Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Galapaguose/Roko naktyse 2011“ – dar aštuonių roko grupių divizija

Rugpjūčio pradžioje vyksiantis festivalis „Galapagai / Roko naktys 2011“ Zaraso saloje priims ne tik pasaulinio lygio roko žvaigždes, bet ir kitų užsienio bei Lietuvos grupių desantą. Festivalio dalyvių sąrašas pasipildė septyniomis Baltijos šalių roko grupėmis – „Bix“, „Happyendless“ ir kitomis, taip pat internacionaline roko komanda „Lacson“.
 „Happyendless“
„Happyendless“ / „Greyorb“ nuotr.

„Sparčiai pildome festivalio grupių sąrašą. Be pagrindinių žvaigždžių „Guano Apes“ (Vokietija), „Pain“ (Švedija), Blaze Bayley (Didžioji Britanija), festivalį papuošė dar aštuoni žinomi vardai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, bei perspektyvi Didžiosios Britanijos bei Šveicarijos jungtinė atlikėjų komanda. Žinoma, dalyvių sąrašas toli gražu negalutinis – iš viso Zaraso saloje pasirodys per 30 grupių“, – sakė festivalio „Galapagai / Roko naktys 2011“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Tradiciškai Zaraso salą aplankys nenuilstanti Sauliaus Urbonavičiaus-Samo vedina „Bix“ kompanija.
 
„Tai – grupė, kuri dalyvavo visuose ligšioliniuose mūsų festivaliuose. Kai jie koncertuoja, šėlsmas prie scenos būna ypatingas – „Bix“ sutraukia itin įvairaus amžiaus publiką ir suteikia festivaliui puikaus, jau klasika tapusio prieskonio. Neabejoju, kad šiemet ironiškieji „Bixai“ pateiks naują roko klasiką tapusių kūrinių interpretaciją“, – teigė A. Barniškis-Blėka.

Vibruojančių electro garsų, pagardintų roko gitaroms, pažers „Happyendless” vyrukai. Viena profesionaliausių šalies grupių yra pripažinta ir tarptautiniu mastu. „Happyendless“ buvo pirmoji lietuviška grupė, MTV atrinkta kaip viena iš keturių „karščiausių“ grupių greitai besivystančiose Europos rinkose. Pirmasis grupės hitas „Power forever“ laimėjo beveik visus įmanomus lietuviškus apdovanojimus. „Happyendless" nariai aktyviai dalyvauja daugybėje muzikos projektų – nuo himno krepšinio klubui iki 3D koncertų, kurie neseniai praūžė didžiuosiuose šalies miestuose.

Didžiojoje „Galapagų / Roko naktų 2011“ scenoje taip pat pasirodys rokeriai „Lacson“ – grupė, kurioje groja jungtinė Didžiosios Britanijos ir Šveicarijos muzikantų komanda. 2007-aisiais susikūręs kolektyvas aktyviai koncertuoja ne tik Europos šalyse, bet ir JAV.

Melodingam „Lacson“ skambesiui didelę įtaką turėjo Markus Gumball, garsiųjų „Guano Apes“ prodiuseris, taip pat dirbęs su tokiomis grupėmis kaip „Incognito“ ir „In Flames“. Su šiuo prodiuseriu grupė praėjusiais metais išleido naują albumą ir surengė europines gastroles.

Kiek griežtesnės muzikos gerbėjai festivalyje sulauks lietuviškos heavy metal scenos darbininkų „Thundertale” pasirodymo. Viena produktyviausių sunkiosios muzikos grupių per penkerius metus išleido tris studijinius albumus ir du DVD. Naujausias jų prekyboje pasirodė tik šiemet. Vedini grupės kūrybiniu lozungu „Už tėvynę!“, „Thundertale” savo muzikoje reprezentuoja senovės Lietuvos karių dvasią, herojiškumo, stiprybės ir garbės idėjas.

Patriotiškai nusiteikusiems metalistams kompaniją palaikys linksmieji alternatyvos atstovai „Freaks on Floor“, išradingai maišantys funk, punk, jazz, hip hop ir rock muzikos stilius. Viena perspektyviausių šalies grupių, 2008 m. „Pravdos“ apdovanojimuose pelniusi geriausio metų naujoko vardą, jau yra uosčiusi parako ne tik lietuviškose scenose.

Lietuvos grupių desantą pratęs heavy metal atstovai „Soul stealer” su balsinguoju Jeronimu Milium priešakyje. 2003 m. susikūrusi grupė turi solidų muzikinį bagažą – yra išleidusi du albumus ir apšildžiusi tokias metalo legendas kaip „Accept“ ir „Aria“, laimėjo nacionalinį „Wacken Metal Battle“ finalą ir grojo festivalyje „Wacken Open Air 2010“.

Festivalyje taip pat gros vieni Estijos roko scenos lyderių „Bedwetters“. Tai vienintelė Estijos grupė, laimėjusi „MTV Europe“ Naujo garso apdovanojimus, vykusius 2007-aisiais Miunchene. „Bedwetters“ gali pasigirti aplenkę tokias grupes kaip „Klaxons“ ir „Sunrise Avenue“. Estų pop roko atstovai yra groję vienoje scenoje su „Good Charlotte“, Avril Lavigne, Moby, Pete Doherty ir daugeliu kitų.

Latvijos sunkiosios muzikos scenai festivalyje atstovaus metalcore kariūnai „Trendkill Method“, kurie yra dalijęsi sceną su tokiomis žvaigždėmis kaip „Overkill“, „Annihilator“ ir „Cannibal Corpse“, koncertavę įvairiose Europos šalyse. Grupės lyderis Denis groja dar keliose sunkiosios muzikos grupėse, bendradarbiauja su prodiuseriais, dirbančiais su „Slipknot“, „Scorpions“, „Zemfira“, ir kitais.

Tarptautinis roko festivalis „Galapagai/ Roko naktys 2011“ vyks rugpjūčio 5-6 dienomis Zarasų mieste esančioje Zaraso saloje. Antrąją renginio dieną koncertuos garsiausia festivalio istorijoje grupė, rokerių ketveriukė „Guano Apes“ (Vokietija). Festivalyje taip pat pasirodys viena žymiausių Skandinavijos melodingojo metalo grupių „Pain“ (Švedija), buvęs „Iron Maiden“ vokalistas Blaze Bayley. Be šių pirmo ryškumo vardų, festivalyje pasirodys per 30 atlikėjų iš užsienio šalių ir Lietuvos.

„Galapagai / Roko naktys 2011“ šiais metais ketina gerokai išplėsti pramogų, meno ir edukacinių platformų erdves, į Zaraso salą sukviesdamas tikros muzikos ir meno mylėtojus iš Lietuvos bei kaimyninių šalių. Bilietais į festivalį prekiauja „Tiketa“, nuo gegužės 4 dienos bilietai brangs.

VIDEO: Freaks On Floor - Symphony about the Goodman (Official Music Video)
VIDEO: Bix - Pressure

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius