2011 11 26

Filmo apie Česlovą Milošą tikimasi sulaukti iki Naujųjų metų

Televizinio kūrybinės dokumentikos filmo apie Česlovą Milošą tikimasi sulaukti iki Naujųjų metų, teigia Kultūros ministerija.
Kuriamas Česlovo Milošo atminimui skirtas filmas
Kuriamas Česlovo Milošo atminimui skirtas filmas / Ievos Javaitytės nuotr.

„Pažadas yra, kad gruodžio mėnesį būsime pakviesti į premjerą. Jeigu ne, tai man ir mano kolegai švietimo ministrui bus labai gėda. Bet yra pažadas, kad tas filmas kuriamas gruodžio mėnesio premjerai. Tad prieš pasibaigiant Č.Milošo metams turėsime rezultatą. Aš tikiuosi, kad pažadas dar galioja“, – BNS sakė kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

Filmą kuriančios viešosios įstaigos „Ketvirta versija“ prodiuserės Teresos Zibolienės teigimu, filmas turėtų būti parodytas per Lietuvos televiziją.

Ministerijos atsiųstame atsakyme teigiama, kad filmo norima sulaukti iki gruodžio 30-osios. Tai turėtų būti televizinis kūrybinės dokumentikos dviejų dalių filmas „Česlovo Milošo amžius“, kurį režisuoja Juozas Javaitis.

„Iš pradžių planavome paruošti tris serijas po pusvalandį, o dabar filmas bus ilgesnis – bus dvi dalys po 52 minutes“, – sakė T.Zibolienė.

Filmą planuojama parodyti ne tik per televiziją.

„Šiais metais dar nespėsime, bet kitais metais išleisime DVD diską. Jis bus paskleistas mokyklose nemokamai. Nežinome dar ir interneto svetainės, kur patalpinsime filmą“, – BNS sakė T.Zibolienė

Pasak Kultūros ministerijos, bendras filmo biudžetas siekia per 620 tūkst. litų, kuriuos Kultūros ir Švietimo ir mokslo ministerijos dalijasi perpus. Dar apie 124 tūkst. litų, t.y. 20 proc. biudžeto, turi investuoti pati filmą kurianti įstaiga.

Kitais metais planuojama, kad bus kuriamas filmas, skirtas Jono Radvano herojiniam epui „Radviliada“. Paraiškų kurti šį filmą laukiama iki gruodžio 20-osios.

Praėjusių metų pabaigoje kultūros ir švietimo bei mokslo ministrai pasirašė susitarimą dėl televizijos filmų ar serialų aktualiomis Lietuvos istorijos ir kultūros temomis kūrimo.

Per trejus metus ministerijos įsipareigojo skirti po pusę milijono litų dokumentiniams filmams arba serialams apie Lietuvos istoriją, kultūrą sukurti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius