Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 11

60-asis Berlyno kino festivalis prasideda nedalyvaujant režisieriui Polanskiui

Berlyno kino festivalyje, kuriam šiemet sukanka 60 metų, per ateinančias dešimt dienų pasirodys daug Holivudo žvaigždžių.
R.Polanskis
R.Polanskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau tarp jų nebus režisieriaus Romano Polanskio, nors šiame festivalyje penktadienį įvyks jo naujausio filmo „Vaiduoklis“ pasaulinė premjera: šiuo metu kino grandas laikomas namų arešto sąlygomis viename Šveicarijos kalnų kurorte.

Organizatoriai tikisi, kad šią netektį kompensuos kitos didžiojo ekrano žvaigždės, tokios kaip režisierius Martinas Scorsese, aktorius Leonardo DiCaprio, vertinimo komisijos narė Renee Zellweger ir Bolivudo garsenybė Shahas Rukhas Khanas.

Peržiūrų, interviu, pokylių ir sandorių maratoną Berlyne pradės Kinijos režisieriaus Wang Quan'an filmas „Atskirai kartu“. Jo kūrėjas 2007 metais pelnė „Auksinį lokį“ už filmą „Tujos santuoka“, tąsyk pripažintą geriausiu festivalio filmu.

Filme „Atskirai Kartu“ pasakojama apie grupę senyvo amžiaus buvusių Kinijos nacionalinės liaudies partijos (Gomindano) karių, kurie gauna leidimą grįžti iš Taivano į žemyninę Kiniją – pirmą kartą po 1949 metais pasibaigusio pilietinio karo, kuriame nacionalistai buvo sutriuškinti.

Dauguma veteranų trokšta kuo greičiau susitikti su savo šeimų nariais, tačiau vienas iš jų – Lui Janšengas – mėgina susirasti savo seniai dingusią meilę ir sūnų, kuris gimė tėvui jau pasitraukus į Taivaną prieš daugiau nei 50 metų.

Tikėtina, kad R.Polanski suėmimą praeitų metų rugsėjį plačiai nušvietusi žiniasklaida taip pat labai domėsis jo sukurtu naujuoju politiniu trileriu, kuriame pagrindinius vaidmenis sukūrė Ewanas McGregoras ir Pierce'as Brosnanas.

 76 metų „Oskarą“ pelnęs režisierius, sukūręs klasika tapusių filmų, tokių kaip „Kinų kvartalas“ ir „Rozmari kūdikis“, tebekovoja, kad nebūtų išduotas Jungtinėms Valstijoms, kur jam būtų paskelbtas nuosprendis dėl 1977 metais turėtų neleistinų lytinių santykių su viena 13–mete.

Pranešama, kad „Vaiduoklio“, sukurto pagal rašytojo Roberto Harriso romaną, paskutinius akcentus R.Polanski sudėliojo jau būdamas kalėjime. Daugelio nuomone, tame filme vaizduojamo išgalvoto buvusio Didžiosios Britanijos premjero, kurį vaidina P.Brosnanas, prototipas yra Tony Blairas. Berlyno kino festivalio apdovanojimų teikimo ceremonija vyks vasario 20 dieną. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius