Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorius Algirdas Grašys nesulaukė 80-mečio

Penktadienį mirė žymus Lietuvos aktorius, teatro scenos veteranas Algirdas Grašys, pranešė Lietuvos teatro sąjunga. Kovo 23 dieną aktorius būtų šventęs 80 metų jubiliejų.
Algirdas Grašys
Algirdas Grašys / Nuotr. iš kino-teatr.ru

Aktorius dirbo Marijampolės, Rusų dramos teatre bei Valstybiniame jaunimo teatre. Sukūrė daugiau kaip 70 vaidmenų, daugiausia charakterinių.

Visiems aktoriaus A.Grašio vaidmenimis būdinga gyvenimo tiesa, didelė meilė žmogui. Publiką jis žavėdavo savo paprastumu, naiviu humoru, liaudiškumu.

Vienas ryškiausių jo vaidmenų – Silvestras režisieriaus Vytauto Čibiro spektaklyje „Skapeno klastos“, kuris buvo parodytas daugiau nei 300 kartų.

A.Grašys buvo vienas pirmųjų aktorių scenoje prabilęs tarmiškai ir tuo džiuginęs prie sovietinės cenzūros įpratusią publiką, rašoma Teatro sąjungos pranešime. Laikui bėgant jo tarmiški vakarai tapo labai populiarūs, o aktorius savo gerbėjams buvo labiau žinomas ne savo tikra pravarde, o kaip ponas Bračas, pasakojamas istorijęs palydėdavęs priežodžiu brač.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius