2011 12 20

Filmo „Artistas“ žvaigždė Jeanas Dujardinas vadinamas prancūziškuoju George‘u Clooney

Stulbinančios sėkmės visame pasaulyje sulaukęs nebylusis režisieriaus Michelio Hazanavichiaus šedevras „Artistas“ prieš pat Naujuosius pasieks Lietuvos kino sales. Pagrindinis vaidmuo nespalvotoje, auksinius klasikinio Holivudo laikus menančioje juostoje, teko prancūzų kino pažubai Jeanui Dujardinui.
Jeanas Dujardinas (kairėje) ir Michelis Hazanavicius
Jeanas Dujardinas (kairėje) ir Michelis Hazanavicius / „Scanpix“ nuotr.

Lietuviško kraujo turinčio prancūzų kino kūrėjo filme 39-erių J.Dujardinas įkūnija Džordžą Valentiną – sėkmingą nebyliojo kino žvaigždę, besimėgaujančią šlovės spinduliais. Kanų kino festivalyje geriausio aktoriaus titulą prancūzui pelnęs vaidmuo permainingas. 1927-aisiais kulminaciją pasiekusi Džordžo karjera vėliau ima ristis nuokalnėn, mat Holivudo kūrėjai išmoksta įrašyti filmus su garsu, o aktorius nenori priimti pokyčių. Kadaise gražią merginą Pepi Miler scenos link stumtelėjęs Džordžas praranda viską, o akimirksniu išgarsėjusi moteris debiutuoja „kalbančiame“ kine ir apipilama dėmesiu. Bet ji nepamiršta savo geradario...

Jau dabar „Artistui“ prognozuojama daugybė JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų nominacijų. Aukščiausius įvertinimus skiriantys kritikai neabejoja, kad į kovą dėl geriausio aktoriaus „Oskaro“ stos ir prancūziškuoju George‘u Clooney vadinamas J.Dujardinas. Jis, beje, yra laikomas vienu populiariausių Prancūzijos aktorių, o per savo karjerą spėjo nusifilmuoti net 23-juose filmuose. „Prancūziškojo Clooney“ pravardę J.Dujardinas pelnė dėl savo žavingos išvaizdos, charizmos ir pasisekimo moterų gretose.

Beje, gana ironiška tai, kad J.Dujardinui į kovą dėl „Oskaro“ statulėlės gali tekti stoti ir su pačiu G.Clooney. Manoma, kad šis gali būti nominuotas apdovanojimui už vaidmenį filme „Paveldėtojai“ (angl. „The Descendants“). Indiewire.com taip pat prognozuoja, kad geriausiais aktoriais pretenduos tapti Bradas Pittas („Žmogus pakeitęs viską“), Leonardo diCaprio („J. Edgar“) bei Michaelas Fassbenderis („Gėda“). „Oskarų“ nominantai bus paskelbti 2012-ųjų sausio 24-ąją.

Išvysti užburiantį filmą „Artistas“ Lietuvos kino teatruose ir įvertinti jo sėkmės šansus kovoje dėl „Oskarų“ galite jau nuo gruodžio 30 dienos.

Filmo „Artistas“ anonsas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius