-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 04

Filmas „Įsikūnijimas“ tapo greičiausiai milijardą dolerių uždirbusia kino juosta

Trimačių efektų kupinas Holivudo filmas „Įsikūnijimas“ („Avatar“) iki sekmadienio už parduotus bilietus uždirbo daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių – greičiau nei bet kuri kita kino juosta, pranešė šią statistiką renkanti firma.
Kadras iš filmo „Įsikūnijimas“
Kadras iš filmo „Įsikūnijimas“ / 20th Century Fox nuotr.

„Pasaulyje jis uždirbo 670 mln. dolerių, o iš viso – daugiau nei 1 mlrd. dolerių“, – kompanijos „Exhibitor Relations“ filmų pelningumo analitikas Chadas Hartiganas sakė naujienų agentūrai AFP.

Kino kompanijos „20th Century Fox“ platinamas „Įsikūnijimas“ yra brangiausia pasaulyje kino juosta. Ją sukurti kainavo apie 500 mln. dolerių.

Per 17 rodymo dienų iki praeito sekmadienio Šiaurės Amerikoje šis filmas uždirbo 352 mln. dolerių ir yra vienas iš greičiausiai atsipirkusių, rodo praeito savaitgalio vertinimai.

„Milijardą dolerių jis uždirbo greičiausiai“, – sakė Ch.Hardiganas ir pridūrė, kad „Įsikūnijimas“ dabar yra trečias pelningiausias visų laikų filmas, nusileidžiantis tik „Titanikui“ („Titanic“) ir „Valdovo sugrįžimui“ („The Return of the King“), paskutiniajam trilogijos „Žiedų valdovas“ („Lord of the Rings“) filmui.

Nuo penktadienio iki sekmadienio ši trimatė mokslinės fantastikos saga už parduotus bilietus Šiaurės Amerikoje uždirbo 75,6 mln. dolerių. Tai buvo vienas iš geriausių vieno savaitgalio rezultatų kino industrijos istorijoje.

Kalėdų savaitgalį žiūrovai šturmavo Šiaurės Amerikos kino teatrus ir paliko juose rekordinę pinigų sumą – beveik 270 mln. dolerių, nurodė Kalifornijoje įsikūrusi „Exhibitor Relations“.

Tą savaitgalį buvo pagerintas ankstesnis per vieną savaitgalį Šiaurės Amerikoje parduotų bilietų rekordas (260,3 mln. dolerių), kuris buvo pasiektas 2008 metų liepą, kai įvyko filmo apie superherojų Betmeną „Tamsos riteris“ („The Dark Knight“) premjera Kanadoje ir Jungtinėse Valstijose.

„Įsikūnijimas“ yra režisieriaus Jameso Camerono pirmasis filmas po 1997 metais 11-a „Oskarų“ pelniusios kino juostos „Titanikas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius