Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 13

„Artimos šviesos“ debiutuos tarptautiniame Pusano kino festivalyje

Spalio 8 d. iškilmingai buvo atidarytas jau 14-asis Pusano tarptautinis kino festivalis, vykstantis Pietų Korėjoje. Tai ne tik vienas ryškiausių festivalių iš visų vykstančių Azijos regione, bet ir savo dydžiu bei įtaka kino industrijoje besivaržantis su tokiais kino festivalių grandais kaip Kanai, San Sebastjanas, Venecija bei Berlyno tarptautinis kino festivalis.
Filmas „Artimos šviesos“
Filmas „Artimos šviesos“ / Kadras iš filmo

Šis kasmetinis renginys paprastą Pietų Korėjos kurortinį miestelį Pusaną paverčia šurmuliuojančia filmų industrijos atstovų susibūrimo vieta. Festivalio metu demonstruojama apie 300 filmų iš daugiau nei 60 šalių. Verta pažymėti, jog dauguma šių filmų yra iš Europos.

Anksčiau Lietuvą šiame festivalyje atstovavo Algimanto Puipos „Dievų miškas“ ir Kristinos Buožytės „Kolekcionierė“. Šiais metais festivalyje dalyvauja Igno Miškinio urbanistinis kelio filmas „Artimos šviesos“. Kaip pažymėjo filmo prodiuserė Ieva Norvilienė, filmui suteikta didelė garbė atstovauti Lietuvą šio festivalio programoje „World cinema“ (liet. Pasaulio kinas).

Kartu su Igno Miškinio filmu programoje dar bus rodomi prancūzų režisieriaus Patrice Chereau „Persecution“ su greitai Lietuvos kino teatruose pasirodysiančio „Antikristo“ aktore Charlotte Gainsbourg, įžymaus italų režisieriaus Marco Bellocchio „Vincere“, Kanų filmų festivalio „Golden camera“ (liet. Auksinės kameros) prizu už filmą „Bord de mer“ (2002) apdovanotos režisierės Julie Lopes- Curval „Hidden Diary“ su pagrindine aktore ir pasaulinio lygio žvaigžde Catherine Deneuve bei daugelis kitų kino industrijoje pripažintų režisierių darbų. „Artimos šviesos“ festivalyje bus parodytas net tris kartus.

Anot filmo prodiuserės Ievos Norvilienės, „Artimos šviesos“ visuose festivaliuose buvo sutiktas labai šiltai ir įvertintas gerais atsiliepimais. Po filmo seanso Karlovy Vary tarptautiniame festivalyje Čekijoje aktoriai Dainius Gavenonis, Julia Maria Köhler ir Jonas Antanėlis net ramiai gatve praeiti negalėjo, nes visi sutikti žmonės juos sveikino ir kvietė į barą atšvęsti filmo sėkmės. Kas labiausiai nustebino Ievą, kad net profesionalai, tokie kaip „European Film Promotion“ organizacijos projektų vadovas bei kiti, dažniausiai pasižymintys santūriu elgesiu, po filmo neslėpė savo emocijų ir jomis atvirai dalijosi su filmo grupės nariais.

Be jau minėtų festivalių, „Artimos šviesos“ buvo pristatytos Rusijos kurortiniame mieste Anapoje rugsėjo 13- 20 dienomis vykusiame kino festivalyje „Kinošok“, Hamburgo tarptautinių filmų festivalyje bei Varšuvos tarptautinių filmų festivalio konkursinėje programoje.

Jau spalio 23 dieną Lietuvos kino teatruose pasirodysiantis Igno Miškinio „Artimos šviesos“ pasakoja istoriją apie vienatvei pasmerktus ir šiandieninio didmiesčio gyvenimo rutinos įkalintus žmones, išsiilgusius artumo, romantikos ir nuoširdumo. Išgalvoti naktinio pasivažinėjimo ritualai provokuoja kurti naują pasaulį. Įprastas ir banalus gatvių labirintas atsiskleidžia naujais ir nepatirtais pojūčiais, žmogiškais ir šiltais. Naktinė kelionė trumpa kaip mirksnis, tačiau būtent ji leidžia pasinerti į iki šiol nepatirtus nuotykius, atrasti užmirštą meilę ir viltį... Nors ir vienai trumpai vasaros nakčiai.

Filmo „Artimos šviesos“ premjera Lietuvoje – spalio 23 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius