Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 10

Naujajame „Ji“ numeryje – 9 pasaulio pabaigos teorijos

Apokaliptinių teorijų kūrėjai rugsėjo pabaigoje pranašauja dar vieną pasaulio pabaigą. Jos belaukdamos nusprendėme pasidomėti, kokios pranašystės neturi jokio pagrindo, o kuriose galima įžvelgti realią grėsmę.
Žurnalo „Ji“ viršelis (37 nr.)
Žurnalo „Ji“ viršelis (37 nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.

Skaičiuoti laiką iki Žemę apgaubsiančios ir viską sunaikinsiančios apokalipsės žmonės turbūt pradėjo iš karto, kai tik ėmė mąstyti. Religinės pranašystės ar nepaaiškinami astrologiniai reiškiniai visais laikais kėlė didžiulę baimę ir skatino tikėtis blogiausio. Tačiau bėgo tūkstantmečiai, keitėsi amžiai, o atpildo diena taip ir neatėjo. Bent jau kol kas.

Taip mano ir naujos teorijos apie gresiančią planetos egzistavimo baigtį kūrėjai. Anot jos, pasaulio pabaiga turėtų mus ištikti visai netrukus – šių metų rugsėjo 22–28 dienomis. Paslaptingieji orakulai įsitikinę, kad šiomis dienomis Žemei yra didelė tikimybė susidurti su milžinišku asteroidu. Šis susidūrimas neva sukels milžinišką poveikį planetos klimatui, dėl ko per kelis mėnesius nuo žemės paviršiaus turėtų išnykti visa gyvybė... Jei norite sužinoti daugiau, nepraleiskite numerio temos „Pasaulio pabaigos teorijos. Šiurpios pasakos ar perspėjimas?“.

Naujajame numeryje laukia naujų pašnekovų patirtys. Žirgininkas, aštuoniolikos nepaprasto grožio gyvūnų šeimininkas, Alantos seniūnas Aidonas Užubalis pasakoja apie tai, kokią įtaką žirgai daro žmogaus savijautai. Plačiau apie tai skaitykite interviu „Žirgai padeda pamiršti rūpesčius“.

Ispanijoje Madrido „Real“ krepšinio klube rungtyniaujantis Jonas Mačiulis šiuo metu atstovauja Lietuvai Europos vyrų krepšinio čempionate. Nors daugiausia laiko praleidžia apsuptas kitų aukštaūgių galiūnų, namo sportininkas grįžta pas keturias dailiosios lyties atstoves. Jeigu smalsu, kaip gyvena apsuptas mylimų moterų garsus krepšininkas, atsiverskite straipsnį „10 faktų apie Joną Mačiulį“.

Rubrikoje „ŽMONĖS / iš arčiau“ sužinosite, kaip garsenybės verda uogienes. Vasara – ne tik atostogų, bet ir sodo, daržo bei miško gėrybių metas. Dosniai dalijamų gamtos dovanų jau priskanavome iki soties, o dabar metas jų pasirūpinti šaltajam sezonui. Pasmalsavome, kaip atsargas žiemai kaupia žinomi žmonės.

Dažnai mamos visą dėmesį skiria pasaulį išvydusiam mažyliui, o save pamiršta. Nors skundžiasi, kad padidėjo svoris, skauda nugarą, neretai sportuoti nesiryžta – juk tam nėra laiko! Tačiau, pasak sporto akademijos „GET FIT“ funkcinių treniruočių trenerės Vilmos Brinec, sportuoti galima kartu su kūdikiu ar jau paaugusiu vaiku. Nuo kada, kiek ir kaip? Atsakymus rasite straipsnyje „Mankšta susilaukus vaikelio“.

Naujajame numeryje rasite ir naudingų sveikatos patarimų. Šįkart apie tai, kaip išsaugoti gerą regėjimą (straipsnis „Kad akys būtų sveikos“). Aktualu šiais laikais, kai daug laiko visi praleidžiame prie kompiuterio ekranų.

Taip pat sužinosite, kaip sustiprinti imunitetą natūraliais būdais ir išvengti peršalimo. Gydytojų teigimu, tiems, kurie serga dažniau kaip du kartus per sezoną, reikėtų susirūpinti. Taip pat vertėtų sunerimti, jei kamuoja nuolatinis nuovargis, galvos skausmai, silpnumas. Tai signalizuoja apie sutrikusią imuninės sistemos veiklą. Plačiau apie tai straipsnyje „Kas lemia stiprų imunitetą“.

Pasirūpinome ir jūsų grožiu. Soduose ir daržuose sunokęs derlius – ne tik vitaminų šaltinis mūsų kūnui. Natūralios, iš šviežių vaisių ir daržovių pagamintos kaukės yra puiki priemonė palepinti vasaros kaitros pažeistą odą. Kaip jas paruošti, sužinosite atsivertusi  straipsnį „Rudens gėrybes – ant veido“.

Jeigu jums įdomu, ar patinkate žmonėms, siūlome atlikti testą. Atsakiusi į klausimus, sužinosite, kaip jus vertina draugės, kaimynai ir giminaičiai. Jei rezultatas kels nerimą, pasinaudokite naudingais patarimais (rubrika „Psichologija / testas“).

Ne paslaptis, kad rudenį daugelį šeimų apima nerimas. Vieniems jis susijęs su metų laikų kaita, į mokyklos suolus kviečiančio skambučio garsais, kitiems rūpesčiu, kur palikti mažylius, nes eilė darželyje „ir vėl neatėjo“. Dalis tėvelių nusprendžia samdytis auklę, tačiau kaip ir kur jos ieškoti? Apie tai skaitykite straipsnyje „Ieškau auklės!“.

Ketinate statyti naują vonią, svarstote, gal jos visai atsisakyti ir įsirengti tik dušo kabiną. Tai – individualu ir kiekvieno skonio reikalas. Bet kokiu atveju vertėtų atkreipti dėmesį į keletą dalykų. Naudingų patarimų, kaip išsirinkti vonią, kas geriau, rasite rubrikoje „Jaukūs namai / patarimai“.

Nors spaudoje jau galima išgirsti, kad lietuviai pradeda atrasti šią Azijoje, Kaukazo regione, esančią nuostabią šalį, visgi dar mažai kas ją regėjo savo akimis. O tie, kas lankėsi, sako, kad Azerbaidžanas – svetingas didelių kontrastų kraštas. Jei mėgstate keliauti, siūlome leistis į virtualią kelionę po šią nuostabią Kaukazo regiono šalį (straipsnis „Azerbaidžanas lietuviams – dar neatrasta šalis“).

Argi nebūtų puiku, jei turėtume galimybę ištaisyti praeities klaidas ar dar geriau – jų išvengti?.. Kelionės laiku galėtų išspręsti daugelį nūdienos problemų, taptų autentišku praeities pažinimo šaltiniu. Nors pastarąjį šimtmetį ši sritis laikyta mokslinės fantastikos dalimi, mokslininkai vis dažniau prabyla: „Keliauti laiku įmanoma“. Plačiau apie tai rubrikoje „SPEKTRAS/tai įdomu“.

Kaip visada, jūsų laukia ir naujų receptų! Sužinosite, kaip susidžiovinti pomidorų, pasiruošti kvapių žalumynų visai žiemai, kaip paruošti skanią ir sveiką morkų bei moliūgų sriubą, ar kaip iškepti bulvių apkepą... (rubrika „VIRTUVĖ / skanu ir paprasta“).

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo su „Ji“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius