-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 03

Filmo „Oda, kurioje gyvenu“ kūrybinėje komandoje – dviem „Oskarams“ nominuotas ispanų kompozitorius

Naujame ispanų režisieriaus Pedro Almodovaro filme „Oda, kurioje gyvenu“ žiūrovus prie kino ekranų prikausto ne tik intriguojantis siužetas, įtaigi aktorių Antonio Banderaso ir Elenos Anayos vaidyba, bet ir kerintis garso takelis.
Filmo „Oda, kurioje gyvenu“ akimirka
Filmo „Oda, kurioje gyvenu“ akimirka / Kadras iš filmo

Muziką net išrankią Kanų kino festivalio publiką sužavėjusiai juostai sukūrė ispanų kompozitorius Alberto Iglesias. Filme taip pat skamba ispanės Conchos Buikos atliekamos dainos.

Tai jau ne pirmasis P.Almodovaro ir A.Iglesias darbas kine. Kompozitorius sukūrė garso takelį ir provokuojančiai režisieriaus juostai „Viskas apie mano mamą“. Šis filmas tapo ilgo ir vaisingo jų bendradarbiavimo pradžia. Vėliau A.Iglesias kūrė muziką P.Almodovaro filmams „Pasikalbėk su ja“, „Blogas auklėjimas“, „Sugrįžimas“.

Talentingas ispanų kompozitorius pakerėjo ir Holivudą. Už garso takelius filmams „Ištikimasis sodininkas“ ir „Bėgantis paskui aitvarą“ jis buvo nominuotas dviem „Oskarams“.

A.Iglesio kūriniai filme „Oda, kurioje gyvenu“, kuriuose jaučiama stipri Vivaldžio įtaka, reikšmingai papildo filmo siužetą ir sukuria nuo ekrano atsitraukti neleidžiančią atmosferą.

Įtampą kurstančiai A.Iglesio muzikai atsvara juostoje tapo melodingos flamenko rimtu siūbuojančios ispanų dainininkės Conchos Buikos dainos. Soulo, džiazo, copla ir flamenko stilius derinanti dainininkė yra laikoma viena įdomiausių ir ryškiausių atlikėjų šiuolaikinėje ispanų muzikoje.

C.Buika yra sukūrusi ne vieną garso takelį ispanų televizijos serialams ir filmams, tačiau kartu su P. Almodovaru įspūdingo balso savininkė dirbo pirmą kartą.

Naujausia P.Almodovaro drama „Oda, kurioje gyvenu“ – tai keršto drama, atvirai ir be pagražinimų atskleidžianti visą šiuolaikinės visuomenės žiaurumą, persmelktą nepakantumo ir pykčio.

Režisierius tikina, kad tai buvusi pati sudėtingiausia istorija, kurios ekranizacijos jis ėmėsi, o pagrindinį vaidmenį filme įkūnijančio ispanų aktoriaus Antonio Banderaso personažas – itin tamsus ir žiaurus.

Filmo premjera Lietuvos kino teatruose jau nuo spalio 7 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius