-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 12 17

Filmai „Karaliaus kalba“ ir „Kovotojas“ – Kino aktorių gildijos apdovanojimų nominacijų lyderiai

JAV Kino aktorių gildija (SAG) ketvirtadienį skyrė po keturias nominacijas filmų „Karaliaus kalba“ ir „Kovotojas“ aktorių kolektyvams.
Colinas Firthas
Colinas Firthas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Stebėtojų teigimu, tai laikoma svarbiu ženklu, kad abi kino juostos gali tikėtis prestižinių „Oskarų“.

SAG apdovanojimą geriausio aktorių kolektyvo kategorijoje taip pat gali tikėtis pelnyti kino juostos „Juodoji gulbė“, „Vaikams viskas gerai“ ir „Socialinis tinklas“.

Kino aktorių gildija atstovauja kino ir televizijos aktoriams bei aktorėms, o jos apdovanojimų teikimo procesą atidžiai stebi ekspertai, prognozuojantys, kurie filmai taip pat varžysis JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų.

Filmo „Karaliaus kalba“, pasakojančio apie Didžiosios Britanijos karaliaus Jurgio VI mikčiojimo problemas Antrojo pasaulinio karo išvakarėse, pagrindinio vaidmens atlikėjas Colinas Firthas nominuotas SAG apdovanojimui geriausio aktoriaus kategorijoje.

Šioje kino juostoje taip pat vaidinantys Helena Bonham Carter  ir Geoffrey Rushas nominuoti geriausios antrojo plano aktorės ir aktoriaus apdovanojimams.

Apdovanojimo už geriausią antrojo plano vaidmenį gali tikėtis ir bokso pasaulį vaizduojančioje dramoje „Kovotojas“ vaidinantis aktorius Christianas Bale'as, taip pat aktorės Amy Adams ir Melissa Leo.

SAG apdovanojimai bus teikiami Los Andžele sausio 30 dieną. Ceremoniją tiesiogiai transliuos kabelinės televizijos TNT ir TBS.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius