Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Moulin Rouge“ ir po 125 metų gyvuoja ir šoka

Kabaretas „Moulin Rouge“, tokia pat neatsiejama Paryžiaus dalis kaip Eiffelio bokštas ar Švenčiausiosios Jėzaus širdies bazilika, pirmadienį švenčia 125-ąsias metines ir, atsižvelgus į jo amžių, yra labai geros formos.
„Moulin Rouge“ kabaretas Paryžiuje
„Moulin Rouge“ kabaretas Paryžiuje / „Scanpix“ nuotr.

Tapytojo Henri de Toulouse-Lautreco ir, ne taip seniai, Nicole Kidman Bazo Luhrmanno filme „Mulen Ružas“ įamžintas kabaretas su legendiniu raudono neono vėjo malūnu Paryžiaus raudonųjų žibintų kvartalo Pigalio širdyje vis dar vilioja klientus.

Nepaisant ekonominės krizės, bilietai į „Moulin Rouge“ šou išparduodami beveik kiekvieną vakarą, septynias dienas per savaitę, 365 vakarus per metus. Maždaug pusė klientų yra turistai, o kita pusė – vietos gyventojai.

„Moulin Rouge“ statistika yra įspūdinga tokiai garbiai senai institucijai: lankomumas 97 proc., 600 tūkst. svečių per metus, 450 darbuotojų, metinė apyvarta – 65 mln. eurų.

Nepaisant ekonominės krizės, bilietai į „Moulin Rouge“ šou išparduodami beveik kiekvieną vakarą, septynias dienas per savaitę, 365 vakarus per metus.

Istorijos ir nuosaikaus 60-ies kankano šokėjų pikantiškumo viliojami turistai plūsta miniomis, o daugiausiai tarp jų būna kinų, rusų ir amerikiečių.

Jie ateina pasimėgauti šampanu (240 tūkst. butelių per metus, didžiausias vartotojas neskaitant didmenininkų) ir istorija, žinodami, kad čia pasirodydavo Edith Piaf, Liza Minnelli ir Frankas Sinatra.

Menkai apsirengusių kankano šokėjų iš praeities, tokių kaip La Goulue ir Nini Pattes, dvasia vis dar juntama „Moulin Rouge“ scenoje, kur dabar pasirodo jų 21-ojo amžiaus įpėdinės iš 14 šalių.

Kita svarbi statistika: šokėjos turi būti mažiausiai 1,75 m ūgio ir studijavusios klasikinį šokį.

Jų partneriai scenoje turi būti mažiausiai 1,85 m ūgio, kaip ir žonglieriai bei akrobatai, kurie užbaigia šou.

Kabareto kostiumų kambaryje žėri 800 porų batų ir tūkstantis plunksnomis išpuoštų kostiumų.

„Moulin Rouge“ statistika yra įspūdinga tokiai garbiai senai institucijai: lankomumas 97 proc., 600 tūkst. svečių per metus, 450 darbuotojų, metinė apyvarta – 65 mln. eurų.

Kelis kartus per metus šimtai jaunų moterų, norinčių šokti kankaną istorijai įkandin, susirenka į atrankas, bet tik nedaugelis jų yra atrenkamos akylai prižiūrint baleto mokytojai Janet Pharaoh.

Vis dar švenčia paryžietišką gyvenimą

Nuo tos akimirkos, kai 1889 metais atvėrė savo duris, „Moulin Rouge“ buvo nepaprastai populiarus, tūkstančiai paryžiečių plūsdavo pasižiūrėti šokio, kuris vėliau tapo žinomas kaip „prancūziškas kankanas“.

Per metus jis sulaukė ir savo pirmojo karališkojo patrono – legendinio ūžautojo, Velso princo Edwardo VII, kuris, kaip teigiama, žavėjosi garsiąja La Goulue.

„Oi, Velsai, apsiliejai šampanu“,   – įpusėjus vienam šou ji sušuko karališkajam svečiui – bent jau taip teigia legenda.

Šiame kabarete taip pat vyko rizikingas maskaradas „Bal des Quat'z'arts“, kurio viršūnė buvo Kleopatros procesija, kai keturi vyrai nešė nuogą moterį, o aplink, kaip rašoma šou tinklalapyje, „gėlių pataluose suglebusios gulėjo nuogos merginos“.

2010 metais 30 šokėjų bendrai atliko 720 aukštų kojos pakėlimų per 30 sekundžių, be to, „Moulin Rouge“ trupei priklauso didžiausio nuoseklių šuoliukų išskečiant kojas per 30 sekundžių skaičiaus rekordas – 62, atlikti 30-ies šokėjų.

Garsių klientų netrūksta: Salvadoras Dali, Ringo Starras, George'as Michaelas ir Eltonas Johnas yra tarp legendų, negalėjusių atsispirti „Moulin Rouge“ kerams.

Net pats karalius Elvis Presley nuolat apsilankydavo čia, kai būdavo Paryžiuje.

Kabaretas pelnė vietą populiariojoje kultūroje – ir ne tik su minėtu B.Luhrmanno 2001 metų filmu – dar 1952-aisiais tai jam padėjo padaryti Johno Hustono versija su Zsa Zsa Gabor.

„Moulin Rouge“ šokėjoms priklauso ir du įspūdingi pasaulio rekordai, užfiksuoti Guinnesso knygoje.

2010 metais 30 šokėjų bendrai atliko 720 aukštų kojos pakėlimų per 30 sekundžių, be to, „Moulin Rouge“ trupei priklauso didžiausio nuoseklių šuoliukų išskečiant kojas per 30 sekundžių skaičiaus rekordas – 62, atlikti 30-ies šokėjų.

„Moulin Rouge“ jėgų semiasi iš savo istorijos, iš bohemiško Puikiosios epochos gyvenimo būdo, iš prancūziško kankano, kuris nuo pat pradžių jį išgarsino, iš artistų, kurie ... čia atėjo“, – sakė dabartinis savininkas Jeanas-Jacques'as Clerico.

„2014 metais „Moulin“ vis dar švenčia paryžietišką gyvenimą ir rašo naują savo istorijos skyrių“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius