Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 06

Filmai „Įsikūnijimas“ ir „Išminuotojų būrys“ dar labiau priartėjo prie „Oskarų“

Mokslinės fantastikos filmas „Įsikūnijimas“ kartu su kitomis kino juostomis antradienį buvo nominuotas Amerikos prodiuserių gildijos (PGA) apdovanojimui, kuris laikomas svarbiu ženklu apie galimą sėkmę „Oskarų“ teikimo ceremonijoje.
Jamesas cameronas – filmo „Įsikūnijimas“ kūrėjas
Jamesas Cameronas – filmo „Įsikūnijimas“ kūrėjas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį mėnesį pradėta rodyti JAV režisieriaus Jameso Camerono sukurta įspūdinga trimatė saga jau yra tapusi ketvirtuoju pasaulyje daugiausiai uždirbusiu filmu.

„Įsikūnijimas“ buvo vienas iš dešimties filmų, nominuotų PGA apdovanojimui, kurio teikimo ceremonija įvyks sausio 24 dieną.

PGA teikiamas „Metų prodiuserio“ prizas laikomas vienu iš patikimiausių ženklų, rodančių, jog kuris nors filmas gali tikėtis prestižinių „Oskaro“ statulėlių. Pastarosios bus teikiamos kovo 7 dieną.

Pernai PGA apdovanojimą pelnė filmas „Lūšnynų milijonierius“, kuris vėliau pelnė „Oskarą“ geriausio filmo ir dar septyniose kitose nominacijose.

„Metų prodiuserio“ apdovanojimas 2008 metais taip pat išpranašavo sėkmę „Oskarų“ teikimo ceremonijoje filmui „Šioje šalyje nėra vietos senukams“.

PGA apdovanojimui šiemet taip pat nominuoti kino dramos apie Irako karą „Išminuotojų būrys“, taip pat mokslinės fantastikos filmo „9-asis rajonas“ ir kosminių nuotykių sagos „Žvaigždžių kelias“ naujosios dalies statytojai.

Tarp pretendentų į šį apdovanojimą įvardyta britų drama „Auklėjimas“, kino kompanijos „Disney–Pixar“ animacinė juosta „Aukštyn“ ir režisieriaus Jasono Reitmano sukurtas filmas „Aukštai ore“, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė George'as Clooney.

Nominuotųjų sąrašą taip pat papildė režisieriaus Quentino Tarantino komedija „Negarbingi šunsnukiai“, Clinto Eastwoodo „Nenugalimas“ ir Lee Danielso „Brangioji“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius