Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virtuvės gidas: kam ir kokie prieskoniai labiausiai tinka

Virtuvės specialistai žino, jog skirtinguose patiekaluose kiekvienas prieskonis atsiskleidžia vis kitaip.
Gardžiai iškepti didkepsniai
Gardžiai iškepti didkepsniai / Shutterstock nuotr.

Jeigu norite, kad ir jūsų patiekalai būtų skanūs bei aromatingi, privalote žinoti, kokie prieskoniai tinka tam tikriems patiekalams.

Mėsai: raudonieji, juodieji, kvapieji pipirai, gvazdikėliai, mairūnai, čiobreliai, kmynai, ciberžolė, svogūnai, raudonėliai.

Paukštienai: kmynai, mairūnai, rozmarinas, šalavijas, čiobreliai, bazilikai.

Žuviai: lauro lapeliai, baltieji pipirai, imbieras, kvapieji pipirai, svogūnai, kalendra, aitriosios paprikos, garstyčios, krapai, čiobreliai.

Kepsniams ant grotelių: raudonieji, kvapieji pipirai, kardamonas, čiobreliai, mairūnai, malti muskatiniai riešutai, kmynai, imbieras, aitriosios paprikos.

Laukinei paukštienai ir mėsai: čiobreliai, raudonėliai, kvapieji, raudonieji  pipirai, kadagys.

Taip pat skaitykite: Skaniausi padažai šašlykams

Troškiniams: raudonieji pipirai, imbieras, ciberžolė, kalendra, garstyčios, kardamonas, kmynai, juodieji, kvapieji pipirai, malti muskatiniai riešutai, gvazdikėliai.

Kopūstams: kalendra, pankoliai, kmynai, juodųjų garstyčių sėklos.

Bulvėms: kalendra, ciberžolė, kvapioji ferula.

Taip pat skaitykite: Originalūs būdai, kaip greitai užraugti agurkus

Fotolia nuotr./Ciberžolės milteliai
Fotolia nuotr./Ciberžolės milteliai

Ankštiniams: kmynai, kvapioji ferula, imbieras, pipirai, kalendra.

Marinatams: lauro lapeliai, kadagys (uogas deda į žvėrieną ir žuvį), krapų stiebai ir sėklos.

Kompotams: cinamonas, gvazdikėliai, imbieras, anyžiai, kardamonas.

Taip pat skaitykite: Imbiero galia: padeda lieknėti ir stiprina sveikatą

Lauros Kanevičiūtės nuotr./Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais
Lauros Kanevičiūtės nuotr./Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais

Kepimui: gvazdikėliai, cinamonas, anyžiai, imbieras, kardamonas, kvapieji pipirai, apelsinų žievelė, sezamo sėklos, aguonos, vanilė.

Paštetams: baltieji pipirai, cinamonas, imbieras, lauro lapeliai, gvazdikėliai, anyžiai, kardamonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius