Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros ministerijos apdovanojimai įteikti Birutei Kulnytei ir Jonui Vaitkui

Antradienį Kultūros ministerijoje įteikti Kultūros ministerijos Garbės ženklai „Nešk savo šviesą ir tikėk“ režisieriui, Lietuvos rusų dramos teatro vadovui Jonui Vaitkui ir muziejininkei, kultūros istorikei, Lietuvos nacionalinio muziejaus direktorei Birutei Kulnytei.
Jonas Vaitkus
Jonas Vaitkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kultūros ministerijos apdovanojimą už demokratinės ir atviros Lietuvos visuomenės, už pilietinio solidarumo, asmens ir visuomenės santykių darnos stiprinimą B. Kulnytei  įteikęs kultūros ministras Šarūnas Birutis priminė, jog B.Kulnytė yra toji asmenybė, kurios iniciatyva 1992–1995 metais buvo formuojamas Lietuvos nacionalinis muziejus.

„Jos didžiulis nuopelnas formuojant, sakyčiau, svarbiausią Lietuvos valstybės muziejų, ir ne tik formuojant, bet ir renkant, saugant eksponatus, formuojant visą muziejaus filosofiją, kuri atspindi mūsų valstybingumą“, - kalbėjo kultūros ministras.

Redo Vilimo/BFL nuotr./Birutė Kulnytė
Redo Vilimo/BFL nuotr./Birutė Kulnytė

„Muziejuje dirbu daug metų ir jame visą laiką susiduriu su išėjusių kartų palikta materialine kultūra. Nors į apdovanojimus žiūriu skeptiškai, nes viskas gyvenime praeina, bet geras žodis ir pozityvus veiksmas visada yra malonu kiekvienam žmogui“, - sakė muziejininkė B. Kulnytė.

Gyrė J.Vaitkaus braižą

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas režisierius, teatro pedagogas J.Vaitkus Kultūros ministerijos garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“ apdovanotas už demokratinės ir atviros Lietuvos visuomenės, už pilietinio solidarumo, asmens ir visuomenės santykių darnos stiprinimą.

„Jonas Vaitkus – tai ne tik šiandieninis Lietuvos rusų dramos teatras, bet ir Šiaulių dramos teatras, Kauno dramos teatras, Lietuvos kino studija, Lietuvos muzikos ir teatro akademija - visur jo braižas, jo talentas, jo ryškus pėsakas yra pastebimas, matomas. Jis turi daug mokinių, kurie puikiai atsimena mokytojo pamokas, kai kam tai buvo pirmieji žingsniai teatre, kai kam meistriškumo pamokos”, - sakė Š. Birutis.

Kultūros ministras įteikė J. Vaitkui ir premjero Algirdo Butkevičiaus sveikinimą garbingo 70 metų jubiliejaus proga.

Dėkodamas už Kultūros ministerijos apdovanojimą, J. Vaitkus linkėjo kultūros žmonėms neprarasti tikėjimo, jog viskas yra prasminga, išsaugoti blaivų požiūrį, nepasiduoti destruktyviems poveikiams, sugebėti oriai išlaikyti save ir žmones šalia savęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius