Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 12

10 geriausių Amy Adams filmų

Prieš 10 metų Amy Adams dar tik pradėjo skintis kelią į Holivudo aktorių elitą. Jos vardas nefigūravo apdovanojimų prognozėse, o didžioji dalis lig tol suvaidintų rolių buvo nedideliuose nepriklausomuose filmuose. Tačiau per šį dešimtmetį ji spėjo ne tik tapti viena geriausiai apmokamų aktorių kine, bet ir susirinkti penkias „Oskarų“ nominacijas.
Amy Adams
Amy Adams / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Beveik niekas neabejoja, kad šių metų „Oskarų“ ceremonijoje A.Adams ir vėl bus tarp nominantų. Klausimas, tik ar tai bus už vaidmenį lapkričio 11 d. pasirodžiusiame trileryje „Atvykimas“, kuriame ji vaidina su ateiviais susikalbėti bandančią lingvistę, ar už gruodį Lietuvoje pristatomus „Naktinius gyvūnus“, kur ji persikūnija į ekstravagantiškos meno kolekcininkės rolę.

Šiaip ar taip, 2016-ųjų metų pabaiga priklauso A.Adams. Šia proga kviečiame susipažinti su portalo „Clean Sheet“ parengtu geriausiai kritikų įvertintų jos filmų dešimtuku. Filmai pateikiami chronologine seka.

„Pagauk, jei gali“ / Catch Me if You Can (2002)

Tai mažiausias iš A.Adams vaidmenų šiame sąraše. Steveno Spielbergo filme ji vaidina Leonardo DiCaprio veikėjui į akį kritusią seselę. Kabėmis pasipuošusi mergina yra tik vienas iš dešimčių L.DiCaprio apmulkinamų personažų, bet sąraše šis filmas vietos nusipelno vien todėl, jog tai pirmasis jos darbas su didžiu režisieriumi.

VIDEO: Catch Me If You Can - Trailer

„Junebug“ (2005)

Po vaidmens „Junebug“ kino pasaulis nebegalėjo ignoruoti A.Adams talento. Apie savo vyro šeimą pirmąkart sutikusią moterį pasakojantis filmas turi daugybę juokingų akimirkų. Tačiau neabejotinai stipriausios iš jų yra sukurtos A.Adams.

Nėščia Ashley neatsižavi atvykėle ir taip ją idealizuoja, jog neįmanoma nesidžiaugti šia naivia, geranoriška veikėja. Nors pats filmas apdovanojimų ratuose nesisuko, aktorė buvo nominuota kiekvienam dideliam prizui, įskaitant „Oskarą“.

VIDEO: Junebug Movie Trailer

„Užkerėtoji“ / Enchanted (2007)

„Disney“ miuziklas pasakoja apie princesę, kurią pikta ragana atsiunčia į šių laikų Niujorką. Vėliau ši modernaus pasaulio nesuprantanti mergina, žinoma, sutinka žavų advokatą, ir prasideda kažkas panašaus į pasaką, interpretuotą šiems laikams.

Ši komedija puiki pasirodė tiek kritikams, tiek žiūrovams, o A.Adams po jos tapo tikra žvaigžde. Beje, kitąmet planuojama filmuoti antrąją dalį.

VIDEO: Enchanted Trailer

„Abejonė“ / Doubt (2008)

Johno Patricko Shanley savo paties pjesės adaptacijoje A.Adams pasirodė kartu su Meryl Streep, Philipu Seymouru Hoffmanu ir Viola Davis. Tai drama apie katalikiškos mokyklos direktorę, kuri įtaria vieną mokytojų turint nepadorių santykių su mokiniu. Sesuo James (A.Adams) nesutinka su direktore, bet ir pati yra pilna abejonių.

Vos metai po „Užkerėtosios“ pasirodęs filmas įrodė, jog aktorė sugeba vaidinti ne vien šviesius personažus.

VIDEO: Doubt (2008) Official Trailer Meryl Streep, Amy Adams, Philip Seymour Hoffman

„Julie ir Julia“ / Julie & Julia (2009)

2009-ųjų komiška drama seka dviejų moterų istorijas: pirmojoje Julia Child (M.Streep) pradeda savo karjerą kaip profesionali šefė, antrojoje Julie Powell (A.Adams) nusprendžia rašyti tinklaraštį apie tai, kaip seka J.Child receptus.

Nors „Oskarui“ nominuota šįsyk buvo tik M.Streep, A.Adams įneša į gražią istoriją savo įprastą energiją bei subtilumą.

VIDEO: Julie & Julia - trailer

„Kovotojas“ / The Fighter (2010)

Tai vienas geriausiai įvertintų vaidmenų visoje A.Adams karjeroje. Biografiniame filme apie boksininką Micky Wardą (Markas Wahlbergas) ir jo brolį Dicky Eklundą (Christianas Bale'as) ji vaidina pirmojo merginą.

Šioje juostoje ji nepaprastai drąsi ir kategoriška, tad ne vienas kritikas pabrėžė, jog sprendimas suvaidinti Charlene įrodo A.Adams plastiškumą. Visa tai uždirbo aktorei trečią „Oskaro“ nominaciją.

VIDEO: The Fighter Movie Trailer (HD)

„Mapetai“ / The Muppets (2012)

Klasika tapusių lėlių miuzikle A.Adams vaidina Mary, vieną dviejų pagrindinių veikėjų. Gudrus humoras bei originali muzika šią juostą padarė kiek netikėtu finansiniu hitu, o žiūrovai džiaugėsi vėl sutikę „Užkerėtosios“ laikų A.Adams.

VIDEO: Official Trailer | The Muppets (2011) | The Muppets

„Mokytojas“ / The Master (2012)

Paulo Thomo Andersono drama seka veterano (Joaquin Phoenix) santykius su filosofu bei rašytoju Lancasteriu Doddu (P.S.Hoffmanas). Daug paralelių su scientologija turinčioje istorijoje A.Adams atlieka L.Doddo žmonos, besąlygiškai tikinčios vyro idėjomis ir tyliai kenčiančios jo kuriamą pragarą, vaidmenį. Tai jau ketvirtoji jos „Oskaro“ nominacija.

VIDEO: THE MASTER Trailer | New Release 2013 | Festival 2012

„Ji“ / Her (2013)

Nors 2013 filmas sulaukė didžiulės sėkmės, pačios A.Adams vaidmuo liko „Amerikietiškos aferos“ šešėlyje. Nors Amy (A.Adams) ekrane pasirodo trumpai, aktorė sugeba tobulai įamžinti tylią, pamirštą ir savo draugo nepastebimą merginą. Amy filme galėtų likti visiškai neryški, jei ne subtilus, ramus jos bendravardės pasirodymas.

VIDEO: Ji

„Amerikietiška afera“ / American Hustle (2013)

Darbas su režisieriumi David O. Russellu pirmąjį kartą A.Adams uždirbo „Oskaro“ nominaciją antraplanio vaidmens kategorijoje. Antrą sykį jiems susitikus aktorė gavo savo pirmą „Oskaro“ nominaciją geriausios pagrindinės aktorės kategorijoje. Apie politikų pasamdytus aferistus pasakojanti juosta yra vienas smagiausių sąrašo filmų ir vienas įspūdingiausių šios nuostabios aktorės pasirodymų.

VIDEO: American Hustle Official TRAILER 1 (2013) - Bradley Cooper, Jennifer Lawrence Movie HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius