1. Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite, išpjaukite kotelius, vidų pabarstykite druska ir pipirais.
2. Į kiekvieną pievagrybį atsargiai įmuškite po kiaušinį, pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkiteį aliejumi pateptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių, kol kiaušiniai sukrekės.
3. Iškeptus pievagrybius patiekite pabarstytus šviežiais krapais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Bulves gerai nuplaukite ir nusausinkite. Galite nuskusti, o jei naudojate šviežias, galite virti ir su odelėmis. Sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol išvirs. Patikrinti, ar išvirė, galite peiliu ar šakute: jei peilis sminga į bulvę lengvai, vadinasi, jos jau išvirusios. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį. Tuomet iškart puodą su bulvėmis porai sekundžių vėl padėkite ant ugnies ir „nugarinkite“ jas, kad nebūtų pernelyg drėgnos. Bulves iš puodo dėkite ant lėkštės ir atvėsinkite.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Perpjaukite bulves išilgai per pusę į dvi dalis ir išskobkite jų vidų taip, kad turėtumėte stabiliai ant pagrindo stovintį bulvinį „dubenėlį“. Aptepkite išskobtas bulves trupučiu aliejaus.
4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite špinatų lapus ir pakepinkite dar minutę. Išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite. Sumaišykite su gabalėliais pjaustyta šonine, pagardinkite druska ir pipirais. Paruoštą daržovių masę paskirstykite į bulvių dubenėlius. Apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir ant viršaus įmuškite po kiaušinį. Kiaušinius apibarstykite dar žiupsneliu druskos ir pipirų.
5. Perkelkite bulvių dubenėlius ant kepimo skardos ir apie 20–30 min. kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol kiaušinis bus norimos konsistencijos.
6. Išimkite iškepusias bulves iš orkaitės, apibarstykite kapotomis petražolėmis ir nedelsiant patiekite. Skanaus!
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: „VELYKŲ BELAUKIANT: Kiaušiniai kitaip“
1. Lęšius 30 min. pamirkykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nepervirkite!
2. Išvirkite ir supjaustykite kiaušinius.
3. Papriką ir svogūnus supjaustykite stambiau ir pakepinkite aliejuje.
4. Visus produktus pagardinkite prieskoniais ir sumaišykite su majonezu.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Bulves nuskuskite, išvirkite, nusunkite, supilkite karštą pieną, sudėkite sviestą ir sugrūskite. Pasūdykite, pagardinkite muskatų riešutais.
2. Šoninę supjaustykite kubeliais (kelis griežinėlius palikite viršui papuošti) ir paspirginkite sausoje keptuvėje. Spirgučius sumaišykite su bulvių koše. Įmaišykite susmulkintus čiobrelius.
3. Viską sukrėskite į riebalais pateptą apkepo indą, įspauskite kiaušinių puseles, išdėliokite šoninės griežinėlius. Viršų apibarstykite tarkuotu sūriu ir 175 °C karštumo orkaitėje kepkite 10 min.
1. Nuo pupų nulupkite luobeles, salierų lapkočius nuplaukite.
2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite supjaustytus salierų lapkočius, pupas ir kumpį.
3. Kumpį su salierais sudėkiteį du karščiui atsparius gilius indelius, įmuškite po kiaušinį, pabarstyti pipirais (galima – ir druska). Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Atšilusią tešlą kiek pakočiokite ir dėkite į kepimo skardą. Peiliu sviestui tepti 1 cm nuo krašto lengvai pjaudami pažymėkite ribą – neprapjaukite kiaurai. Tešlą subadykite šakute, tolygiai išdėliokite kumpio riekeles ir šaukite į orkaitę 10 minučių.
2. Išimkite skardą. Tiesiai į ją ant kumpio įmuškite kiaušinius ir leiskite jiems išsklisti. Pagardinkite druska, pipirais ir vėl šaukite į orkaitę 4–5 minutėms. Prieš tiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Patarimas. Jei esate vegetaras, kumpį galite pakeisti špinatais. Tuomet tešlą 15 minučių kepkite be nieko, tada sudėkite špinatų lapelius ir įmuškite kiaušinius.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Džiovintus pomidorus 10 minučių pamerkite į šaltą virintą vandenį. Išgriebusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite juostelėmis.
- Nuplautus pievagrybius susmulkinkite, porą supjaustykite griežinėliais. Morkas nuskuskite, nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau, supjaustykite plonomis riekelėmis. Kumpio riekeles kelias minutes paskrudinkite sausoje gerai įkaitintoje keptuvėje.
- Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto. Suberkite smulkintus porus ir maišydama kepinkite apie minutę. Sudėkite smulkintas morkas ir kepinkite, kol jos kiek suminkštės. Nukelkite nuo ugnies.
- Keturis keraminius indelius ištepkite sviestu, į kiekvieną po lygiai įdėkite džiovintų pomidorų. Pabarstykite tarkuotu parmezanu. Įkrėskite po kelis šaukštus kepintų daržovių, pabarstykite likusiu parmezanu ir smulkintais krapais. Į kiekvieną dubenėlį įtieskite po porą skrudinto kumpio riekelių, įmuškite po du kiaušinius. Pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. Puoškite šviežiais šalavijų lapeliais.
- Atsiplėškite maistinės plėvelės kvadratą ir ją įtieskite į puodelį/plastikinį indelį/dubenėlį...
- Užberkite smulkintų žalumynų/svogūniukų...
- Užvirkite didesnį puodą su vandeniu. Vandens turėtų būti apie 5 cm aukščio, kad nepasidėtų verdami kiaušiniai ant dugno...
- Uždėkite po gabalytį sviesto į dubenėlius su plėvele, arba šiek tiek kokoso aliejaus (nebūtinai; viskas pavyko ir be to). Įkulkite po kiaušinį į plėvele išklotus dubenėlius, plėvelės kraštus suimkite ir suriškite siūlu, ar tiesiog gerai užsukite...
- Į užvirusį vandenį puode dėkite plėvele susuktus lauknešėlius taip, kad dangčiu prispaustumėte lauknešėlių galus, ir jie laikytųsi bei taip virtų...
- Virkite apie 10-12 minučių, arba kol pabals baltymas. Nepervirkite.
- Sugriebkite lauknešėlių kraštelius ir atidenkite puodo dangtį. Lauknešėlius atidarykite ir kiaušinius išverskite ant špinatų lapų, ant žalių salotų lapų ar ant apskrudintais krašteliais juodos duonos riekės... Pabarstykite druska ar pipiriukais...
Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA
1. Šiam patiekalui paruošti reikės keturių nedidelių kepimo indų, skirtų keksiukams arba apkepėlėms kepti. Patepkite indelius sviestu ir jas išklokite plonai pjaustytu vytintu kumpiu. Kumpio gabalėliai turi dengti indo kraštus ir dugną.
2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, išspauskite ir trumpai pakepkite česnako skilteles, tik nesuskrudinkite, nes apkars. Sudėkite ir maišydama apkepkite puselėmis pjaustytus vyšninius pomidorus, pagal skonį juos pasūdykite.
3. Į indelius su kumpiu įdėkite po šaukštą keptų pomidorų, užberkite smulkiai tarkuoto sūrio, įmuškite po vieną kiaušinį, paskaninkite druska ir pipirais. Pašaukite indelius į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol kiaušinio baltymas sukietės. Tiekite karštus.