Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaminti saldainius labai romantiška

Jei matėte nuostabųjį filmą „Šokoladas“, tikriausiai sutiksite, kad gaminti saldainius labai romantiška. Ką jau kalbėti apie tai, kad jų skonis tiesiog nepakartojamas. Taigi kokią smagią vasaros popietę padovanokite sau ir savo mylimiems žmonėms nepakartojamą saldžią akimirką.
Šokoladiniai saldainiai
Šokoladiniai saldainiai / Shutterstock nuotr.

Dieviškas maskarponės skonis

Jei neskanavote šio švelnaus skonio minkšto itališko sūrio, daug praradote. Pirmai pažinčiai pasigaminkite saldainių.

Jums reikės: 150 g maskarponės, 100 g baltojo šokolado, 50 g nerafinuoto kokosų aliejaus, kokosų drožlių.

Į molinį dubenėlį suberkite tarkuotą šokoladą, sudėkite kokosų aliejų. Statykite indą į prikaistuvį su karštu vandeniu ir maišykite, kol masė taps vientisa. Ištraukusi dubenį iš vandens vonelės, po šaukštą įmaišykite maskarponę. Atvėsusią masę palaikykite šaldytuve, tada iš jos aliejumi pateptomis rankomis suformuokite rutuliukus. Apvoliojusi kokosų drožlėmis, padėkite ant kepimo popieriaus, kad sukietėtų.

Verta žinoti

Dėl pikantiškumo į maskarponės masę galite įmaišyti kelis šlakelius konjako ar šaukštą kitą stiprios kavos, įkrėsti savo virtos uogienės ar įpilti vaisių sirupo.

Nuostabioji karamelė

Galima galvą guldyti, kad suaugę smaližiai kaip ir mažieji neatsisakys paragauti karamelinių saldainių su traškia riešutų plutele.   

Jums reikės: 150 g sviesto, 400 karamelinio sutirštinto pieno „Rududu“, 100 g baltojo šokolado, 3 šaukštų pieno, 2 šaukštų kavos likerio arba brendžio, smulkintų riešutų.

Į prikaistuvį sukrėskite karamelinį kondensuotą pieną, sudėkite gabalėliais smulkintą sviestą bei šokoladą, supilkite pieną ir maišydama mediniu šaukštu kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa. Nukėlusi nuo ugnies, palikite atvėsti, tada valandai pastatykite į šaldytuvą. Ištraukusi iš kiek sustingusios masės drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus, į kiekvieną įspauskite po konditerinį pagaliuką. Apvoliokite saldainius smulkintais riešutais.

Verta žinoti

Jei pritingite žaisti su konditeriniais pagaliukais, išvirtą atvėsusią karamelinę masę paprasčiausiai paskleiskite silikoniniame padėkle ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Paskui suraikykite norimo dydžio gabalėliais.

Gaivi želė

Želės saldainiai nekaloringi, todėl jais galėsite vaišinti ir tas bičiules, kurios dėl figūros saldėsių paprastai mandagiai atsisako.       

Jums reikės: 500 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių (galite perpus maišyti su šviežiai spaustomis greipfrutų sultimis), 2 šaukštų cukraus, 10 g želatinos.

Želatiną išbrinkykite nedideliame kiekyje apelsinų sulčių. Likusias sultis su cukrumi pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol šis produktas ištirps. Kai pravės, įmaišykite karšto vandens vonelėje išbrinkytą želatiną. Išpilstykite į formeles ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Išėmusi iš formelių, apibarstykite smulkiu ar milteliniu cukrumi.  

Naudinga žinoti

Želės saldainius galima stingdyti plastikiniame padėkle nuo pirktinių saldainių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius