Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 20

Festivalyje „Žiemos ekranai“ susimąstyti vers prancūziškas kinas (video)

Jau šeštą kartą sausio 21 – vasario 6 d. prancūziško kino gerbėjus pakvies festivalis „Žiemos ekranai“, pristatysiantis 12 šiuolaikinių režisierių naujausių kino juostų, specialiąją filmų apie Afriką programą ir aktorės Sandrine Bonnaire retrospektyvą.
Aktorė Sandrine Bonnaire filme „Bastūnė“
Aktorė Sandrine Bonnaire filme „Bastūnė“ / Kadras iš filmo

„Festivalis „Žiemos ekranai“ kasmet plečiasi ir šiais metais vyks jau šešiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose ir Alytuje, – džiaugėsi Prancūzijos ambasados kultūros atašė Lietuvoje Audelin Chappuis. – Paryžiaus kino salėse prieš pilnametražius filmus dažnai rodomi trumpo metro filmai – mes pasinaudosime šia tradicija ir tai bus mūsų šių metų naujovė. „Skalvijos“ ir „Pasakos“ kino teatruose prieš penkis filmus rodysime su tais filmais susijusius trumpametražius filmus.“

Pagrindinėje „Žiemos ekranų“ programoje šiais metais bus parodyta 12 šiuolaikinių prancūzų režisierių filmų, pristatytų per paskutinius dvejus metus.

„Visų filmų nuotaika – pakankamai sudėtinga, filmai nėra lengvi žiūrėti. Dažniausia tema apie žmogaus kitoniškumą, apie kitokio žmogaus priėmimą, apie tai, ar mes sugebame gyventi su žmonėmis, kurie yra šalia, bet lyg ir lieka nepastebimi, – pasakojo festivalio koordinatorė Kristina Kaghdo. – Džiugina tai, kad visas tas sudėtingumas palengvinamas gražia viltimi – šiame festivalyje vilties labai daug. Filmų personažai atranda įvairių, kartais net nesuprantamų būdų, kaip išgyventi.“

Festivalis sausio 21 d., penktadienį, 18.30 val. kino centre „Forum Cinemas Vingis“, Vilniuje, bus atidarytas su komiška juosta „Aštuoni bandymai atsitiesti“. Jį pristatys pagrindinė filmo aktorė bei prodiuserė Julie Gayet.

Lietuvos žiūrovams bus parodyti ir jau pažįstamų režisierių darbai: Tony Gatlifo istorinė drama „Laisvė“ bei Francois Ozono drama „Prieglobstis“.

„Festivalio naujiena – parodysime tris belgų ir prancūzų koprodukcijas, – pristatė festivalio koordinatorė. – Prancūzas Olivier Masset-Depasse jautėsi nesuprastas Prancūzijoje, todėl nusprendė kurti Belgijoje. Jo stipri drama „Nelegalu“ yra dviprasmiškai vertinama. Žiūrovai galės pamatyti ir vizualiai labai gražią juostą „Juodasis vandenynas“, o juodojo humoro gerbėjai turėtų susidomėti ironiška juosta „Nužudyk mane, prašau“.“

Specialiojoje programoje „Afrikos aidai“ lietuviai galės pamatyti penkis filmus, susijusius su juoduoju žemynu. Šios programos perliukas, anot K.Kaghdo, yra filmas „Juodoji Venera“, pasakojantis apie neįprastų formų moterį, turėjusią ypatingų gabumų. Ją suvaidino neprofesionali aktorė, kurią režisierius tiesiog pamatė Kongo gatvėje.

„Šiais metais retrospektyva nusprendėme pagerbti charizmatiškos šypsenos aktorę Sandrine Bonnaire. Žiūrovams parodysime 8 įdomiausius jos filmus“, – sakė festivalio koordinatorė.

Festivalio datos ir vietos:

VILNIUJE

sausio 21-23 d.

kino centre „Forum Cinemas Vingis“

sausio 24-30 d.

kino teatre „Pasaka“ ir „Skalvijos“ kino centre

---------

KAUNE

sausio 28-30 d.

M. Žilinsko dailės galerijoje

---------

PANEVĖŽYJE

vasario 4-6 d.

kino centre „Garsas“

---------

KLAIPĖDOJE

vasario 4-6 d.

Klaipėdos universiteto Menų fakultete

---------

ŠIAULIUOSE

vasario 3-4 d.

Šiaulių dailės galerijoje

----------

ALYTUJE

vasario 5-6 d.

kino teatre „Dainava“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius