Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros ministerijos garbingiausias apdovanojimas ir vardinė stipendija – balerinai Eglei Špokaitei

„Vienas muzikantas yra pasakęs, kad kalbėti apie muziką tas pats, kas šokti apie architektūrą. Apie šokį tikrai negaliu kalbėti, galiu tik juo gėrėtis. Jūs man esate baleto meno simbolis“, – tokiais žodžiais Kultūros ministras kreipėsi į primadoną, baleto artistę Eglę Špokaitę, įteikdamas garbingiausią ministerijos garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“ bei suteikdamas vardinę valstybės stipendiją.
Eglė Špokaitė
Eglė Špokaitė / Kultūros ministerijos nuotr.

Eglei Špokaitei garbės ženklas skirtas už kultūrų dialogo stiprinimą, visuomenės brandos ir humanistinių vertybių ugdymą.

Kultūros ministras Eglei Špokaitei suteikė vardinę stipendiją. Ji skirta metams, kas mėnesį išmokant 10 bazinių socialinių išmokų dydžio per mėnesį vardinę valstybės stipendiją (1300 Lt).

Garbės ženklo autoriai – juvelyras Titas Simanonis, žymaus Lietuvos juvelyro Kazimiero Simanonio sūnus. Unikalia technologija pagamintos juvelyrinės segės centre – sidabro apskritime reljefinis aukso žirgas pegasas. Apskritimas apjuostas sidabro žiedu, kuriam išgraviruotas užrašas „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Iš sidabro žiedo išauga stilizuoti aukso laurai, kurie sudėti keturiomis grupėmis sudaro kvadrato formos kryžių, gulantį ant įlenktomis kraštinėmis žalio emalio kvadrato, įrėminto sidabro juosta.

Eglę Špokaitę sveikino ir nuo prezidentės gėlių puokštę įteikė prezidentės patarėja Rūta Kačkutė, sveikinimo žodį tarė bei gėles nuo ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus įteikė patarėja Giedrė Bagdonienė. Baleto artistę taip pat pasveikino Operos ir baleto teatro vadovas Gintautas Kėvišas.

Juvelyrinės segės už Lietuvos kultūrai įžiebtas idėjas ir iniciatyvas jau įteiktos Broniui Savukynui, Arūnui Žebriūnui, Virgilijui Noreikai bei Juozui Budraičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius