Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 24

„Disney“ nebekurs filmų apie princeses

Neseniai, kurdami naują animacinį filmą „Ilgo plauko istorija“ (angl. „Tangled“), „Disney“ kino kompanijos atstovai dėjo visas pastangas, kad filmukas būtų įdomus ne tik mergaitėms, bet ir berniukams. Dabar studija pranešė apskritai ketinanti atsisakyti „princesių“ ir „fėjų“ istorijų.
„Ilgo plauko istorija“ pasakoja istoriją apie bokšte įkalintą ilgakasę princesę ir žavų vagį.
„Ilgo plauko istorija“ pasakoja istoriją apie bokšte įkalintą ilgakasę princesę ir žavų vagį. / Kadras iš filmo

„Berniukiškesnio“ įvaizdžio vardan buvo pakeistas naujojo filmo „Ilgo plauko istorija“ pavadinimas – išankstinis buvo „Rapunzelė“, pagal vokiečių liaudies pasaką. Princesių manija kaltinta studija „Disney“ netgi specialiai paįvairino filmuką veiksmo filmo elementais.

„Los Angeles Times“ žurnalistams buvo pranešta, kad „Disney“ atsisakys mergaitiškų filmų dėl to, kad šie nepatrauklūs berniukams, o šiandieninės mergaitės nebesvajoja tapti princesėmis. „5-metės, 6-metės nebenori karūnų. Jos nori būti kietos ir patrauklios. Akivaizdu, kad tokios yra visuomenės vertybės ir vaikai jų paiso“, – garsiosios studijos sprendimą komentavo žiniasklaidos kritikė Dafna Lemish.

Įdomu, ko dabar imsis „Disney“? Šiuo metu kuriamas naujas „Mikės pūkuotuko“ filmas. Kalbama, kad bus kuriamas filmukas apie senųjų vaizdo žaidimų herojų, patekusį į šiuolaikinių kompiuterinių žaidimų erą. Beje, „Disney“ pabrėžė, kad jų sprendimas nuo šiol vengti princesiškų istorijų neliečia „Pixar“ produkcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius