apdenkite maistine plėvele ir kildinkite šiltoje vietoje, kol padvigubės.
  5. Pakilusią tešlą perminkykite. Jei reikia, įminkykite dar truputį miltų ir padalinkite į 16 vienodo dydžio kamuoliukų.
  6. Kočiokite didelio delno dydžio skrituliukus, ant vieno dėkite po šaukštą tarkuoto sūrio ir užklokite kitu tešlos sluoksniu.
  7. Dar kartą perkočiokite, kad abu gabalėliai sukibtų.
  8. Keptuvę gerai įkaitinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir kepkite pyragėlius iš abiejų pusių, kol iškils ir gražiai paruduos.
  9. Jei reikia, patepkite keptuvę sviestu.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius