Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vištienos salotos: 20 receptų

Idėja vakarienei – mėsa ir daržovės. Mitybos specialistai patvirtintų, kas toks pasirinkimas iš tiesų yra tinkamas. O kai nuspręsite jūs ir jūsų šeima?
Vištienos salotos su avietėmis
Vištienos salotos su avietėmis / Fotolia nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: 3 gėrimai, valantys organizmą nuo šlakų

Gaiviosios salotos su vištiena
Receptas: Gaivios salotos su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 93
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 150.00 g (virtos vištienos filė)
Salotos: 100.00 g (ledkalnio)
Persikai: 150.00 g (konservuoti)
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Salotos lapus suplėšykite, konservuotus persikus ir vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais.

2. Salotas, persikus ir vištieną išdėliokite lėkštėje, suberkite džiovintas slyvas, graikinius riešutus, sukrėskite majonezą bei grietinę, pagardinkite pipirais, džiovintas bazilikais, pasūdykite ir išmaišykite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Daržovių salotos su vištiena
Receptas: Daržovių salotos su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 36
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 600.00 g (filė)
Salotos: 100.00 g (gražgarstės, salotinės sultenės ar kitos)
Šparaginės pupelės: 150.00 g (šviežios arba šaldytos)
Čederio sūris: 150.00 g
Riešutai: 2.00 valg. š. (kedrų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Avokadai: 1.00 vnt. (pusė - užpilui)
Paprikos: 50.00 g (pusė saldžios raudonos)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtosios - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite užpilą, kad jis kiek pastovėtų ir susimaišytų prieskoniai: avokadą nulupkite, susmulkinkite ir elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite su smulkinta paprika, kapotais česnakais, citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.

2. Filė įtrinkite vištienos prieskoniais ir iškepkite ant grotelių.

3. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą – bus traškesnės. Salotas dėkite į dubenį, ant viršaus išdėliokite nusausintus saulėje džiovintus pomidorus,  šparagines pupeles, griežinėliais pjaustytą svogūną ir čederio drožles.

4. Salotas apliekite paruoštu padažu ir apibarstykite sausoje keptuvėje skrudintais kedrų riešutais.

Suskleisti
Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu
Receptas: Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 34
Receptas
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (mėgstamų)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų)
Špinatai: 1.00 sauja
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisiai arba 2 trumpavaisiai)
Pomidorai: 5.00 vnt. (5 - 6 - nedidelių)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Persikai: 1.00 vnt. (pusės skardinės - konservuotų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (stambiai maltų džiovintų čili pipirų)
Kaip gaminti
  1. Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms).
  2. Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per tiršta galima įpilti truputį skysčio, kuriame buvo persikai), įdėkite čili pipirų.
  3. Padažą supilkite į nedidelį puodą ir šiek tiek pakaitinkite. Palikite atvėsti.
  4. Vištieną kepkite grilinėje keptuvėje (nepilant aliejaus), kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
  5. Salotas suplėšykite rankomis, sumaišykite su špinatais.
  6. Pomidorus ir agurkus supjaustykite, sumaišykite su salotomis, viską pagardinkite druska, pipirais, balzaminiu actu ir šlakeliu aliejaus.
  7. Į lėkštę dėkite salotas, ant jų, supjaustykite vištieną ir viską pagardinkite padažu.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Ingredientai
Vištiena: 90.00 g (filė)
Sūris: 56.00 g (Ementalio sūris (griežinėliais))
Braškės: 40.00 g (griežinėliais)
Sultenės: 30.00 g
Moliūgo sėklos: 10.00 g
Saulėgrąžos: 5.00 g (daigai)
Bazilikai: 2.00 g
Kaip gaminti
  1.  Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite vištienos filė, uždenkite dangčiu ir garinkite 20–25 min. 

  2. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  3. Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.

NAUDINGA. Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija.“

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti
Pikantiškos vištienos salotos
Receptas: Pikantiškos vištienos salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 50
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (Pekino)
Cukinijos: 1.00 vnt. (šviežia nedidelė)
Pievagrybiai: 200.00 g
Vištiena: 400.00 g (filė)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Fetos sūris: 200.00 g
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Apelsinai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite pailgais gabalėliais, pagal skonį berkite druskos, nedidelį žiupsnelį aitriosios paprikos miltelių, smulkiai sukapotų česnakų, gerai išmaišykite. Sukrėskite vištieną į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol gražiai apskrus. Baigdama kepti apšlakstykite sojos padažu.

2. Cukiniją supjaustykite riekelėmis, susmulkinkite pievagrybius, pagardinkite druska ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.

3. Į lėkštę sudėkite smulkintas Pekino salotas, sukrėskite keptus cukinijos ir pievagrybių gabalėlius, šiltą keptą vištieną, gabalėliais pjaustytą raudonąją papriką ir fetos sūrio kubelius. Salotas apšlakstykite šviežiai spaustomis apelsino sultimis.

 

Suskleisti
Bulvių salotos su vištiena
Receptas: Bulvių salotos su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 32
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Vištienos krūtinėlė: 350.00 g (be odos)
Špinatai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių - užpilui)
Kaip gaminti

1. Bulves (šviežių skusti nereikia) sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 min. Nukoškite, sudėkite į dubenį ir pamaigykite šakute (visiškai sutrinti nereikia).

2. Vištieną (virtą arba keptą be riebalų) supjaustykite kubeliais ir suberkite į dubenį su bulvėmis. Sudėkite nedideliais gabalėliais suplėšytus špinatus. Atsargiai išmaišykite.

3 Paruoškite užpilą: „Pesto“ padažą, citrinų sultis ir aliejų sumaišykite indelyje, jei reikia, dar pagardintkite prieskoniais.

4. Užpilą supilkite į dubenį su paruoštomis salotomis ir dar kartą gerai išmaišykite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Suskleisti
Vištienos salotos su vynuogėmis
Receptas: Vištienos salotos su vynuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 47
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (1 salotos gūžė arba 1 lapinė salota)
Vištiena: 2.00 vnt. (2 keptos vištienos šlaunelės arba 1 ketvirtis (galite išsikepti patys orkaitėje arba pirkti jau keptą vištą))
Vynuogės: 200.00 g (po 100 g žalių ir mėlynų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Tabasko padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite ir šiek tiek susmulkinkite rankomis.

2. Vynuoges nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Jei vynuogės be kauliukų, jų galite ir neperpjauti.

3. Mėsą suskaidykite į maždaug piršto storio pluoštelius.

4. Viską sudėkite į lėkštę ir paskaninkite druska bei pipirais.

5. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis ir Tabasko padažu, ir šiuo užpilu apšlakstykite salotas.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Suskleisti
Vištienos salotos su keptu sūriu
Receptas: Vištienos salotos su keptu sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 5.00 valg. š.
Ožkų pieno sūris: 4.00 riekės
Medus: 1.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 valg. š.
Salotos: 30.00 g (įvairios lapinės)
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšniniai)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Viščiukų krūtinėles įtrinkite česnaku ir prieskoniais, iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

2. Sudėkite sūrio griežinėlius į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą, apšlakstykite medumi, apibarstykite riešutais ir kepkite iki 250º C įkaitintoje orkaitėje maždaug 8 minutes.

3. Nuplaukite, nuvarvinkite ir suplėšykite salotų lapus. Nuplaukite ir perpus supjaustykite pomidorus.

4. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, pagardinkite padažą pipirais ir pasūdykite. Supilkite ant salotų ir atsargiai išmaišykite.

5. Sudėkite salotas į lėkštę, apdėliokite griežinėliais pjaustyta vištiena, ant viršaus – keptą sūrį.

Suskleisti
Vištienos salotos
Receptas: Vištienos salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 66
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (virta arba kepta)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelis)
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Salotos: 100.00 g („Aisbergo“)
Ridikai: 3.00 vnt. (3-4 ridikėliai)
Makaronai: 50.00 g (virti)
Majonezas: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Visas daržoves nuplaukite. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę ir išimkite viduje esantį kaulą.

2. Vištieną supjaustykite pailgais gabalėliais, pomidorą - didesnėmis riekelėmis, ridikėlius - plonomis, pailgomis juostelėmis, avokadą - didesniais gabalėliais, salotų lapus suplėšykite.

3. Sudėkite virtus makaronus, sukrėskite majonezą ir apšlakstykite salotas šviežiai spaustomis citrinos sultimis.

Skanaus!

Suskleisti
Ingredientai
Vištiena: 90.00 g (filė)
Sūris: 56.00 g (Ementalio sūris (griežinėliais))
Braškės: 40.00 g (griežinėliais)
Sultenės: 30.00 g
Moliūgo sėklos: 10.00 g
Saulėgrąžos: 5.00 g (daigai)
Bazilikai: 2.00 g
Kaip gaminti
  1.  Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite vištienos filė, uždenkite dangčiu ir garinkite 20–25 min. 

  2. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  3. Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.

NAUDINGA. Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija.“

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti
Vištienos salotos su šviežiomis keptomis bulvytėmis
Receptas: Vištienos salotos su šviežiomis keptomis bulvytėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 90.00 g (filė)
Bulvės: 80.00 g (šviežios - kubeliais)
Salotos: 50.00 g (lapai)
Pomidorai: 40.00 g (puselėmis)
Česnakai: 6.00 g (1 - 2 skilt. - smulkinti)
Kalendros: 1.00 g (viena šakelė)
Rozmarinai: 2.00 g (maža šakelė)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 7 min.
  2. 2–3 cm dydžio kubeliais supjaustytas bulves sumaišykite su smulkintais česnakais ir rozmarinais, sudėkite į kepimo skardą, ant jų padėkite vištienos krūtinėlę ir kepkite iki 170–180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol iš vištienos pradės skirtis bespalvės sultys.
  3. Vištieną išimkite ir patikrinkite, ar bulvės iškepusios, gali tekti jas pakepti dar 5 min.
  4. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su kitais ingredientais.  
  5. Rekomenduojame naminio majonezo padažą su apelsinais ir rozmarinais.

Patiekalų energinės maistinės vertės skaičiuokle – spausti ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
                  
Suskleisti
Salotos su vištiena ir parmezanu
Receptas: Salotos su vištiena ir parmezanu
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 45 min.
3.5 / 14
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (krūtinėlių filė)
Ryžiai: 2.00 st. (virtų birių)
Sūris: 100.00 g (kieto brandinto)
Žirniai: 1.00 st.
Imbieras: 1.00 vnt. (Marinatui gabalėlis šaknies)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Austrių padažas; marinatui 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (Marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Marinatui 2 šaukštai citrinų sulčių)
Česnakai: 4.00 skiltelės (Marinatui ir užpilui 2 skiltelės)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pastos)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pagal skonį)
Majonezas: 1.00 valg. š. (Užpilui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (Užpilui)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (Užpilui)
Agurkai: 1.00 vnt. (Užpilui; nedidelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (Užpilui; pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Užpilui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, padalykite į kelias dalis ir sudėkite į negilų dubenį.

2. Atskirame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, austrių, sojų padažus, aitriųjų paprikų pastą, citrinų sultis, aliejų, prieskonines žoleles ir tarkuotą imbierą. Marinatą pagal skonį pasūdykite, aptepkite juo vištienos gabalėlius ir bent 2 valandas palikite pasimarinuoti, tada iškepkite ant grotelių ir atvėsinkite.

3. Ryžius sumaišykite su žirneliais, ant viršaus dėkite vištienos gabalėlių, užberkite plonyčiais griežinėliais pjaustyto parmezano.

4. Paruoškite užpilą: agurką nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į plakti skirtą indą, supilkite visus padažo ingredientus, suberkite prieskonius ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu, gerai atšaldykite ir užpilkite ant salotų.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Vištienos salotos
Receptas: Vištienos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 47
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 200.00 g (viščiukų krūtinėlių)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Batonas 3.00 riekės
Salotos: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Batoną supjaustykite kubeliais, suberkite į skardą, tolygiai paskirstykite, apšlakstykite aliejumi, kepkite 220°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus. Atvėsinkite.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš abiejų pusių apkepkite viščiukų krūtinėles, pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais. Atvėsinkite, supjaustykite griežinėliais.

3. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, agurką – griežinėliais, saldžiąją papriką – šiaudeliais arba kubeliais.

4. Į majonezą išspauskite česnaką, išmaišykite.

5. Suplėšykite salotų lapus, sudėkite daržoves, sukrėskite majonezą, atsargiai išmaišykite. Sudėkite salotas į  lėkštę, ant viršaus išdėliokite keptos vištienos griežinėlius, užberkite batono skrebučių.

Suskleisti
Vištienos salotos su kuskusu, melionais, žaliosiomis alyvuogėmis ir ožkų sūriu
Receptas: Vištienos salotos su kuskusu, melionais, žaliosiomis alyvuogėmis ir ožkų sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 100.00 g (filė)
Kuskusas: 45.00 g
Ožkų pieno sūris: 40.00 g (kubeliais)
Alyvuogės: 34.00 g (žaliosios)
Melionas: 30.00 g (kubeliais)
Salotos: 30.00 g (mišinys)
Česnakai: 2.00 g (daigai)
Kaip gaminti
  1. Kuskuso kruopas nuplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Užpilkite verdančiu vandeniu santykiu 1 : 1, uždenkite ir palikite brinkti 10 min. 

  2. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais.
  3. Rekomenduojamas avokadų ir  braškių padažas.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti
Vištienos salotos su avietėmis
Receptas: Vištienos salotos su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 11
Receptas
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (įvairių lapinių)
Avietės: 1.00 st.
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšninių)
Vištiena: 2.00 vnt. (viščiukų krūtinėlės)
Paukštienos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. šviežiai spaustų sulčių)
Riešutai: 50.00 g (žemės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Viščiukų krūtinėles įtrinkite prieskoniais ir palikite pasimarinuoti. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, įkaitinkite ir iš abiejų pusių apkepkite mėsą, gražiai apskrus. Padėkite krūtinėles ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Kai atvės, supjaustykite nedideliais kubeliais.

2. Įkaitintoje keptuvėje paskrudinkite žemės riešutus, pašalinkite jų luobeles, susmulkinkite. Perrinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite salotas.

3. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Į dubenį dėkite salotų lapelius ir pomidorų puseles, apšlakstykite padažu, atsargiai permaišykite. Tiekdama salotas, ant viršaus išdėliokite vištienos gabalėlius ir avietes, užberkite smulkintų riešutų.

Kulinaro patarimas: viščiukų krūtinėles galite kepti ant grotelių – bus dar gardžiau.  

Suskleisti
Karštos vištienos salotos
Receptas: Karštos vištienos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.6 / 19
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė)
Kopūstai: 150.00 g ( trečdalis kininio kopūsto)
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vyšniniai pomidoriukai)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Ryžių actas 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š.
Sezamo sėklos: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Morką nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, salierą – griežinėliais, kininį kopūstą – juostelėmis.

2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sudėkite į keptuvę, tada supilkite balzaminį ir ryžių actą, sojos padažą, suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol pusė padažo nugaruos, šiek tiek sutirštės, o vištiena apskrus.

3. Tada sumeskite morkų šiaudelius, salierų griežinėlius ir kepinkite juos apie 5 min.

4. Galiausiai suverskite kininį kopūstą, pomidorų puseles ir dar truputį pakaitinkite.

5. Baigdama gaminti salotas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir užberkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų.

Suskleisti
Vištienos salotos
Receptas: Salotos su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 20
Receptas
Ingredientai
Salotos: 100.00 g (įvairių salotų lapai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Sūris: 50.00 g (tarkuotas „Džiugo“)
Vištiena: 1.00 vnt. (krutinėlė)
Džiūvėsiai: 100.00 g (malti)
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais.

2. Salotas nuplaukite, susmulkinkite, sudėkite kiaušinio gabalėlius, apibarstykite „Džiugo“ sūriu, įdėkite šiek tiek majonezo ir viską išmaišykite. 

3. Vištieną supjaustykite gabalėliais, apvoliokite džiuvėsiais ir kepkite orkaitėje apie 15-20 min. Į lėkštę dėkite salotų, o ant viršaus berkite vištienos gabaliukus.

Skanaus!

Suskleisti
Juodųjų lęšių salotos su vištiena
Receptas: Juodųjų lęšių salotos su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 20
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 90.00 g (filė)
Lęšiai: 30.00 g (juodieji)
Vyšnios: 26.00 g (puselės)
Žalioji citrina: 20.00 g (skiltelėmis)
Burokėliai: 20.00 g (lapai)
Petražolės: 12.00 g (šviežios)
Moliūgo sėklos: 12.00 g
Pistacijų branuoliai: 8.00 g
Kopūstai: 6.00 g (kiškio)
Čiobreliai: 2.00 g (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Suberkite nuplautus lęšius, sudėkite nuplautas petražoles.
  2. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite žaliosios citrinos skilteles ir vištienos filė, uždenkite dangčiu ir garinkite 20–25 min.
  3. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  4. Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti
Aštriosios vištienos salotos
Receptas: Aštriosios vištienos salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 450.00 g (virtos arba keptos)
Morkos: 1.00 vnt.
Papaja: (0,5) 1.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Mėtos: 3.00 valg. š. (susmulkintų)
Petražolės: 3.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (užpilui)
Sultys: 150.00 ml (citrinų - užpilui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto - užpilui)
Kaip gaminti

1. Morką, papają, salierus supjaustykite panašaus ilgio šiaudeliais, mėsą – plonais griežinėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite, riešutus paskrudinkite, nutrinkite luobeles ir sutrupinkite.

2. Visus salotoms skirtus produktus išmaišykite dubenyje.

3. Kitame inde sumaišykite visus užpilui skirtus produktus (prieš tai česnakus sugrūskite, aitriąją papriką supjaustykite).

4. Supilkite į dubenį su salotomis ir dar kartą gerai išmaišykite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Suskleisti
Rūkytos vištienos salotos su braškėmis
Receptas: Rūkytos vištienos salotos su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 13
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt. (viščiuko, karštai rūkyta)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė)
Nektarinai: 2.00 vnt.
Braškės: 400.00 g
Majonezas: 2.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Kaip gaminti
  1. Salotų lapus kruopščiai nuplaukite, nuvarvinkite ir sudėkite į lėkštę, sudėkite nuplautas braškes (didesnes perpjaukite pusiau ar į keturis dalis), gabaliukais supjaustykite mėsą, nektarinus.
  2. Iš majonezo, jogurto, druskos, pipirų ir aitriųjų paprikų sumaišykite padažą.
  3. Jį galima patiekti atskirame indelyje.
Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: 20 produktų, kurie greitina medžiagų apykaitą ir degina riebalus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius