Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš jos gali tikėtis visko – auksinė paklydusi mergaitė Kate Moss

Stiprioms moterims yra taikomi dvigubi standartai. Jų sėkmės istorijos lyginamos su vyrų, bet asmeninis gyvenimas vis dar griežtai vertinamas pagal namų šeimininkės standartus. Visuomenė neatleidžia paklydimų, bet sveikina vėl atsistojus ant kojų – būtent taip šiandien galime kalbėti apie vieną garsiausių pasaulio modelių Kate Moss.
Foto naujienai: Kate Moss „pardavimas“
Foto naujienai: Kate Moss „pardavimas“ / zmones24.lt
Temos: 1 Moteris

Ir jos vis dar nepamiršta – prieš mėnesį modeliui suėjo 37 metai, tačiau mados pasaulis be jos vis dar neįsivaizduojamas.

Jauna ir pasimetusi

Su modelių pasauliu susipažinusi keturiolikos, o šešiolikos jau besifotografuojanti reklamoms, Kate Moss spaudoje buvo linksniuojama dėl pernelyg liekno kūno, beprotiškų vakarėlių ir romanų su garsiausiais kino aktoriais bei roko muzikantais. Kate buvo viena iš tų, kurie modelius iš drabužių pakabų pavertė pasaulinio lygio žvaigždėmis. Visgi gyvenimas po padidinamuoju stiklu Kate nebuvo lengvas – jai teko pripažinti, kad jos karjeros kilimo metais nuotraukoms ji visuomet pozuodavo girta.

Skandalai, skandalai, skandalai

Alkoholis buvo viena iš Kate Moss ir aktoriaus Johny Deppo skyrybų priežasčių, tačiau tai nebuvo paskutinis svaiginimosi lašas. Draugystė su muzikantu Pete Doherty vos nesužlugtė modelio karjeros – Kate Moss narkotikų skandalas kainavo ne vieną kontraktą. Modelis prarado gerą vardą ne tik kaip profesionalė, bet ir kaip mama – jos dukrai tuo metu buvo vos treji. Visgi moteris nepalūžo. Ji viešai atsiprašė už savo elgesį, asmeninį gyvenimą atitvėrė tylos siena ir įniko į labai aktyvų darbą mados industrijoje.

Auksinė tobulo grožio mūza

Nepaisant skandalo, Kate Moss tais pačiais metais buvo apdovanota Amerikos mados dizainerių tarybos Mados ikonos apdovanojimu – Kate stilius buvo nuolat sekamas jos gerbėjų, o Kate jiems atsidėkojo ir sukurdama drabužių liniją „Topshop“ mados ženklui. Kontraktų su garsiausiais mados namais tik daugėjo, o daugelis laikė Kate Moss tobulo grožio įsikūnijimu. 2007 metais Kate pozavo neįprastam meno kūriniui – ji įkūnijo virš galvos kojas susikėlusią gryno aukso šiuolaikinę Afroditę. Sakoma, jog 50 kilogramų sverianti statula yra didžiausia gryno aukso statula nuo Egipto civilizacijos laikų.

Vis dar geidžiamiausia

Pasklidus kalboms apie planuojamas Kate Moss vestuves, pačios Kate kuriamą vestuvinę suknelę, atrodo, ir jos pačios elgesys turėtų tapti ramesnis. Tačiau Kate reklaminių kampanijų nemažėja, nors ji žymiai vyresnė nei likusi dalis manekenių. Ir ji vis dar moka valiūkiškai nustebinti – sulaukusi kritikos dėl kompiuterinėmis programomis pagražintų nuotraukų, Kate mados žurnalui „self service“ pozuoja visiškai natūrali, susivėlusi ir nuoširdžiai šypsodamasi. Apie tokias tikras, šilto ir šalto patyrusias moteris pasakoja ir tarptautinis kino moterų festivalis „Šeršėliafam“.

Tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“ – kovo 3–13 d. kino teatruose „Pasaka“ ir „Skalvija“ Vilniuje.  Daugiau informacijos rasite adresu: www.serseliafam.com
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius