-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 21

Filmo „Piktas vairuotojas 3D“ triukų kūrėjas: padarėme įmanoma tai, kas neįmanoma (video)

Žinant šiuolaikines technologijas, kine įmanoma viskas. Tačiau daugelio įspūdingų scenų neišeitų sukurti tik kompiuteriu: filmuojant vis tiek turi dalyvauti žmonės, kuriems jau nebaisūs nei kaulų lūžiai, nei kraujuojančios žaizdos, nei įvairūs įdrėskimai ar juo labiau mėlynės.
Nicolas Cage'as filme „Piktas vairuotojas 3D“
Nicolas Cage'as filme „Piktas vairuotojas 3D“ / Kadras iš filmo

Netrukus kino teatruose pasirodys ilgai veiksmo filmų mėgėjų laukta kino juosta „Piktas vairuotojas 3D“, kurį jau dabar Holivudas tituluoja pirmuoju „trimačiu automobiliniu filmu“ kino istorijoje. Filmo taip pat turėtų laukti ir aktoriaus Nicolo Cage`o gerbėjai, mat čia jis ir vėl grįžta prie kultinės juostos „Dingti per 60 sekundžių“ tematikos ir vairuoja galingus, daugelio vyrų svajone vadinamus automobilius.

Įspūdingus kaskadinius triukus filmui sukūrė jau 20 metų šios srities profesionalu vadinamas Johnny Martinas, kuris sako, jog didžiuojasi tuo, kas padaryta šiame filme: „Įmanoma padarėme net tai, kas neįmanoma. Su šiuolaikiniais automobiliais triukus atlikti būtų buvę kur kas paprasčiau, tačiau senovinės nevikrios mašinos mums buvo tikras iššūkis.“

N. Cage`as turėjo vairuoti įspūdingą 1969-ųjų „Charger“, kuris turi net 440 arklio galių ir buvo nupirktas viename Los Andželo mašinų turguje. Daugumą triukų su juo atliko pats aktorius.

Pasak J. Martino, tokių žvaigždžių, kurios pačios rizikuotų ir vaidintų pavojingose scenose yra nedaug. Vyrui yra tekę dirbti su Tomu Cruise`u ir Willu Smithu, kurie visus triukus atlieka patys.

„Labiausiai apmaudu, kai sudėtingą sceną tenka pakartoti, dėl, pavyzdžiui, to, kad N.Cage`as lemtingu momentu netyčia šypteli. Jo personažas filme nei karto nesišypso, jis yra piktas ir siekiantis keršto, todėl tokią sceną tenka perfilmuoti. Sakau – mano darbas be proto sudėtingas“, – juokėsi profesionalas.

„Nicas yra nuostabus vairuotojas. Vieną triuką jis atliko su kaskadininku. Pastarasis vairavo, o N.Cage`as sėdėjo šalia. Tada kaskadininkas iššoko, o Nicui teko perimti vairą. Vienas malonumas dirbti su profesionalais. O tai, ką padarė J.Martinas – visai neįtikėtina“, – teigia filmo režisierius Patrickas Lussier.

Pasak triukų kūrėjo, režisieriaus noras jam yra įstatymas.

„Mano darbas pasirūpinti, kad jei režisierius nori, kad automobilis apsivertęs atsistotų tam tikru kampu, turiu būtent taip jį ir apversti. Mašiną apversti kitokiu kampu čia jau netiks. Todėl ir sakau, kad neįmanomų dalykų nėra, ypač kino industrijoje. Tereikia geros fantazijos“, – tikino jis.

N. Cage`o personažas Miltonas filme „Piktas vairuotojas 3D“ – užkietėjęs nusikaltėlis, už nuodėmes patekęs į Pragarą. Tačiau Pragaro vartai jo nesulaiko, kai Žemėje skriaudžiama jo šeima. Ištrūkęs iš Pragaro, Miltonas beprotišku greičiu leidžiasi į kulto gaudynes – jis turi tik tris dienas, kad išgelbėtų anūkę.

Pašėlusio greičio, įspūdingų triukų, galingų amerikietiškų automobilių bei pragariškos kovos mėgėjus filmas „Piktas vairuotojas 3D“ pradžiugins jau nuo šio savaitgalio – vasario 25 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius