-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vakarienei – patiekalai su aitriąja paprika

Žvarbūs orai skatina susisukti į pledą ir jaukiai įsitaisyti ant sofutės, tačiau tuščiu skrandžiu ir ant jos nebus malonu sėdėti, tiesa?
Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE
Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE / SANTA MARIA nuotr.

Būtent dėl to, šiandien siūlome gaminti šį tą aštriau. Receptą rinkitės pagal savo skonį ir nebijokite eksperimentuoti!

Pikantiškas užkandis su lašiša.
Receptas: Pikantiškas užkandis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 27
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt.
Rūkyta lašiša: 150.00 g (filė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Krevetės: 4.00 vnt. (didesnės)
Grietinė: 200.00 g (mažas indelis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (trečdalis ankšties)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (juodųjų ir rožinių)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Krapai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Avokadus perpjaukite per pusę.
  2. Išimkite kauliukus, minkštimą atsargiai išskobkite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  3. Pusę avokadų kubelių palikite, kitus sumeskite į plakimo indą.
  4. Ten pat sukrėskite grietinę, suberkite smulkintą svogūną ir krapus.
  5. Iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
  6. Paruoštą padažą sukrėskite į avokadų valteles.
  7. Ant viršaus uždėkite susuktų lašišų juostelių, išdėliokite nuluptas krevetes, agurkų griežinėlius ir perpjautą virto kiaušinio puselę.
  8. Paruoštą užkandėlę apšlakstykite citrinų sultimis ir papuoškite rožiniais pipirais.
Suskleisti
Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE
Receptas: Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 10
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 30.00 ml (15 ml – užkandžiui ir 15 ml – padažui)
Kiauliena: 300.00 g (nugarinės, supjaustytos 5 x 5 cm gabaliukais)
Svogūnai: 40.00 g (pjaustytų griežinėliais)
Česnakai: 6.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio ir žiupsnelis padažui)
Vanduo: 500.00 ml
Kmynai: 1.00 arbat. š. (½ SANTA MARIA – padažui)
Gvazdikėliai: 1.00 vnt. (SANTA MARIA – padažui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (¼ SANTA MARIA malto – padažui)
Pomidorų padažas: 50.00 g (padažui)
Aitrioji paprika: 20.00 g (SANTA MARIA CHIPOTLE – padažui)
Kukurūzai: 20.00 vnt. (traškučių – SANTA MARIA NACHO)
Sūrio kremas: (patiekti) 100.00 g
Kalendros: 2.00 g (lapų – patiekti)
Kopūstai: 1.00 vnt. (raudonųjų – patiekti)
Ridikėliai: 5.00 vnt. (patiekti)
Kaip gaminti
  1. Apskrudinkite kiaulieną keptuvėje ar puode, sudėkite svogūnus, česnakus ir kepkite kelias minutes.
  2. Įpilkite vandens, įberkite druskos ir virkite apie 2,5–3 val., kol mėsa suminkštės.
  3. Išimkite mėsą iš sultinio ir, šiek tiek palaukę, suplėšykite ją dviem šakutėmis.
  4. Aliejuje pakaitinkite pomidorų padažą ir supilkite sultinį.
  5. Kaitinkite, kol užvirs, įdėkite padažui skirtus prieskonius ir apie 10 min. kaitinkite.
  6. Užpilkite padažą ant mėsos, palengva maišykite ir palaukite kelias minutes.
  7. Paskrudinkite 5 min. traškučius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  8. Paruoštą mėsos ir pomidorų padažą uždėkite ant paskrudintų traškučių ir patiekite su sūrio kremu ir daržovėmis.
Suskleisti
Avokadų ir aitriosios paprikos užtepėlė
Receptas: Avokadų ir aitriosios paprikos užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 78
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (1/2 žalios aitriosios paprikos)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Alyvuogės: 50.00 g (žaliosios (gali būti įdarytos))
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odeles, sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.

2. Avokadą nulupkite ir susmulkinkite.

3. Visas sudedamąsias dalis (avokadą, pomidorus, žalią aitriąją papriką, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, žaliąsias alyvuoges) sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki vientisos masės.

4. Galite pagardinti druska ir juodaisiais pipirais. Skanaukite su balta duonele.  

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Suskleisti
Vištienos maltinis su aitriosiomis paprikomis
Receptas: Vištienos maltinis su aitriosiomis paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Tamsios ruginės bandelės: 3.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Vištiena: 300.00 g (maltos)
Duona: 1.00 riekės (baltos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (1 - kapotų krapų ir petražolių ir 1 - žalumynų sviestui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 vnt. (saujelė)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Salotos: 1.00 sauja (lapelių)
Sviestas: 100.00 g (žalumynų sviestui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - žalumynų sviestui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (citrininių - žalumynų sviestui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių ir nutarkuotų žievelių - žalumynų sviestui)
Kaip gaminti
  1. Duonos riekelę užpilkite šlakeliu pieno ir palikite, kad išbrinktų.
  2. Į gilesnį dubenį sukrėskite faršą, sudėkite mirkytą bandelę, suberkite visus prieskonius, smulkintus svogūnus ir česnakus, supilkite aliejų ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  3. Masę pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 
  4. Drėgnomis rankomis formuokite maltinukus, juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir iškepkite orkaitėje be jokių riebalų.  
  5. Paruoškite žalumynų sviestą: kambario temperatūroje atšildytą sviestą sumaišykite su keliais šaukšteliais žalumynų.
  6. Pagal skonį įberkite druskos, citrinos žievelės, citrininių pipirų, įspauskite skiltelę česnako ir įvarvinkite citrinų sulčių.
  7. Sviestą susukite į maistinę plėvelę, suformuokite pailgą volelį ir padėkite į šaldymo kamerą, kad sustingtų.
  8. Bandeles perpjaukite per pusę, vidinėmis puselėmis paskrudinkite sausoje keptuvėje, aptepkite žalumynų sviestu, dėkite salotų lapelių, po maltinį, tada cukinijų juostelių ir svogūnų griežinėlių.
  9. Sumuštinius paskaninkite aitriųjų paprikų griežinėliais.
Suskleisti
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su „ancho“ aitriosiomis paprikomis
Receptas: Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su „ancho“ aitriosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.8 / 37
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (su odele)
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (SANTA MARIA grūstų)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio)
Apelsinai: 2.00 vnt. (sulčių – šviežiai spaustų)
Citrinos: 2.00 vnt. (sulčių – šviežiai spaustų)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (1–2 SANTA MARIA ANCHO STYLE)
Kaip gaminti
  1. Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių.
  2. Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis.
  3. Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt.
  4. Kitą dieną padėkite kiaulieną ant folija išklotos kepimo skardos ir, uždengę mėsą folija, apie 30 min. kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
  5. Nuimkite foliją ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C, kepkite dar apie 1,5 valandos. Jei kepimo skarda išdžiūva, įpilkite šiek tiek vandens.
  6. Jei norite kepsnio su traškia plutele, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C ir apie 10 min. paskrudinkite, kol kepsnys paruduos. Truputį palaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  7. Patiekite su keptomis daržovėmis ir persikų čatniu. Skanaus!
  8. Patarimas! Išbandykite ir su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE!
Suskleisti
Makaronai „tagliatelle“ su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
Receptas: Makaronai „tagliatelle“ su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 2.00 skiltelės (šviežio, smulkinto)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Pomidorai: 1.00 vnt. (pakuotė vyšninių, pusiau perpjautų)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA RED HOT dribsnių)
Makaronai: 400.00 g (1 pakuotė – „tagliatelle“)
Petražolės: 100.00 g (šviežiai smulkintų)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Išvirkite makaronus, kaip rekomenduojama ant pakuotės.
  2. Pakaitinkite aliejų, įdėkite česnakų, aitriųjų paprikų dribsnių ir keletą minučių pakepkite, bet neprideginkite česnakų!
  3. Sudėkite pomidorų puseles ir pakaitinkite dar 1–2 minutes.
  4. Sudėkite virtus bei nusunktus makaronus ir kaitinkite 1–2 minutes.
  5. Patiekite su parmezanu ir šviežiomis petražolėmis.
  6. Patarimas! Makaronai idealiai tinka prie vištienos suktinukų su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru!  
Suskleisti
Ugninė apkepėlė
Receptas: Ugninė apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 200.00 g (200–300 g tinka ir šaldyti)
Sūris: 250.00 g (fermentinio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2–3)
Džiovinti pomidorai: 3.00 vnt. (3–4 saulėje džiovinti)
Aliejus: 3.00 valg. š. (3–5)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1.  Atšildytą tešlą iškočiokite ir puse jos išklokite miltais pabarstytą kepimo skardą (20 x 30 cm). Likusią tešlos dalį trumpam padėkite į šoną.
  2. Špinatus susmulkinkite, stambiai sutarkuokite sūrį.
  3. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje, paskui suberkite smulkintus česnakus.
  4. Į išplaktus kiaušinius įberkite juodųjų pipirų, aitriųjų  paprikų ir truputį druskos.
  5. Į indą sudėkite sūrį, špinatus, svogūnus su česnakais ir užpilkite kiaušinių plakiniu (truputį palikite viršui patepti). Viską išmaišykite ir sukrėskite į kepimo skardą, išklotą tešla.
  6. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite nedideliais gabaliukais ir dėkite ant špinatų įdaro.
  7. Uždenkite užkepėlę likusiu tešlos lakštu, viršų patepkite kiaušinio plakiniu, padarykite skylutes, kad apkepėlė „kvėpuotų“, ir gausiai pabarstykite sezamų sėklų.
  8. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 30–35 min., kol viršus lengvai rustelės. 

Receptą atsiuntė Jolanta G.  

Suskleisti
Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis
Receptas: Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š. (rapsų)
Nugarinė: (pjaustytos gabaliukais) 1.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt. (pjaustyti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (smulkiai sukapotos)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (1 - 2 SANTA MARIA)
Laurų lapai: 3.00 vnt. (SANTA MARIA)
Aitrioji paprika: 3.00 valg. š. (miltelių - SANTA MARIA)
Dribsniai: 5.00 g (1 arbat. š - SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (2 - 3 - SANTA MARIA)
Alus: 330.00 ml (arba porterio)
Sultinys: 500.00 ml (jautienos arba vištienos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 2.00 vnt. (pjaustyti be sėklų - garnyrui)
Kalendros: 20.00 g (pusės ryšulėlio stambiai smulkintų - garnyrui)
Grietinė: 200.00 g (garnyrui)
Pupelės: 400.00 g (raudonųjų - garnyrui)
Tortilija: 1.00 vnt. (pakuotė - SANTA MARIA TEX MEX - garnyrui)
Kaip gaminti
  1. Ketaus keptuvėje įkaitinę aliejų, apskrudinkite mėsą, vis pavartydami, kad mėsa tolygiai paruduotų.
  2. Išimkite mėsą ir pakepkite svogūnus ir česnakus.
  3. Vėl sudėkite mėsą į keptuvę ir įdėkite prieskonių, įpilkite sultinio ir alaus.
  4. Uždengę dangčiu, ant silpnos ugnies patroškinkite bent dvi valandas.
  5. Tada pamaišykite – įsitikinkite, ar skystis neišgaravo ir ar mėsa neprisvilo prie dugno.
  6. Jei reikia, įpilkite truputį vandens. Iš pomidorų išimkite sėklas ir juos supjaustykite, taip pat susmulkinkite kalendras ir nuplaukite pupeles.
  7. Garnyro produktus sudėkite į atskirą dubenėlį.
  8. Patiekalas bus paruoštas mėsai suminkštėjus tiek, kad skaidulos lengvai plyš.
  9. Šaukštu suplėšykite mėsą. Pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais.
  10. Dėkite troškinį ir garnyrą ant stalo ir patiekite su tortilijomis arba ryžiais.
Suskleisti
Aštri pangasija
Receptas: Aštri pangasija
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (pangasijos filė (šviežios))
Druska: 1.00 arbat. š. (1 - 2)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 2.00 valg. š. (miltelių)
Aliejus: 30.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. File supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Gilesnėje lėkštėje sumaišykite druską, cukrų bei aitriosios paprikos miltelius.
  3. File iš abiejų pusių apvoliokite cukraus-čili-druskos mišinyje ir iš karto dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  4. Kepkite iš abiejų pusių, kol žuvis pasidengia gardžia, aštria karemele.
  5. Geriausia apverskite tik vieną kartą. Garnyrui gardu gaivios salotos, nes aštrumo čia jau pakanka :)

Skanaus!

Receptą atsiuntė Gintarė

Suskleisti
Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba
Receptas: Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 154
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kopūstai: 1.00 vnt. (½ galvos)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Pomidorų tyrė:(skardinė) 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (½)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (½)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Actas: 3.00 valg. š. (obuolių)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (pjaustytos kubeliais)
Kaip gaminti
  1. Svogūną, morką, kopūstą ir aitriąją papriką susmulkinkite ir dėkite į didelį puodą storu dugnu. Supilkite alyvuogių aliejų ir patroškinkite 5-7 minutes.
  2. Sudėkite pomidorų tyrę, smulkintą vištienos krūtinėlę, suberkite druską, juoduosius pipirus, rudąjį cukrų, supilkite obuolių actą, daržovių sultinį. Virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies 30-40 minučių. Jeigu sriuba per tiršta, galite įpilti daugiau vandens.

 

Suskleisti

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius