Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 21

„Emmy“apdovanojimai: didžiausios staigmenos ir nusivylimai

Didžiausios sėkmės televizijos apdovanojimuose sulaukė favoritai – „Sostų karai“, „Viceprezidentė“ ir „Amerikietiška nusikaltimo istorija: Žmonės prie O. J. Simpsoną“ – bet ceremonijoje netrūko ir malonių staigmenų bei netikėtų sprendimų. Pristatome „Variaty“ sudarytą didžiausių netikėtumų dešimtuką.
„Emmy“ apdovanojimų ceremonija
„Emmy“ apdovanojimų ceremonija / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Staigmena: Tatiana Maslany („Orphan Black“)

Jaunoji kanadietė, kuri pagal visas prognozes ir vėl turėjo likti pamiršta, netikėtai antrąja savo nominacija laimėjo geriausios aktorės prizą. BBC seriale „Orphan Black“ T.Maslany vaidina aibę skirtingų veikėjų ir po keturių nuostabių sezonų apdovanojimo neabejotinai nusipelnė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tatiana Maslany
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tatiana Maslany

Nusivylimas: „Kortų namelis“

Nepaisant milžiniško gerbėjų skaičiaus ir nepaisant trylikos nominacijų, „Kortų namelis“ nelaimėjo nei vienoje kategorijoje. Net dvi serialo žvaigždės, Kevinas Spacey ir Robin Wright, kol kas lieka be „Emmy“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Spacey ir Robin Wright seriale „Kortų namelis“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Spacey ir Robin Wright seriale „Kortų namelis“

Staigmena: Benas Mendelsohnas („Kraujo linija“)

Australas, kurį netrukus išvysime naujasiame „Žvaigždžių karų“ filme, šiemet „Emmy“ buvo nominuotas antrąkart. Bet mažai kas tikėjosi, jog „Netflix“ „Kraujo linija“ jam atneš pergalę, mat antrajame sezone aktoriaus rolė ženkliai mažesnė. Bet B.Mendelsohnas triumfuoja antraplanio aktoriaus kategorijoje, kur neseniai prizus atsiėmė Peteris Dinklage, Kitas Haringtonas („Sostų karai“), Michaelas Kelly („Kortų namelis“) ir Johnatanas Banksas („Geriau skambino Solui“).

Staigmena: Louie Anderson

Gerai žinomas komikas, bet nepatyręs aktorius, už „Krepšiuose“ suvaidintą Zacho Galifianakis’o motiną (būtent, motiną) buvo puikiai įvertintas. Tačiau ankstesni laimėtojai Tony Hale („Viceprezidentė“), Ty Burrell („Moderni šeima“), bei visų mylimi Keegan-Michael Key („Key and Peele“) su Tituss Bugess („Nepalaužiamoji Kimmy Schmidt“) atrodė sunkiai įveikiami varžovai.

Kadras iš TV serialo „Key and Peele“
Kadras iš TV serialo „Key and Peele“

Nusivylimas: „Fargo“

Surinkęs net 18 nominacijų, „Fargo“ buvo trečias daugiausiai nominuotas metų serialas. Bet tik dviejose (garso montažo bei operatoriaus darbo) kriminalinis serialas tapo laimėtoju. Toks žiūrovų numylėtinio pasirodymas tapo didžiuliu nusivylimu ir fanams belieka tikėtis, jog geriau pasiseks trečiajam serialo sezonui.

Staigmena: Regina King

„Emmy“ apdovanojimuose bet kuris jau laimėjęs aktorius automatiškai tampa favoritu kitiems metams, bet R.King, pernai tapusi geriausia antrojo plano aktore už „Amerikietišką nusikaltimą“, šiemet laimėjo kiek netikėtai. Daugelis manė, jog statulėles priglaus garsesni vardai: Jean Smart („Fargo“), Melissa Leo („Iki galo“) ar Olivia Colman („Naktinis vadybininkas“).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Regina King
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Regina King

Nusivylimas: „Silicio slėnis“

Dar vienas nominacijų krūvą uždirbęs nusivylimas. Apie modernių technologijų rinkos užkulisius pasakojanti komedija turėjo vienuolika nominacijų, bet greičiausiai daugeliui buvo pernelyg nišinė.

Staigmena: „Šerlokas: Pasibjaurėtina nuotaka“

Britų „Šerloko“ sėkmė jau seniai nebestebina, bet niekas negalvojo, jog vienintelį epizodą šiemet išleidę kūrėjai turi šansų ką nors laimėti. Juo labiau turint omenyje, jog varžytis dėl geriausio televizinio filmo teko su JAV prezidento Lyndono Johnsono biografija „Iki galo“ (pastarasis filmas nelaimėjo nei vienoje kategorijoje). Bet 90 minučių „Šerlokui“ visiškai pakako ir vėl tapti geriausiu.

Nusivylimas: „HBO“ filmai ir mini-serialai

Nors „HBO“ pratęsė serialų „Sostų karai“ bei „Viceprezidentė“ dominavimą, kanalas tragiškai pasirodė vis populiaresnėse mini-serialų kategorijose. Pirmąkart nuo 2007-ųjų nei vienas kanalo serialas šiose kategorijose negavo nei vieno paminėjimo. O ir televiziniuose filmuose sekėsi ne ką geriau – nominacijų susirinkę „Iki galo“ ir „Patvirtinimas“ galiausiai nelaimėjo nei vieno prizo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serialo „Viceprezidentė“ komanda
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serialo „Viceprezidentė“ komanda

Staigmena: Susanne Bier („Naktinis vadybininkas“)

Danų režisierė kino pasaulyje jau yra laimėjusi ne vieną statulėlę – jos „Geresniame pasaulyje“ atsiėmė geriausio užsienio filmo „Oskarą“. Šiemet ji režisavo visas šešias „Naktinio vadybininko“ serijas. Ir vis tik daugelis tikėjosi jau minėtų „Fargo“ ar „Amerikietiška nusikaltimo istorija: Žmonės prie O. J. Simpsoną“triumfo. Tačiau geriausia mini-serialo režisiere tapo būtent danė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius