Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija atsisveikino su mirusia aktore Liudmila Gurčenko (papildyta 20.20 val., naujos nuotraukos)

Daugiau nei tūkstantis žmonių atėjo paskutinį kartą atsisveikinti su mirusia iškilia Rusijos kino ir teatro aktore Liudmila Gurčenko, kuri buvo pašarvota Centriniuose literatų namuose Maskvoje, praneša naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.
Liudmilos Gurčenko laidotuvės Maskvoje
Liudmilos Gurčenko laidotuvės Maskvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarp atėjusių pareikšti pagarbą velionei buvo rašytojas satyrikas Michailas Žvaneckis, aktoriai Sergejus Jurskis, Nikolajus Fomenka, Maskvos dūmos deputatas Jevgenijus Gerasimovas, sostinės vicemerė Liudmela Švecova, dainininkai Filipas Kirkorovas ir Kristina Orbakaitė, televizijos laidų vedėjas Maksimas Galkinas, režisierius Aleksandras Adabašjanas, aktorius Aleksejus Paninas ir kiti žinomi asmenys.

Su motina taip pat atėjo atsisveikinti šios iškilios aktorės dukra Marija Koroliova. Ji atnešė gėlių puokštę, kurią padėjo prie karsto, ir išėjo iš salės.

M.Žvaneckis sakė žurnalistams, kad L.Gurčenko „buvo didi asmenybė – ji nuostabiai vaidino, nuostabiai atrodė; jos indėlis mūsų kultūrai – milžiniškas“.

Šios aktorės mirtis žymi „aukso amžiaus pabaigą“, pareiškė satyrikas.
„Tai jos paskutinis anšlagas“, – pridūrė jis.

S.Jurskis pažymėjo, jog jo nestebina „neįtikėtina minia, atėjusi atsisveikinti su L.Gurčenko“.
„Ji to nusipelnė. Ji visada kalbėdavo, jog dirba dėl žmonių“, – sakė jis.

Su velione atsisveikinti taip pat atėjo režisieriai Piotras Todorovskis ir Sergejus Solovjovas, televizijos laidų vedėjas Andrejus Malachovas, dainininkas Dima Bilanas, kompozitorė Aleksandra Pachmutova.

Tačiau gedinčių žmonių srautas nemažėja, o scena prie karsto užklota gėlių puokštėmis ir vainikais.

Atsisveikinti su aktore atėjo ir kino režisieriai Eldaras Riazanovas bei Nikita Michalkovas, išgarsinę L.Gurčenko savo filmuose „Karnavalo naktis“ (Karnavalnaja nočj) ir „Penki vakarai“ (Piatj večerov).
Atsisveikinimo ceremonijos organizatoriai sakė, kad oficialios kalbos nebus sakomos.

Papildyta 20.20 val.  Karstas su legendinės Sovietų Sąjungos ir Rusijos aktorės Liudmilos Gurčenko palaikais šeštadienį buvo nuleistas į kapą sostinėje esančiose Novodevičjės kapinėse, aidint karinio saliuto salvėms ir skambant Rusijos valstybiniam himnui.

Kaip pranešė vienas naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas, šimtai velionės aktorės gerbėjų, susirinkę prie kapinių vartų, ją vežantį katafalką sutiko plojimais.

Skambant gedulingam maršui, kurį atliko Rusijos VRM Vidaus kariuomenės garbės kuopos orkestras, laidotuvių procesija, kurioje ėjo L.Gurčenko artimieji ir draugai, lėtai pajudėjo prie kapo. Pražygiavus orkestrui, į kapines buvo įleidžiami visi norintys atsisveikinti su didžia aktore.

Į paskutinę kelionę jos palydėti susirinko daugybė žmonių. Nuleidus karstą į kapą, jos gerbėjai galėjo mesti į kapo duobę žiupsnį žemės ir padėti gėlių.

L.Gurčenko buvo palaidota šalia kitų garsių artistų – Michailo Uljanovo, Olego Jankovskio,  Viačeslavo Tichonovo, balerinos Natalijos Besmertnovos ir kitų meno veikėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius