Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kulinarės pamokos. Kapotos tešlos krepšeliai

Iškepti tokius krepšelius užima nemažai laiko, bet tai atsiperka: kad ir ką įdėtumėte į šiuos burnoje tirpstančius dubenėlius, vis tiek bus labai skanu!
Kapotos tešlos krepšeliai
Kapotos tešlos krepšeliai / Fotolia nuotr.
  • Jau iškeptų krepšelių galima nusipirkti didžiuosiuose prekybos centruose, kai kuriose kepyklėlėse, bet žinokite, kad pačių kepti – ir pigesni, ir skanesni.

  • Krepšelių galima išsikepti prieš kelias dienas iki numatomų vaišių. Paskui tereikės įdėti po šaukštą kokio nors įdaro – ir gardus užkandis paruoštas.

  • Krepšelius patogu kepti silikoninėse keksiukų formose. Jose įdubimai nebūna dantyti, todėl į kiekvieną galite įdėti po atitinkamo dydžio popierinę formelę. Beje, popierinėse formelėse iškeptus krepšelius patogiau išimti ir patiekti.

  • Jei kepsite krepšelius, kuriuos naudosite vėliau, tešla išklotas kepimo formeles priberkite džiovintų pupelių ar žirnių – jie neleis kepamai tešlai išsipūsti, tad kiekvienas krepšelis bus tobulos formos.

  • Beje, orkaitėje suskrudę žirniai ar pupelės maistui nebetiks, užtat juos dar ne kartą galėsite panaudoti kaip balastą kepamai tešlai prispausti.

  • Kapotos tešlos krepšelius nesunku paversti gardžiais pyragėliais: įdarui tiks ir uogienė, ir šviežių ar konservuotų vaisių gabaliukai, ir plikytas kremas, ir pradedanti stingti želė. 

Saldūs krepšelių įdarai

  • Indelį „Rududu“ karamelizuoto sutirštinto pieno sumaišykite su kapotais graikiniais ar lazdynų riešutais. Šiuo mišiniu įdarytus krepšelius galima apibarstyti kokosų drožlėmis.
  • Džiovintas slyvas išmirkykite brendyje, sudėkite į krepšelius ir užpilkite plikytu kremu, paruoštu pagal nurodymus ant pakuotės.

Nesaldūs krepšelių įdarai

  • Smulkiai supjaustytus kietai virtus kiaušinius, pomidorus ir konservuotus žaliuosius žirnelius sumaišykite su trupučiu majonezo. Šiuo mišiniu įdarytus krepšelius papuoškite rūkyto kumpio roželėmis.

  • Avokadų minkštimą pagardinkite citrinų sultimis ir česnakais, trupučiu majonezo. Įdarytus krepšelius papuoškite marinuotų pievagrybių galvutėmis.

  • Burokine tarka sutarkuotus kietai virtus kiaušinius ir fermentinį sūrį sumaišykite su majonezu, dėkite į krepšelius, o ant viršaus užbarstykite ikrų. Vietoj ikrų galima uždėti po sūdytų lašišų roželę.

Išbandykite: tunu ir sūriu įdaryti krepšeliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius