Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 04

„Duburio“ premjerai – Kubiliaus plojimai ir Granausko palaiminimas (nuotraukos)

Lietuvos nacionaliniam kinui penktadienio vakaras tapo ilgai laukta švente – Vilniaus „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre pristatyta režisieriaus Gyčio Lukšo filmo „Duburys“ premjera. Pagaliau žiūrovai galės pamatyti filmą, susišlavusį tris „Sidabrinės gervės“ apdovanojimus dar šį pavasarį.
Režisieriaus Gyčio Lukšo filmo „Duburys“ pristatymas
Režisieriaus Gyčio Lukšo filmo „Duburys“ pristatymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ačiū, kad atėjote pažiūrėti lietuviško filmo. Man šiandien didelė šventė. Yra daugybė virusų, bet vienu jų – taip gera užsikrėsti. Tai kūrybos virusas, leidžiantis kiekvienam kūrėjui pasijusti reikalingam, – prieš kino seansą atviravo režisierius G.Lukšas. – Pirmiausia ačiū noriu pasakyti Romualdui Granauskui – gaila, kad jo nėra su mumis salėje, bet jis su mumis širdimi. Aš jį aplankiau ir jis palinkėjo šį vakarą mums sėkmės.“

Net keturis metus kurtas filmas pagal rašytojo R.Granausko to paties pavadinimo romaną, juodai baltai atskleidžiantis sovietmečio laikotarpį, sprendžia to laiko pasekmes žmogui.

„Aš nelinkiu jums malonios peržiūros – ne viskas ten bus malonu. Man norėtųsi, kad žiūrėdami filmą jūs neliktumėte abejingi, kad kažką pamiltumėte, su kažkuo ginčytumėtės, kažko gal imtumėte nekęsti, dėl kažko pasidarytų liūdna ir kad išėję iš filmo kalbėtumėte ne tik apie filmą, bet ir apie savo gyvenimą tada ir dabar. Jeigu taip įvyks, tada visų mūsų darbas nebuvo veltui“, – prieš filmą linkėjo režisierius.

Pagrindinį vaidmenį filme kuria jaunosios kartos lietuvių aktorius Giedrius Kėla, su juo vaidina ir dvi rusakalbės aktorės Oksana Borbat ir Jevgenija Varenitsa, į premjerą atvykusios iš Ukrainos.

„Aš ir jaudinuosi, ir bijau, esu ir rami, ir laiminga – bet aš tikiu, kad viskas išėjo tiesiog puikiai, nes ir filmavimo metu buvo ypatingas tarpusavio supratimas tarp kūrybinės grupės narių“, – pasakojo šiais metais „Sidabrine gerve“ apdovanota kaip geriausia aktorė O.Borbat.

Po filmo kurį laiką salėje tvyrojo tyla ir tik kiek vėliau, atsigavę nuo pasėtos nuotaikos, žiūrovai ėmė ploti. Po to, kai kūrybinė grupė vienas su kitu apsikabino, ranką režisieriui paspaudė ir į premjerą su žmona atvykęs premjeras Andrius Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius