-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 12

Dėl gero oro filmo kūrėjai tarėsi patys (video)

Daugelyje pasaulio šalių nuo blogų oro sąlygų galima apdrausti ne tik žmonių atostogas, bet ir filmuojamus kino filmus. Tokiu draudimu siūloma apsisaugoti nuo bet kokių, neprognozuojamų įvykių.
Kadras iš filmo „Kai apkabinsiu tave“
Kadras iš filmo „Kai apkabinsiu tave“ / „Acmefilm“ nuotr.

„Juk niekas negali būti tikras, kad visą suplanuotą filmavimo laikotarpį bus tinkami orai, o pagrindinis aktorius nesusirgs jau antrąją filmavimo dieną. Filmavime bet kokie nesklandumai  gali virsti rimtais nuostoliais“, – patirtimi dalijosi filmų „Aš esi tu“ ir „Nuomos sutartis“ režisierius Kristijonas Vildžiūnas.

Tačiau lietuviški filmai tokio draudimo dažniausiai neturi. Kūrybinėms grupėms tenka pasikliauti sėkme ir jiems palankiu likimu. Ne išimtis ir paskutinysis K.Vildžiūno filmas „Kai apkabinsiu tave“. Pasak filmo prodiuserės Uljanos Kim, atsižvelgiant į tuometines orų prognozes, ypač rizikinga buvo filmuoti Berlyne.

„Tik atvykus į Berlyną tęsti Lietuvoje pradėtų filmavimo darbų, sužinojome, jog vienintelio, ko nepavyko vokiečių gamybos vadovui suderinti su miesto valdžia- tai gero oro. Prognozavo lietų visomis filmavimo dienomis. Beliko tik juokauti,  kad orais mes pasirūpinsime patys“, – su šypsena nelinksmai atrodžiusią situaciją prisiminė prodiuserė.

Pradėjus filmuoti, Berlyno apylinkėse lijo lietus, tačiau pačiam mieste pro debesis švietė saulė.
Ir tik nufilmavus paskutinį kadrą prapliupo stipri liūtis.

„Nustebusiems vokiečiams sakėme, kad taip jau pas mus Lietuvoje būna – filmus draudžia ne kokios kompanijos, o patys dievai“, – juokavo režisierius K.Vildžiūnas.

Tik kinuose pasirodysiančioje K.Vildžiūno dramoje  „Kai apkabinsiu tave“ pasakojama realiais faktais paremta istorija, apie lietuvių tėvo ir dukros, išskirtų per Antrąjį pasaulinį karą, bandymą susitikti Šaltojo karo suskaldytame Berlyne.

Filmo treileris:

 


 

VIDEO: Kai apkabinsiu tave be logotipu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius