Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 14

Apie Lietuvą – brito akimis

Antradienį vakare į Vilnių atvyko britų menininkas Davidas Ellisas. Jis mūsų šalyje kurs vaizdo dienoraštį apie kelionę per Lietuvą, o jį papildys visuomenei žinomų veikėjų, kūrėjų ir kelyje sutiktų Lietuvos gyventojų mintys, pasakojimai ir prisiminimai.
Davidas Ellisas
Davidas Ellisas / „Fralita“ nuotr.

D.Elliso kino juosta „Kelionė per Lietuvą“ – dokumentinis filmas apie pokyčius Lietuvoje. Jame bus bandoma parodyti, kaip per 20-imt nepriklausomybės metų čia pasikeitė gyvenimas. Šio savo vizito metu britas keliaus per Lietuvą fiksuodamas šalį tokią, kokia ji yra dabar, ir lygins su tuo, ką matė nuolat lankydamasis Lietuvoje nuo 1993 metų.

„Kol neaplankiau Lietuvos, nedirbau žurnalistinio darbo. Išmokau šio amato čia, nestudijuodamas, bet atsakydamas ir reaguodamas į tai, kas vyksta aplink mane. Išmokau užduoti klausimus apie kultūrą, apie nusivylimus, kuriuos visi patyrėme pokariiu. Lietuvoje aš išmokau suprasti kitą, – atradimais dalijosi D.Ellisas. – 2004 metais, prieš įstojant Lietuvai į Europos Sąjungą, nusprendžiau vainikuoti 10 metų kultūrinę veiklą savo asmenine kelione per Lietuvą, kurią įkvėpė filmas „Karaliai kelyje“ (rež. Wimas Wendersas). Jame du vyrai keliauja per Rytų–Vakarų takoskyrą.“ Tai buvo spontaniška menininko kelionė, kuri ir paskatino kurti šį filmą.

„Lietuvą matau vaizdais, kuriuos labai norėtųsi įgarsinti, tad britiškos įžvalgos turėtų geriausiai atskleisti šalies savitumą. Naudodami Davido Elliso pastebėjimus ir gausią archyvinę medžiagą ketiname nukeliauti Lietuvos dvidešimties metų kelio atkarpą“, – pasakojo filmo režisierius Vaidotas Digimas.

Pasak UAB „Fralita“ vadovės ir filmo prodiuserės Živilės Gallego, filmavimas truks 10 dienų, per kurias filmo kūrybinė grupė aplankys Vilnių, Klaipėdą, Kuršių neriją, Šiaulius, Molėtus, Jonavos rajoną, Kauną ir keletą mažesnių Lietuvos miestelių bei kaimų. Filmo „Kelionė per Lietuvą laike“ premjera numatyta 2010 metų kovo mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius