-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 21

Berlyno kino festivalyje bus pagerbtas Wimas Wendersas

Tarptautiniame 65-ajame Berlyno kino festivalyje vasarį vokiečių režisieriui Wimui Wendersui bus įteiktas garbingas Auksinio lokio prizas, įvertinant jo viso gyvenimo pasiekimus, ir parodyta jo filmų retrospektyva, ketvirtadienį pranešė festivalio organizatoriai.
Režisierius Wimas Wendersas ir jo žmona Donata
Režisierius Wimas Wendersas ir jo žmona Donata / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kino šventės režisierius Dieteris Kosslickas filmų „Aistros sparnai“ („Wings of Desire“) ir „Pina“ kūrėją pavadino „vienu išskirtiniausių šiuolaikinių autorių“ ir pareiškė, kad renginyje bus atiduota pagarba jo kūrybos įvairovei.

„Jo tarpžanrinis ir daugiaaspektis filmų kūrėjo, fotografo ir autoriaus darbas suformavo mūsų supratimą apie kiną ir toliau įkvepia kitus filmų kūrėjus“, – sakoma D.Kosslicko pareiškime.

Praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje W.Wendersas priklausė jaunajai filmo kūrėjų kartai, išvysčiusiai naujas estetikos formas ir perėjusiai prie nepriklausomo filmų kūrimo ir platinimo, nurodo festivalio organizatoriai.

Pasak jų, išlikdamas „vienu iš didžiųjų kino novatorių“ Diuseldorfe gimęs 69-erių režisierius dirbo visame pasaulyje ir sukūrė maždaug 50 filmų, kurių pirmasis „Vasara mieste“ („Summer in the City“) pasirodė 1970 metais.

1984 metais W.Wenderso filmas „Paryžius, Teksasas“ („Paris, Texas“) buvo apdovanotas didžiuoju Kanų kino festivalio prizu, o po trijų metų už filmą „Aistros sparnai“ („Wings of Desire“) jis buvo pripažintas geriausiu režisieriumi.

Jo 1999 metų dokumentinė juosta „Buena Vista Social Club“, pasakojanti apie grupę Kubos muzikos veteranų, atnešė jam pirmąją Oskaro nominaciją.

Kitų metų Berlyno kino festivalyje, kuris vyks nuo vasario 5 iki vasario 15 dienos, bus pristatyta 10 juostų iš W.Wenderso meninių ir dokumentinių filmų rinkinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius