Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 07

Naujajame „Ji“ numeryje – sveikatos gidas kiekvienai moteriai

Jeigu manote, kad dvidešimties metų dar nėra būtinybės rūpintis sveikata, klystate. Jeigu jums nieko neskauda, puikiai jaučiatės ir atšventusi 45-ąjį gimtadienį, tai dar nereiškia, kad neturėtumėte profilaktiškai tikrintis sveikatos.
„Ji“ žurnalo viršelis, Nr. 14, 2016.
„Ji“ žurnalo viršelis, Nr. 14, 2016. / Redakcijos archyvo nuotr.

Sužinokite, kokius tyrimus ir kada atlikti, į ką atkreipti dėmesį ir kokie organizmo pokyčiai vyksta skirtingais amžiaus tarpsniais. Jeigu rūpinatės savo sveikata, atsiverskite numerio temą „Pasitikrinkime sveikatą“.

Redakcijos archyvo nuotr./„Ji“ žurnalas, Nr. 14, 2016.
Redakcijos archyvo nuotr./„Ji“ žurnalas, Nr. 14, 2016.

Naujajame „Ji“ numeryje svečiuojasi dainų kūrėjas ir atlikėjas Arvydas Vilčinskas, kurio gyvenimas pastaruoju metu stebimas it pro didinamąjį stiklą.

„Kad ir ką sakyčiau, vis tiek daugelis įsitikinę, kad į Lietuvą sugrąžino ne muzika, o meilė. Arba kad į sceną grįžau ne dėl polėkio, o dėl pinigų. Ir nors tu galvą į sieną daužyk. Juolab kad neseniai, vasarį, vedžiau trečią kartą. Tų apkalbų nestinga. Tačiau niekam nieko nesistengiu įrodinėti...“, – atvirauja pašnekovas. Plačiau apie tai skaitykite interviu „Grietinėlės noriu nugriebti ir aš“.

Redakcijos archyvo nuotr./„Ji“ žurnalas, Nr. 14, 2016.
Redakcijos archyvo nuotr./„Ji“ žurnalas, Nr. 14, 2016.

Toms, kurios nori neatsilikti nuo naujausių mados tendencijų, būti stilingos, šįkart siūlome straipsnį „Rankinėje – visas pasaulis“. Rankinė neatsiejama kiekvienos moters palydovė. Didesnėse ir mažytėse jos kišenėlėse sutalpiname visą savo pasaulį. Kaip išsirinkti geriausią ir ją tinkamai prižiūrėti, pataria rankinių dizainerė Irena Serapinienė.

Redakcijos archyvo nuotr./„Ji“ žurnalas, Nr. 14, 2016.
Redakcijos archyvo nuotr./„Ji“ žurnalas, Nr. 14, 2016.

Turbūt sutiksite, kad pavasaris ypatingas tuo, jog labiau nei įprastai trokštame keisti įvaizdį ir išvaizdą, būti gražios. Nežinote, ko griebtis? Grožio terapeutai pataria pradėti nuo odos. Grožio terapeutė Dainora Tumienė atskleidžia odos puoselėjimo paslaptis. Jei aktualu, nepraleiskite straipsnio „Graži oda“.

Mėgstančioms keliauti šįkart siūlome virtualią kelionę po Iraną. Pamatyti jo užkulisius, turistams įprastai nematomą pusę. Nors iraniečiai itin svetingi, o jų namų durys atviros net ir svetimšaliui atvykėliui, namų erdvė visiškai uždara. Einant siauromis miestelių gatvelėmis, matyti tik aukštos, aklinos, mūrinės tvoros ir masyvūs, platūs metaliniai vartai.

Verta pastebėti, kad nors ant daugelio vartų įtaisyti elektroniniai skambučiai, vis dar išlikę įvairiausių formų belstukų. Paprastai būna įtaisyti du belstukai – jie stuksena skirtingo aukščio tonais, vienas skirtas vyrams, kitas – moterims. Išgirdę stuksenimą, šeimininkai supranta, kas atėjo į svečius: vyras ar moteris. O tada, kaip ir priklauso tikram musulmonui, atitinkamos lyties asmuo eina atidaryti durų... Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje „Iraniečių kasdienybė ir pramogos“.

Tėveliams, kuriems kyla klausimų, kaip auklėti pirmagimį ar pagranduką, siūlome nepraleisti rubrikosŠEIMA/mūsų vaikai“. Gimdytojai dažnai stebisi, kodėl, atrodo, panašiai auklėtos atžalos tuose pačiuose namuose auga tokios skirtingos.

Psichologai teigia, kad iš tikrųjų visiems vaikams vienodų sąlygų sukurti yra neįmanoma. Nes antragimis gimsta jau visai kitoje šeimoje nei pirmagimis. Mokslininkų įrodyta, kad maždaug pusę žmogaus charakterio savybių lemia genai, o likusios priklauso nuo gyvenimo sąlygų ir auklėjimo. Artimieji ir visos aplinkybės, lydinčios pirmuosius gyvenimo metus, stipriai formuoja žmogaus asmenybę...

Naujajame „Ji“ numeryje taip pat laukia įvairių testų, meilės istorija, legendos, žvaigždės... Na, ir žinoma, nepamiršome šeimininkių. Tos, kurioms nelabai sekasi gerai šeimininkauti virtuvėje, gali pasisemti kulinarinių gudrybių. Straipsnyje „Su padažu – gardžiau!“ rasite įvairių padažų receptų. Jokia paslaptis, kad net paskubomis pagamintas, ne itin išvaizdus ar ne toks gardus, kaip tikėjotės, patiekalas išsyk bus vertas dėmesio, jei pagardinsite tinkamu padažu. Be to, padažai suteikia maistui įvairių skonio niuansų, todėl net kasdien verdami makaronai ar kepami lietiniai nenusibos.

Taip pat straipsnyje „3 seni geri skanėstai“ rasite tinginio, bulvyčių receptų. Juk sakoma, nauja – tai pamiršta sena. Šis posakis puikiai tinka ir kalbant apie konditeriją. Vis dažniau mėgaujamės įmantriais užsienietiškais desertais: tiramisu, maskarponės sūrio tortu, kanelėmis ar krembriulė. Tačiau verta prisiminti ir paskanauti mamos ar močiutės pamėgtų saldumynų.

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo su „Ji“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius