Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulietis Klemensas Taurinskas bulvare praeivius fotografuoja jau 34 metus

Šiaulietis gatvės fotografas Klemensas Taurinskas jau trečią dieną negali nustoti šypsotis po jam fotografų bendruomenės iškrėstos staigmenos. Per dieną pas jį neįprastai plūdo klientai, o vakare 79-erių fotografas netikėtai pateko į savo parodą.
Šiaulietis gatvės fotografas Klemensas Taurinskas
Šiaulietis gatvės fotografas Klemensas Taurinskas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Kas? Kokia proga? Šiaulietis fotografas Rolandas Parafinavičius subūrė kelias dešimtis objektyvo brolių, kad šie padarytų K.Taurinskui staigmeną. Slapta kvietė visus eiti pas gatvės fotografą nusifotografuoti, o vakare „Centro studijoje“ atidarė jo parodą. Tai labai pradžiugino fotografą K.Taurinską, kuris jau tapo vienu iš pėsčiųjų bulvaro simbolių.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Šiaulietis gatvės fotografas Klemensas Taurinskas
Alvydo Januševičiaus nuotr./Šiaulietis gatvės fotografas Klemensas Taurinskas

Galima sakyti, kad tai gimtadienio dovana, nes K.Taurinskas savo 79-ąjį gimtadienį minėjo rugsėjo 1-ąją. Metai liko ir iki dar vienos sukakties – gatvės fotografas jau 34-erius metus dirba bulvare. Dažniausiai prie skulptūros „Trys nykštukai“.

K.Taurinskas bulvare darbuojasi ne kiek dėl vieno kito lito, bet daugiau dėl bendravimo.

K.Taurinskas bulvare darbuojasi ne tiek dėl vieno kito lito, bet daugiau dėl bendravimo – vis šioks toks užsiėmimas.

„Okupacijos laikais prie manęs nutįsdavo eilės. Didžiausia tuštuma pasidarė, kai atsirado skaitmeniniai fotoaparatai – niekam fotografų nebereikia. Dabar per dieną ateina vienas arba du norintys nusifotografuoti. Labai nustebau, kai vieną dieną atėjo beveik 30“, – pasakojo fotografas.

Nors vyras su kompiuteriu nelabai draugauja, tačiau su fotografija žengia koja kojon. Turi skaitmeninį fotoaparatą, kurio jam visiškai pakanka. Taip pat po suoliuku pasideda lagaminėlį su nešiojama „studija“.

Tai prie nedidelio akumuliatoriaus prijungtas rožinis spausdintuvas. Norite nusifotografuoti? Stokite ten, kur fonas patinka. K.Taurinskas pagal seną įpratimą taupo kadrus. Jei pirmasis nepavyko, antrasis jau turi būti geras.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Šiaulietis gatvės fotografas Klemensas Taurinskas
Alvydo Januševičiaus nuotr./Šiaulietis gatvės fotografas Klemensas Taurinskas

Tuomet atidaro lagaminėlį, Į spausdintuvą įstato atminties kortelę ir spausdina. Pirmiausia aparatas užkloja geltoną spalvą. Antras sluoksnis – raudona spalva. Trečias – mėlyna. Ketvirtasis prideda šiek tiek korekcijos. „Galite matuoti laiką. Nuotrauka – per minutę. Ne ilgiau“, – šypsosi fotografas ir džiaugiasi, kad spausdintuvas jau porą metų negenda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius