Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentė: Gabrielės Petkevičaitės-Bitės idėjos telkia visuomenę geresnės Lietuvos kūrimui

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje ir atidarė rašytojos 150–osioms gimimo metinėms skirtą konferenciją.
Gabrielė Petkevičaitė-Bitė
Gabrielė Petkevičaitė-Bitė / Lietuvos pašto nuotr.

 „Gabrielė Petkevičaitė- Bitė yra išskirtinė Lietuvos ir Europos asmenybė. Savo aktyvia visuomenine veikla ir idėjomis ji šimtu metų pralenkė laiką, kuriame gyveno. Jos platus švietėjiškas požiūris, siekis įtvirtinti moterų lygiateisiškumą, sutelkti visuomenę Lietuvos kūrimui aktualus ir šiandien",- pabrėžė Prezidentė.

Gabrielė Petkevičaitė-Bitė ne tik rūpinosi lietuviškos kultūros ir spaudos išlikimu, kovojo už moterų teises, tačiau mokė, šelpė, globojo ir gydė neturtingus vaikus, kultūros darbuotojus, taip pat ir kalinius – buvo Panevėžio kalinių globos draugijos pirmininkė.

Prezidentės teigimu, prieš šimtmetį G. Petkevičaitės-Bitės pradėtos idėjos ir darbai, telkiantys visuomenę Lietuvos kūrimui ir mažinantys socialinę atskirtį tarp šalies žmonių, aktualūs ir šiandienos Lietuvoje ir turi būti tęsiami.

Šalies vadovė kvietė suteikti naują impulsą gilesniam Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gyvenimo ir kūrybos pažinimui ir pasisemti iš šios iškilios asmenybės optimizmo, ryžto ir atsidavimo savo šaliai ir jos žmonėms.

Panevėžio regiono kultūros židiniu tapusi Gabrielės Petkevičaitės-Bitės vardo viešoji biblioteka, pasak Prezidentės, ne tik įprasmina rašytojos atminimą, bet ir yra paveldo pritaikymo šiuolaikinėms reikmės pavyzdys visai Lietuvai.
 
Popietę prezidentė apsilankys Panevėžio moterų pataisos namuose.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius