Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 20

Afrikos filmas gavo retą pakvietimą į Kanų festivalį

Afrikos žemyno kinas, kuris stengiasi patenkinti afrikiečių filmų afrikiečiams paklausą, gavo retą pakvietimą prie svarbiausio industrijos stalo – prancūzų ir čadiečių režisieriaus Mahamato-Saleho Harouno filmas Kanų festivalyje varžosi dėl prestižinio „Auksinės palmės šakelės“ apdovanojimo.
Kanų kino festivalis
Kanų kino festivalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.S.Harounas, kuris iš Čado išvyko per pilietinį karą, pelnė pagyrų už savo autobiografinį 1999 metų filmą „Bye Bye Africa“ ir toliau kuria filmus apie savo tėvynę, nors jau daugiau kaip 30 metų gyvena Prancūzijoje.

Jo naujausias filmas „Grigrisas“ (Grigris) yra tarp 20 juostų, įtrauktų į konkursinę Kanų festivalio programą. Jis bus parodytas trečiadienį.

M.S.Harouno, kuris 2011-aisiais dirbo Kanų vertinimo komisijoje, o 2010-aisiais laimėjo Kanų žiuri prizą už „Šaukiantį žmogų“ (Un Homme Qui Crie), filmus tik nedaugelis afrikiečių pamatys kino teatre.

Pastaraisiais metais kino teatrai visame žemyne nukentėjo nuo investicijų trūkumo ir televizijos bei DVD, dažnai – piratinių, iškilimo.

Be Nigerijos ir Pietų Afrikos, kurios turi savo pačių kino pramonę, Afrikai trūksta afrikietiškos gamybos filmų ir daugelis šiame žemyne su pavydu žiūri į tai, kaip filmai yra finansuojami Maroke, kur sistema buvo sukurta pagal Prancūzijos pavyzdį ir kur už 6 mln. eurų per metus sukuriami maždaug 25 filmai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius