Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 17

13 žvaigždžių, kuriems praverstų dramos „Karaliaus kalba“ gydytojo patarimai

Filmo „Karaliaus kalba“, šiuo metu skinančio visus svarbiausius kino apdovanojimus ir pretenduojančio net į 12 Oskarų, išgarsintas mikčiojantis Anglijos karalius Jurgis VI buvo toli gražu ne vienintelis žinomas žmogus istorijoje, turėjęs šį kalbos sutrikimą. Dėl šio trūkumo taip pat kentėjo nemažai praeities ir dabarties įžymybių, teigiančių, jog tai – ne pasaulio pabaiga. Marilyn Monroe, Winstonas Churchillis, Elvis Presley, Aristotelis, Charlesas Darwinas... Ir tai tik mažas sąrašėlis įžymybių, kuriems taip pat būtų pravertę australo gydytojo patarimai iš minėtosios dramos „Karaliaus kalba“.
Filmas „Karaliaus kalba“
Filmas „Karaliaus kalba“ / Kadras iš filmo
  1. Golfo žvaigždė Tigeris Woodsas 2006 metais laidai „60 minučių“ prisipažino: „Žodžiai tiesiog dingsta kažkur tarp smegenų ir burnos“. Mikčiojimo sportininkas teigia atsikratęs dar mokykloje, taip pat kalbėdamasis su savo šunimi. Būtent šis įvykis turėjo įtakos atidarant specialų „Tiger Woods Learning Center“, kur vaikai gydomi vaikai su kalbos sutrikimais.
     
  2. Aktorė Julia Roberts ir jos brolis Ericas Robertsas abu turėjo šią problemą, todėl 2008 metais abu tapo „Stuttering Foundation of America“ geros valios ambasadoriais.
     
  3. „Ir velnias dėvi Prada“ žvaigždė Emily Blunt pasakoja, kad dėl mikčiojimo jos vaikystė prabėgo gydytojų kabinetuose, tačiau jų gydymo būdai neveikdavo. Tačiau vieną dieną mokytoja pasiūlė mergaitei sakyti eilėraščius skirtingais akcentais ir tai puikiausiai suveikė.
     
  4. Mados guru Timas Gunnas laimėjo kovą su mikčiojimu būdamas penkiolikos, tačiau prisipažįsta, kad iki tol jautėsi tiesiog izoliuotas nuo bendraamžių: „Tai turėjo labai blogų pasekmių mano kaip asmenybės vystymuisi. Žmonės iš manęs tyčiojosi. Niekada nebuvau populiarus vaikas“.
     
  5. Politikas, viceprezidentas Joe Bidenas iki šiol mikčioja, tačiau teigia esąs su tuo susitaikęs ir net laiko šį kalbos sutrikimą jam siųsta Dievo dovana: „Tai mane padarė stipresniu ir, tikiuosi, geresniu žmogumi“.
     
  6. „Kietas riešutėlis“ Bruce`as Willisas mikčiojo nuo devynerių. Būdamas septyniolikos jis pradėjo lankyti aktorystės mokyklą ir būtent ji padėjo pasveikti: „Kai užlipu ant scenos, baigiu mikčioti. Todėl stengiausi kuo daugiau ten būti. Keista, bet man tikrai padėjo, siūlyčiau visiems tai pabandyti“.
     
  7. Holivudo žvaigždė Samuelis L.Jacksonas prisipažįsta vis dar nesugebantis atsikratyti mikčiojimo, todėl filmavimo aikštelėse tiesiog paprašo pakartoti dublį.
     
  8. Žinomas televizijos komentatorius Johnas Stosselis net ir tapęs reporteriu, mikčiojo. Tačiau prisipažįsta, kad jam padėjo vienas gydytojas, pasiūlęs labai jau „nuobodžią taktiką“ –  tiesiog iš naujo išmokti ištarti kiekvieną garsą. Vyras prisipažįsta, kad iki šiol praktikuoja šį būdą, o tiesioginiame eteryje kartais vis dar pasitaiko užsikirtimų.
     
  9. Kas galėjo pagalvoti, kad garsusis Darthas Vaderis iš „Žvaigždžių karų“ turi bėdų su kalba? Aktorius Jamesas Earlas Jonesas iki aštuonerių metų nesikalbėdavo su niekuo, išskyrus artimiausius šeimos narius ir fermos gyvulius.
     
  10. „Discovery Channel“ laidų vedėjas Mike`as Rowe`as sako, kad mikčiojimo jam padėjo atsikratyti labai stačiokiško būdo vaidybos mokytoja: „Vieną kartą garsiai prieš visą klasę teko skaityti scenarijų ir kai eilinį kartą užsikirtau, mokytoja pasakė: „Mickey, tavo personažas nemikčioja, supranti? Įsijausk į jį, o mikčioti galėsi laisvalaikiu“.
     
  11. Krepšinio legenda Billas Waltonas stipriai mikčiojo iki 28–erių. Tačiau sužinojęs, kad televizija jam siūlo komentatoriaus darbą, sportininkas greitai susitvarkė su šiuo kalbos sutrikimu ir dabar mielai dalina patarimus savo interneto svetainėje.
     
  12. „Ponui Bynui“ Rowanui Atkinsonui mikčiojimas nesutrukdė nei pabaigti krūvos aukštųjų mokyklų, nei tapti kino žvaigžde.
     
  13. Noelis Gallagheris iš grupės „Oasis“ sako dėl to ir pasirinkęs dainavimą, nes dainuodamas nemikčioja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius